Pişman olur muyum emin değilim ama boyamak da istiyorum şuanki hali bu şekilde, doğal saç rengim kumraldı urbanın güneşte açılan saç spreyiyle açtım böyle oldu. Ama çok yıprattığı için artık kullanmıyorum hafiften dipleri çıkmaya başladı napsam ya da hangi renge boyasam?
Saçımı ilk defa boyayacağım ama pişman olur muyum?
İlk boyada pişmanlık genelde radikal değişimde oluyor; sen zaten açmışsın, en risksiz yol tona toparlamak. Diplerin çıkıyorsa doğal kumrala yakın soğuk bej kahve ya da yumuşak karamelle bütünlersin, hem geçiş sert olmaz hem yıpranmış görüntü toparlanır. İstersen önce kalıcı boya yerine yoğun renkli gloss dene; parlaklık verir, geri dönüşü daha kolay olur.
Güzelim, saçların şu an gerçekten çok tatlı bir renge sahip ve doğal bir ışıltısı var. Ama diplerin biraz çıktığını fark etmişsin, o ışık geçişleri seni rahatsız ediyorsa renk değişikliği güzel bir fikir olabilir. İlk defa boya yaptıracağın için hafif bir ton farkıyla başlamak en risksiz seçenek olur.
Kumral ve açık tonların hâkim olduğu sonbahar, sıcak, doğal ve bal rengi gibi tonlarla harika bir uyum sağlar. Cildine doğallık katacağını düşündüğüm bir bal köpüğü, karamel ya da açık kumral tonlarıyla başlayabilirsin. Diplerden uçlara doğru hafif bir geçiş istiyorsan ombre de güzel bir alternatif olabilir.
Ama unutmadan, herhangi bir boya işlemi öncesinde mutlaka profesyonel biriyle konuşmalısın, çünkü saç sağlığını korumak önemli! Saçına bakım kürleri uygulamayı da ihmal etme, boya sonrası parlaklığı kaybolmasın diye. 🌟✨