Açıcıdan dolayı turunculaşan saç uzayıp büyüdükçe zamanla orjinal renge döner mi?

Saçımı aynı gün açtım boyadım diye o kadar sertlesti ki 4-5 ay boyunca saçımı taramak benim icin işkence gibiydi. Yani duştan çıktım ya. Tarağı saçıma geçirip taramak istediğinde böyle sacimdan gıcır gıcır ses geliyodu sertlestigi için. Açıp boyayalı 8-9 ay oldu nerdeyse saçım daha yeni yumusamaya başladı. Bakım malzemelerine verecek maddi durumum olmadığı bide boyadiktan sonra yine sertlesecegini bildigim için tekrar boyamak istemiyorum. burada sordum internette arastirdim. Turunculuk zamanla geçmezmis küllü bir saç rengine boyamam gerekiyomuş. Şimdi saçımı dedikleri gibi küllü bir renge boyasam saçım sertleşecek bakim yapmam gerekecek. Bakım malzemelerine verecek param yok. Ayrıca saçım 8-9 ay geçmiş olmasına rağmen yeni yeni kendine geliyor yani benim şimdi saçımı boyamam demek başladığım yere geri donmem demek. Yeni yeni toparlanmaya baslayan sacimin icine etmiş olucam demek 😂😂😂baska bir yolu yokmu bu turunculugun geçmesi için? Veya açıcının etkisinin geçmesi ne kadar sürer belli bir süre söyler misiniz bana?
Açıcıdan dolayı turunculaşan saç uzayıp büyüdükçe zamanla orjinal renge döner mi?