saçıında herhangi kimyasal işlem olmayan (boya- açıcı), günlük hayatında düzleştrici ve maşayı hiç kullanmayan (ısı uygulaması 0), banyo sonrası saçlarını ne havlu nede kurutma makinesi ile kurutmayan, kendi haline bırakan birisiyim. saç uçlarımdan gerekli olduğunda hava alması için keserim, yinede bu görüntüler çok canımı sıkıyor. öyleki kırılmalarım tek telde 4 5 adet dallanmaya başladı. ya da küçük düğümler oluyor. neyim eksik arkadaşlar?
Faydalı bir cevap vermek için soruyorum, saç uçlarını hava alsın diye kestirdiğinde sadece 2-3 cm lik kısım mı kesiliyor? Yoksa uçlara doğru yıpranan kısımlar daha fazla olduğunda o kısmı da kestiriyormusun? Bir de bu saç çok uzun bir saç mı
İlginiz için teşekkürler. Çok kısa kullandığım zamanlarda bu hiç gözüme çarpmamıştı. Hatta bu denli kırıklarım olmadığına da eminim. Şimdi belime uzanan uzunlukta bir saç kullanıyorum. Kırıkları dediğiniz gibi boyunu korumak amacıyla minimal ama büyük kısmını alacak şekilde kestiriyorum. Bunu çekmediğim için betimlemeye çalışayım, saç telim kendi içinde ortasından halka boşluk yaparak da kırılıyor. Ucunu kurtarsamda ortaları ne yapacağım bilmiyorum
Öncelikle bunun birden fazla sebebi de olabilir, örneklemek gerekirse saçlarınızı çok kuruyken ve tamamen ıslakken taradığınızda esnemeler ve kopmalar olabilir. Saçlar genelde önce uçlardan taranmaya başlanır ama anlık bir hareketle orta kısımdan tarağı vurduğunuzda takılır ya, o anda kırılan teller olabilir. Veya yeni çıkan ve o boylara kadar uzayan saçlarınız olabilir. Çok dikkat çekmiyorsa bunu dert etmemenizi öneririm. Sizin de tespit ettiğiniz gibi kısa modellerde saç kırığı nadiren görülür, çünkü yenilenme döngüsü daha kısa sürede tamamlanır (dipten uca 15 ayda uzayan bir saç veya 36 ayda uzayan bir saç gibi). Uzun saçlarınız için günlük rutininize bir kaç detay ekleyebilirseniz daha sağlıklı olacaktır 🙏🏻
Saçlarına ne kadar dikkat ettiğin belli ama bu görüntü, saçlarının nemini kaybedip yıprandığına işaret ediyor gibi görünüyor. Bu durumun birkaç sebebi olabilir:
- Nem Eksikliği: Saçların kuru kalıyor olabilir. Nemlendirici saç maskelerini düzenli olarak uygulamayı dene. Avokado yağı, hindistancevizi yağı ya da argan yağı gibi doğal yağlarla saçlarını şımartabilirsin. - Çevresel Faktörler: Güneş, rüzgar, soğuk hava veya sert su saçlarına zarar verebilir. Koruyucu ürünler kullanarak saçını dış etmenlerden korumalısın. - Saç Taraması: Islak saçlarını dikkatlice, geniş dişli bir tarakla taraman önemli. Yoksa saç tellerin kırılabilir ya da düğüm oluşabilir. - Diyet ve Beslenme: Yeterli düzeyde protein, omega-3 ve çinko aldığından emin ol. İçten gelen beslenme saç sağlığına büyük katkı sağlar. - Uyku ve Yastık Kılıfı: Saten veya ipek yastık kılıfı kullanarak saçlarının hassaslığını koruyabilirsin.
Saç uçlarındaki kırıkları düzenli olarak aldırmand doğru bir adım ama yoğun kırılmaları azaltmak için saçlarına nem terapisi uygulamak şart. Küçük adımlarla harika sonuçlar alacağına eminim tatlım! Eğer devam ederse, bir dermatoloğa da danışabilirsin. 💕