Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı olduğu doğru mu? 🤔

Eveeeet arkadaşlarrrr! 🐈

Size saçının dilini artık çözmüş, bakım olayını kafada bitirmiş kız rahatlığı desem? 💁🏻‍♀️💅🏻 Çalıştım, çabaladım, çokça araştırdım ve artık saç bakım dosyası benim için kapanmıştır! 😎

Şimdi her şeyi başlatan o soruya gidelim…

Onlarca farklı saç tipi ve tek bir soru: Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı olduğu doğru mu gerçekten? 🤔

👉 “Hangi saça hangi içerik iyi gelir?” diye araştırırken beni acayip şaşırtan, ama aşırı işime yarayan notlar buldum. 🤝

Her saç; tipine, porozitesine ve saç derisinin durumuna göre bambaşka davranıyormuş. Hadi, gelin önce saçımızı tanıyalım. 🤓

Düşük porozite (Emilim gücü): Saçın dış tabakası (kütikül) sıkı kapalıdır, ürün zor işler. Ne yapmalı?

Hafif, su bazlı serumlar ve ince yapılı kremler kullan.
Zamanla biriken ürünü temizlemek için ara ara arındırıcı şampuan kullan.

Yüksek porozite (Emilim gücü): Dış tabaka daha aralıktır; su hızlı girip çıkar, saç kolay kabarır. Ne yapmalı?

Protein içeren maskeler (hidrolize keratin/ipek/buğday) ile saçı güçlendir.
Yumuşatan kremler kullan.

Saç tipi (düz–dalgalı–kıvırcık): Kıvrım arttıkça kafa derisinin doğal yağı uçlara zor iner. Özellikle dalgalı/kıvırcık saçlarda uçları ekstra nemlendir.

Saç derisi: Yağlı, kuru, hassas ya da kepekli olabilir. Kaşıntı/kepek/yağlanma dengesizliği varsa önce saç derisini sakinleştirip arındırmayı unutma.

“Saçım nasıl olmuş?” diye sormak günlük rutinimiz sayılır. 💅🏻 Ama kimler saçını gerçekten bu kadar iyi tanıyor? Bunları öğrenince saçıyla ilk defa tanışıyormuş gibi hisseden bir ben olamam. 💆‍♀️👀

Saçım nasıl olmuş kızlar? 💁🏻‍♀️
Saçım nasıl olmuş kızlar? 💁🏻‍♀️

Saçının karakterini öğrendikten sonra geriye sadece hangi içeriklerin iyi geleceğine karar vermek kalıyor. 🤩

Güçsüz/kırılan onarılmaya ihtiyaç duyan saçlara peptit, badem yağı; mat ve yorgun görünüme C vitamini gibi antioksidanlar; kuruluk ve kabarmaya keratin, belirgin bukleler için Provitamin B5, Hindistan Cevizi Yağı gibi içerikler iyi geliyor. Bir de Retinol, ciltte olduğu gibi saçta da mucizeler yaratıyormuş. 😳 Şaşırtan bilgilerde bugün. 😅

Formül aslında basit: Saçını tanı, doğru içerikleri seç, rutinden şaşma. 😌

Sizce ben saçlarımın bu kadar pürüzsüz görünmesini neye borçluyum? Tahminlerinizi ve kendi favori içeriklerinizi yazın, bakım sırlarımızı paylaşalım! 🫰🏻✨

Bu içerik bir iş birliğine aittir.