Merhaba,
20 yılı aşkın süredir lisanslı saç ve saç derisi sağlığı uzmanları olarak çalışıyoruz. Kiminin “Saçları her gün yıkanmaz” kiminin “Kestirince saçlarım küstü” kiminin de "Saçına şunu sür yumuşacık olur” dediği bir dünyada, saçla ilgili tüm sorularınıza bilim insanları olarak cevap vermek için KızlarSoruyor’dayız.
Saç neden parlamaz? Nasıl parlatabilirim?
Saç küser mi? Saçımızın neresi canlı?
Düzleştirmek ya da dalga yapmak saça zararlı mı?
Saçımızı ne sıklıkta yıkamalıyız?
Yıpranan saç nasıl onarılır? ve benzeri aklınızda birçok soru olabilir, hepsini merakla bekliyoruz.

Biz kimiz?
Londra’da bulunan The Institute of Trichologists’te Trikolojik Danışmanlık lisans programını tamamlayarak Trikolog ünvanını aldık. Trikoloji saç bilimi, trikolog ünvanı ise bu alanın uzmanlarına veriliyor. Uzakdoğu’da bulunan kliniklerinde teorik ve klinik eğitimlere katıldık. 20 yılı aşkın süredir saç ve saç derisi sağlığı alanında çalışıyoruz. Avrupa Saç Araştırmaları Birliği (EHRS), Uluslararası Trikoloji Birliği (IAT) üyesiyiz.
Uzmanlığımız doğrultusunda cevaplamak üzere sorularınızı bekliyoruz. Görüşmek üzere!
En kısa sürede hazırladığımız videolarla sorularınızı cevaplayacağız, takipte kalın. 🌟
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
165Cevap
Ben asıl sizin saç şekillendirme rutininizi merak ettim. Saç sağlığı uzmanı olarak siz ne yapıyorsunuz saçlarınızı şekillendirmek için?
Merhaba ecehadid! Kendi saç şekillendirme rutinimizi sana video ile anlattık:
Dyson alıp almamakta çok kararsızım. Dyson’ı öneriyor musunuz? / Neden Dyson’ı öneriyorsunuz? Farklı ne ki diğer şekillendiricilerden?
Merhaba LaLuna! Dyson ile ilgili görüşlerimizi video ile anlattık:
Ne yapsam da saçlarım çok elektrikleniyor. Bu elektriklenme işini nasıl önlerim?
Merhaba hoşgezeninhoşkalfası! Elektriklenen saçlarla ilgili sorunu video ile yanıtladık:
Saçlarımın neden uzamıyor olabilir? Eski uzun halini çok özledim.
Merhaba çekirgeyisalıverdim! Saç uzamasıyla ilgili sorunu video ile yanıtladık:
Saçlarımın yıpranmış görüntüsünden bıktım. Yıpranan saçlarımı nasıl onarabilirim?
Merhaba CeRenN! Yıpranan saçların onarılmasıyla ilgili sorunu video ile yanıtladık:
Hem saçım çabuk kurusun, çabuk düzleşsin falan istiyorum hem de saçlarımı yavaş yavaş yaktığımı hissediyorum. Vakit de kısıtlı, saçımı yakmadan nasıl güzel tutabilirim? Topla demeyin ama salık saç seviyorum :)
Merhaba arkeologcu! Kısıtlı zamanda saçını yakmadan nasıl düzleştirebileceğini video ile anlattık:
Ben her gün işe giderken saçımı şekillendirmek zorundayım. Isı olmadan şekil alan bir saç yapım yok. Saça zararlı diye hiç ısı kullanmayalım mı, napalım?
Merhaba FitDilber! Isı kontrolü konusundaki sorunu video ile cevapladık:
Önceden saçlarımı daha kolay düzleştirirdim, bukleler de daha çabuk tutardı. Şimdi fönden sonra düzleştirme yapsam da olmuyor. Saçlarım sanki artık şekil almıyor. Neden olabilir bu?
Merhaba Sweet16! Saçlarının neden eskisi gibi şekil almadığını video ile cevapladık:
Saçlarım çok yıprandı. Saç nasıl bu kadar zarar görür ve yıpranır? Ne yapmış olabilirim saçlarıma?
Merhaba AşktırGriGökyüzü! Saçlarının neden zarar görüp yıprandığını, buna nelerin sebep olabileceğini video ile cevapladık:
Saç bakımına meraklı biri olarak merak ettim, trikoloji nedir? Trikolog tam olarak ne yapar?
Merhaba Gigikuş! Trikoloji ve trikolog konusundaki sorunu video ile yanıtladık:
Saç zarar görünce çok bakımsız duruyor, en son isteyeceğim şey bakımsız saçlara sahip olmak. Peki, neye dikkat etmeliyim? Saça zarar veren şeyler neler?
Perma, brezilya gibi işlemler zararlı tamam da, evde düzleştirmek ve dalga yapmak daha mı zararsız?
Saç uzaması için tavsiyeleriniz neler?
Birde boyadan yıpranan saçlar için öneriniz var mı? ✨️
Hoş geldiniz, saçın ince telli olması genetik midir, yoksa sonradan değişebilir mi ve nasıl değiştirebiliriz. birde çok çok kısa bir şekilde saçların daha kaliteli görünmesi için neler kullanabiliriz.
beyazlamayı nasıl önlerim?
Saç çıkması için bir buluş yapılmış, bu ilaç işe yarıyor mu haber doğru mu acaba?
Her mevsim geçişinde saçımda kepek oluyor nasıl bir çözüm bulabilirim özel şampuan falan denemiştim
Hangi şampuan kullanılmalı
Yeni saç ekimi yaptım çok güzel çok memnunum doktorumdan 2 yıl kadar oldu Allah’ın izni ile pek bi sıkıntı ile karşılaşmadım bu saçları kalınlaştırmanın güçlendirmenin doğal yöntemleri nelerdir dökülmeyi en aza nasıl indirebiliriz?
Teşekkür ederiz bilgiler için
Saçlar 2 günde 1 yıkanmalı
Saç Kepekleri Nasıl Engellenir?
Az az saç çıkma var nasıl çoğaltabiliriz
Ya uzun zamandır saçım berabt hatta doğdum doğalı hep cansız kırık kötü gözüküyor ve dönemsel egzama oluşuyor kafa derimde engel olamıyorum ve aşırı kuruyor saç diplerim ne yapmam lazım
Çok bilgilendirici mükemmel
Saçlarım kalmadı cok ince ve derim gözüküyor artık napicam bilmiyorum ne almam kullanmam gerek
alnım cok acık ne yapabilirim
Saç derisini nasıl iyilestirebiriz?
Doğumdan sonra aşırı saç dökülmem oldı demir anemisiyim buna da bağlıyorum ama nasıl geçer
Saçlarım çok dökülüyor ne yapmam gerekir
Saçlar cok önemli yanı bence
Saçlarım seyrek ve dökülmeye eğilimli. Çok dökülüyor ve saçımın arkasında açılma var. Ne önerirsiniz?
Son zamanlarda saçım çok kepekleniyor ve hangi şampuanı kullanırsam kullanıyım ertesi gün yağlanıyor
Düzenli magnezyum kullanımı saçlara parlaklık verir mi? Ben doğal kızılım. Turuncu kızış arası saçlarım. Vitamin eksiksikliklerim çok vardı. Ve saçlarımın rengi sönmüş gibiydi. Saçlarımın doğal rengini bozmak da istemiyorum. Düzenli vitamin ve mineral kullanımları doğal kızıllar için saçın renginin muhafazasını sağlar mı?
Son zamanlar da saçımın dibinde kepek gibi beyaz parçalar dökülüyor saç spreyi kullanıyorum onunla mı alakalı sular ile mi anlamadım saçım da dökülmeden de mevcut
Saçlarımda dökülme var yani gurdu nirmalde sacimama şu anda seyreklesti ve uzadıkça uçları giderek inceliyor ne yapmalıyım
Saç uzatmak için ne kullanabilirim
saçları her gün yıkamak zararlı mı
26 yasindayım saçımın ön bölgelerinde bölgesel dökülme var ne yapmaliyim
uzmana sormadan kullanmamak lazım sarımsak gerçekten saç cıkartır mı
Benim saçlara yetişkin şampuanları iyi gelmiyor, dalinle yıkıyorum
Duş sonrası ertesi gün saçlarımın parlaklığı canlılığı gidiyor aşırı cansız güçsüz ve kuru bir hal alıyor ve de dökülme çok nedeni ne olabilir
Sizce hangi şampuan daha iyi?
Saç derisi için neden nemlendirici bı ürün yok?
Merhaba. Dokulmeye iyi gelen tekrardan cikartan dogal bir karisim var mi
Ben 50 yaş dokupmedi ama hep zayıf
Cogaltilabilirmi
Benim saçlarımda ne kadar bakım da yapsam sürekli bir kabuk bağlama beyaz beyaz kabuk çıkıyor bir süre sonra onlar yara oluyor ve saçım sürekli kaşınıyor sizce ne yapmalıyım
Saçı en ama en hızlı ne uzatır acil cevap hangi yağlar ve nasıl kullanılır?
Saçıma farklı ürünler kullanıyorum ilerleyen yaşlarda dökülme olursa onasa bakarız artık bi çaresine
Saclarim hizli yaglaniyor ama onun disinda iyi ya
Selamlar, saçlarım cok çabuk yaglandıgı için her gün yıkıyorum. Haftasonu bir gün ara versem bile normalden daha fazla dökülüyor. Bunun için ne yapabilirim.
Şu sıralar saclarima kafayi takmis biri ooarak kepegim asla bitmiyo sac derim cok kasiniyi ve saclarimin ustleri koyun yunu gibi kabarik ne yapmam gerek ya
Saçlarım gayet gür ve güzel uzuyor. Duştan sonra çok kabarma oluyor, birde erken yağlanıyor, ve saç diplerinde çok sivilce çıkıyor ne yapmak lazım?
Hayır sorum yok saçlarımla mutluyum
Bizim saçlar Allah a emnat
Kükürtlü sabun kullanin en iyisi
@Nanana12t muscoril soruna cevap veren benim hesapta sorun oldu ulş
Kemoterapi sonrası yeni saç bakimi nasil olmali ne kullaniyim oneriniz ne
Saçları günlük yıkıyorum iş nedeniyle tabiki
Dökülmemesi için ne yapabilirim
Saçlarin çabuk yaglanmamasi için ne yapmaliyiz