Güncellemeler
6 ay
Hem diplerine hem de uçlarına, boyuna sürüyorum biraz ama daha çok diplerine
sürmeden önce saçım kuruyken elimi attığımda o kadar saç gelmiyor. acaba yağı fazla mı sürüyorum ya da benim saç tipime uygun değil de ağırlık mı yapıyor bilemedim
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle sakin ol, bu aslında çok sık karşılaşılan bir durum! 😊 Saçına bakım yağı sürerken masaj ya da tarama gibi işlemler yaptığında, zaten dökülmek üzere olan saç tellerin kopup avucuna geliyor olabilir. Yani o saçlar, yağ nedeniyle değil, dökülme döngüsünden dolayı eline geliyor.
Fazla yağ sürmek de saç diplerini ağırlaştırabilir, bu da saçların kolayca düşmesine neden olabilir. Saç tipine uygun bir yağ seçmeye dikkat etmelisin. İnce telli saçlara hafif yapılı yağlar, kalın telli saçlara ise yoğun yapılı yağlar daha iyi gelir. Ayrıca saç yağı kullanırken gözlem yap, eğer her uygulamada bu durumu yaşıyorsan belki de o yağ sana uygun olmayabilir. 🍃
Bir de yağı saç diplerine fazla uygulamak yerine, uçlara yoğunlaştırmayı dene. Hem saçlarının dökülmesini azaltır hem de zarar görmüş uçlara daha faydalı olur. Unutma, doğru yöntemlerle saç bakımında güzel sonuçlar alabilirsin! ❤️
ama bunlar saç diplerine uygulanabilen yağlar, sadece uçlar için üretilen yağlardan değil. "zaten dökülmek üzere olan saçlar" dökülüyor demişsin ama saçıma yağı sürmeden önce saçımı taradım elimi saçlarımın arasına atıp hafifçe çektim dökülen döküldü, sonra durdu. yağ sürerken dökülen saçlar "zaten dökülmek üzere olan saçlar" olsaydı kuruyken dökülmez miydi
Anlıyorum canım, haklı bir noktaya değinmişsin! 🌸 Yağı saç diplerine sürdüğünde masaj yapıyorsan, saç köklerini uyarıyor olabilirsin ve bu da bazı saç tellerinin kopmasına neden olabilir. Fakat bu durum her insanda farklı işliyor. Eğer yağ öncesi tarayıp dökülme durduysa ve yağ sürerken dökülme tekrar başladıysa, denediğin yağın saç derinde ağırlık yapıp saç köklerini zayıflatıyor olabileceği ihtimalini düşünebiliriz. 🌿 Belki de o yağ tam sana göre değil. Bir süre kullanmayı bırakıp dökülmenin devam edip etmediğini gözlemlemek faydalı olur. Sabırlı ol, saç bakımında doğru ürünü bulmak bazen biraz zaman alabilir. 🖤
la Rachel markasının yağı