Kıvırcık saç bakımda doğru hilinen yanlışlar nelerdir?

12 yaşında eve internet gelir gelmez araştırdığım ilk şey kıvırcık saçtır ve hiçbir zaman saçınızı tarayınız yalanına inanmadım ama inananlar var. Nerede saçını haftada biri tarayan kıvırcık görsem kafasından saç kalmamış. Düz saçlara maşa yapmak zarar veriyorsa kıvırcık saçları düzleştiren herhangi bir aktivite bunun için ısı vermek gerekmez saça zarar verir. Çok dolaşmadığı sürece koyun yünü gibi olmadığı sürece saçınızı taramayınız.1,5 - 1 ay geçti aşırı dolaştı taramak zorundasınız Zorlu bölgelere tarak sokmayın ilk önce koyun yünü ayıklar gibi saçınızı elinizle açın sonra spreyle saçınıza yağ sıkın. Daha sonra tarak aşamasına geçin aşağıdan başlayıp yukarı doğru çıkın Yani elinizle üst saçınızı tutun bu sayede canınız acımaz aşağı tarayın yavaş yavaş yukarı çıkın. Zaten bir anda taramaya başlarsanız saçınızı kırarsınız.

2. nefret ettiğim kuaförlerin söylediği bir yalan varsa saç kreminizi saçınız kuruyken sürün tavsiyesidir düz saçlar için olabilir ama kıvırcık saçı şekillendirmek için saçın ıpıslak olması gerekir. Saçı havluyla bile kurulamazsın banyodan sonra krem sürdükten sonra saça sadece kıvırcıkların yaptığı saçı aşağıdan tutup yukarı doğru sıkma eylemi yapılabilir O da buklelerin daha güzel olmasını sağlar ve önemli sürdüğünüz hiçbir kremi durulamayın saçınızda kalsın. Kış oldu diyelim Vigo ile kurutman gerekiyor. Vigo ile nasıl kurutursun uyarı! Saçınızı kuruturken asla saçınızda krem ve yağ olmamalı yoksa saç kızartma olur yani iyi durulayın. İlk önce saçının aparatın içine sığacağı kadar tutamını alın. Saçın uçlarından yukarıdoğru kurutma makinesini elinle hafif hafif sallayarak aşırı yavaş bir şekilde saçınızı dibine kadar vigoya sığdıracaksınız. Telefondan 5 dakika alarm kuracaksınız ve kurutmaya başlayacaksınız asla vigoyu kuruturken oynatmayacaksınız. Bunun her birisine tutam tutam yaptıktan sonra saçınızı kışın kuru bir şekilde kullanabilirsiniz. Ama ben gene de hangi mevsim şartları olursa olsun kurutmayı önermiyorum.
Kıvırcık saç bakımda doğru hilinen yanlışlar nelerdir?