Eveeeet arkadaşlarrrr! 🐈
Size saçının dilini artık çözmüş, bakım olayını kafada bitirmiş kız rahatlığı desem? 💁🏻♀️💅🏻 Çalıştım, çabaladım, çokça araştırdım ve artık saç bakım dosyası benim için kapanmıştır! 😎
Şimdi her şeyi başlatan o soruya gidelim…
Onlarca farklı saç tipi ve tek bir soru: Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı olduğu doğru mu gerçekten? 🤔

👉 “Hangi saça hangi içerik iyi gelir?” diye araştırırken beni acayip şaşırtan, ama aşırı işime yarayan notlar buldum. 🤝
Her saç; tipine, porozitesine ve saç derisinin durumuna göre bambaşka davranıyormuş. Hadi, gelin önce saçımızı tanıyalım. 🤓
Düşük porozite (Emilim gücü): Saçın dış tabakası (kütikül) sıkı kapalıdır, ürün zor işler. Ne yapmalı?
Hafif, su bazlı serumlar ve ince yapılı kremler kullan.
Zamanla biriken ürünü temizlemek için ara ara arındırıcı şampuan kullan.
Yüksek porozite (Emilim gücü): Dış tabaka daha aralıktır; su hızlı girip çıkar, saç kolay kabarır. Ne yapmalı?
Protein içeren maskeler (hidrolize keratin/ipek/buğday) ile saçı güçlendir.
Yumuşatan kremler kullan.
Saç tipi (düz–dalgalı–kıvırcık): Kıvrım arttıkça kafa derisinin doğal yağı uçlara zor iner. Özellikle dalgalı/kıvırcık saçlarda uçları ekstra nemlendir.
Saç derisi: Yağlı, kuru, hassas ya da kepekli olabilir. Kaşıntı/kepek/yağlanma dengesizliği varsa önce saç derisini sakinleştirip arındırmayı unutma.
“Saçım nasıl olmuş?” diye sormak günlük rutinimiz sayılır. 💅🏻 Ama kimler saçını gerçekten bu kadar iyi tanıyor? Bunları öğrenince saçıyla ilk defa tanışıyormuş gibi hisseden bir ben olamam. 💆♀️👀

Saçının karakterini öğrendikten sonra geriye sadece hangi içeriklerin iyi geleceğine karar vermek kalıyor. 🤩
Güçsüz/kırılan onarılmaya ihtiyaç duyan saçlara peptit, badem yağı; mat ve yorgun görünüme C vitamini gibi antioksidanlar; kuruluk ve kabarmaya keratin, belirgin bukleler için Provitamin B5, Hindistan Cevizi Yağı gibi içerikler iyi geliyor. Bir de Retinol, ciltte olduğu gibi saçta da mucizeler yaratıyormuş. 😳 Şaşırtan bilgilerde bugün. 😅
Formül aslında basit: Saçını tanı, doğru içerikleri seç, rutinden şaşma. 😌
Sizce ben saçlarımın bu kadar pürüzsüz görünmesini neye borçluyum? Tahminlerinizi ve kendi favori içeriklerinizi yazın, bakım sırlarımızı paylaşalım! 🫰🏻✨
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
Zaten yazında da çok sık belirttiğin gibi her saçın kendine ait bir karakteri vardır ve bizim bakım yaparken tavsiye alıyoruz insanlardan... bu çok güzel ama saçınızın karakteri de çok önemli, ona göre saçımıza ürünler kullanmamız gerektiğini düşünüyorum...
katılıyorum, mesela kıvırcık saçlı 2 kişiye aynı ürünler yaramayabilir.
Evet bazı kıvırcık saçlar dolaşmaya çok müsait, bazıları hep sabit kıvırcık duruyor. Saçın yapıaı, saçın gürlüğü de önemli
Kesinlikle doğru düz saç için kullandığım ürünleri dalgalı ya da dalgalı saç ya da kıvırcık saç için kullandığın ürünleri de düz saçlı insanlara kullanamazsın yine de Allah dalgalı özellikle kıvırcık saçlı insanlara sabır versin iğrenç bir olay kıvırcık ve dalgalı saçların genetik bir bozukluk olduğunu düşünüyorum
benim saçlarım düz ama kuzeniminki kıvırcık. gerçekten uğraşması zor. onun neler çektiğini biliyorum.
ben de keratin özellikli ürünler kullanıyorum. hatta saç düzleştiricimde bile böyle bi özellik var.
evet benim düzleştirim de öyle
doğru. yağ saça gidip Hindistan cevizi yağı sürersek çok kötü olur.
kesinlikle
ben argan yağına borçluyum saçlarımın güzelliğini. saçıma çok iyi gelen bir içerik.
argan yağı güzel bir içerik
doğrudur evet
senin saç tipin nedir?
Saç tipleri dalga, kalınlık, ve sıklık gibi özelliklere göre değişir. Her tipin farklı bakıma ihtiyacı vardır.
Saç Tipleri ve Özellikleri
* Düz Saç (Tip 1) Dalga yok. Genellikle ince telli ve yağlanmaya eğilimli.
* Dalgalı Saç (Tip 2) Hafif S şeklinde dalgalı. Dalga kalınlığı Tipe göre değişir.
* Kıvırcık Saç (Tip 3) Belirgin, helezon şeklinde bukleler. Neme çok ihtiyaç duyar.
* Çok Kıvırcık/Afro Saç (Tip 4) Çok sıkı, zikzak bukleler. En çok nemlendirmeye ihtiyaç duyan tip.
Bakım Yöntemleri
* Düz Saç Sık yıkama ve hafif ürünler kullanma.
* Dalgalı Saç Bukle belirginleştirici krem ve nemlendirici şampuan kullanma.
* Kıvırcık Saç Sülfatsız, nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanma.
* Çok Kıvırcık Saç Haftalık derinlemesine nemlendirme maskesi ve durulanmayan saç kremi kullanma.
Renk ve Kalınlık
Saç rengi ve kalınlığı bakım rutinini etkiler. İnce telli saçlar hacim veren, kalın telli saçlar ise yumuşatan ürünler kullanmalı. Boyalı saçlar için renk koruyucu ürünler önemlidir.
Saç bakımında düzenli kesim ve ısıdan kaçınmak da önemlidir.
çok güzel açıklamışsın. :)
Teşekkürler sen de öyle ✨
Bu soruya birkaç açıdan bakabiliriz aslında, saç problemine göre değişir. Eğer içsel bir durumsa gıda takviyesi ilaç falan kullanmak gerekir bu durumun saç tipi ile ilgisi yok. Ayrıca kepek, yağlanma, kuruluk gibi köksel sorunlarda da saç tipine bakılmaksızın sorun giderici ortak yöntemler var.
Ama problem elektriklenme, kabarma, matlaşma gibi dışsal bir şey ise evet farklı bakım ürünleri şu an mevcut zaten..
@Ladiaanna kesinlikle katılıyorum
katılıyorum. içsel durumlarda da ona göre önlemler almak lazım
Doğrudur. Kıvırcık ve dalgalı saçta daha çok ihtiyaç oluyor. Dalgalı saçlarım var bakımı bitmiyor maalesef ki. Bakım yapılmazsa kabarık saçma bir şekil alıyor bu yüzden dalgalı ve kıvırcıklara özellikle bi bakım şart. Düz saçlılar için eğer boya veya ısı hasarı falan varsa o zaman bakım gerekebilir.
öyle deme düz saçların da derdi çok.
Evet, kesinlikle doğru. Her saç tipinin kendine özgü bir yapısı ve dolayısıyla farklı ihtiyaçları vardır.
Kuru saçlar nemsiz kaldığı için daha mat ve cansız görünür. Bu tip saçların nemlendirici maskeler, saç kremleri ve yağlarla desteklenmesi gerekir. Yağlı saçlar ise sık yağlanma ve ağırlaşma sorunu yaşar. Onlar için sülfatsız ve daha hafif formüllü şampuanlar idealdir. Kıvırcık saçlar doğası gereği daha kuru ve kabarmaya eğilimlidir. Buklelerin daha belirgin ve nemli olması için özel kıvırcık saç bakım ürünleri ve bukle belirginleştirici kremler kullanılmalıdır. İnce telli saçlar kolayca sönüp hacmini kaybeder. Bu saçlara hacim veren, hafif yapılı şampuanlar ve sprey şekillendiriciler iyi gelir.
güzel öneriler :)
Evet, doğru. 🙂 Her saç tipinin kendine özgü bir yapısı vardır, bu da ürünlere ve rutinlere farklı tepki verdiği anlamına gelir.
Düz saçlar genellikle daha hızlı yağlanır, bu yüzden hafif şampuanlara ve köklere çok fazla saç kremi uygulamamaya ihtiyaç duyarlar.
Dalgalı saçlar genellikle dengeye ihtiyaç duyar; elektriklenmeyi önleyecek kadar neme, ancak ağırlaşmayacak kadar da fazla neme.
Kıvırcık saçlar daha kuru olma eğilimindedir, bu nedenle nemlendirici ürünler, durulanmayan saç kremleri ve yağlar önemlidir.
Kıvırcık/dalgalı saçlar, kırılmayı önlemek için derinlemesine neme, koruyucu şekillendirmeye ve nazik bir bakıma ihtiyaç duyar.
Saç derisi sağlığı bile büyük rol oynar; yağlı bir saç derisi ile kuru veya hassas bir saç derisi, en iyi bakımı belirler.
güzel öneriler vermişsin :)
Selamm🧿
Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı olduğu doğru ve bunu şu şekilde örneklendire bilirim ; kardeşimle aynı ürünleri kullandığımızda onun saçı güzelleşirken daha parlak ve canlı görünürken bende aynı etkiyi göstermedi farklı ürünler kullanmak durumunda kaldım. Nasıl her cilt tipi farklıysa aynı şey saç tipi içinde geçerli saçlarınıza özen göstermeyi ve onları sevmeyi unutmayın. 🩷
genelde aynı evdeki insanlar saç tipine bakmadan hep aynı ürünü kullanır ama aslında yanlış bi durum bu. seni çok iyi anlıyorum.
Evet bence her saç tipi farklı bakım gerektirir. Düz saç çabuk yağlandığı için hafif ürünler, mi, dalgalı ve kıvırcık saç kuru olduğu için nemlendiriciler, ince telli saç hacim veren ürünler ve işlem görmüş saçlar ise onarıcı ürünler ister. Önemli olan saçının tipine göre doğru ürünü bulmaktır.
o ürünü bulduğunda asla vazgeçmeyeceksin. :)
Ayyy kendimden biliyorum. Saçlarım uzun ve gür o kadar zor ki. Allaha şükür bit yok. Sadece saç dibim yara terleyince kaşınıyor biraz bide saçları tararken her yer bembeyaz oluyor. Saçların dibinde ki kabuklar dökülüyor doktor ilaç vermişti iyi geldi sonra kullanmayı bıraktım. Onun da tarihi geçti attım. Eriniyorum bir daha hastaneye gitmek için saçlarımı aradıktan sonra limon kolonyası ya da lavanta sıkıyorum onlarda iyi geliyor...
ay bit mi? aman aman
Hayır bir değil yara
Kesinlikle doğru ya, ben de yılların deneyimiyle söylüyorum - düz saçla kıvırcık saç aynı şekilde bakılmaz ki! Benim favorim Hindistan cevizi yağı ve hafif nemlendiriciler, kuru uçlarıma bayılıyor.
Yani mutlaka var öyle bir şey bir defa Her insanın saç derisi aynı değil her insanın temizlik ihtiyacı aynı değildir haliyle saç bakım ihtiyacı da aynı olmayacaktır
evet, aslında saç derisi bakımı çok önemli
Yağlı saç için kuru saç için diye aynı tarz ürünlerin farklı versiyonları çıktığına göre bakımları aynı ama kullanılan materyal ve set farklı diye dusunuyom
tabii ki öyle. ürünlerin içerikleri farklı oluyor
Merhaba,
Evet her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı vardır. Her yöntem ve bakım türü her saç yapısına olmaz.
çok doğru. ayrıca saç boyları ve dipleri bile her zaman aynı olmuyor.
Aynen
valla ben hiç saçımı tanımıyorum. sürekli şampuan değiştiriyorum. keşke daha fazla anlasam bu işlerden.
anlatacağım yakında.
Tabii ki de her saç tipinin bakıma ihtiyacı var özellikle ben Hindistan cevizi yağı kullanıyorum
benim saçıma da Hindistan cevizi çok iyi geliyor
Ciltte ve saçta içten beslenme uygun değilse ne yaparsan yap düzelmez. Ayrıca saçını yanlış zamanda kesersen saçında küser ve hasta olur
iyi kuaförlere gitmek lazım. ben lisedeyken saçımı küstürmüştüm.
Bu kuaförle de ilgili degilki ayın döngüsüyle ilgili gel git muhabbetiyle ilgili yani. kozmik bakım. net diye bir site var orada ay takvimine göre saç kesimi , bakımı , epilasyon gibi mevzular var. Yazanları okuyup uyarsan saçın küsmez. Çünkü ayın döngüsüne uygun zamanda kesim yaparsın. Kendi haline göre uzama , uzamama, kepek gibi olaylar kontrol altına alınıyor. Kuaför randevunu buna göre ayarla ve saçma ürünlere para vermekten kurtul derin
doğru ama ben senin kullandığın ürünleri merak ettim. paylaşır mısın?
paylaşacağım yakında 🥰
Yüksek porozite diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. değişikmiş.
benden duymuş olmana sevindim <3
o zaman benim saçıma Provitamin B5, Hindistan Cevizi Yağı gibi içerikler iyi gelir.
kesinlikle.
Doğru.
Her saç ayrıdır ve farklı bakımlar isterler.
senin saç tipin nedir?
Kesinlikle her saçın kendine özgü bakımı vardır
senin taktiklerin neler?
Saçımı uzatıyorsan saç tipine göre bakımları vardır yani
erkelerin pek böyle dertleri olmuyor ama acaba yanılıyor muyuz? :)
Evet doğrudur her saç aynı değildir yağlı yağsız dir bu da büyük etkendir
evet. yağlı yağsız saçlar için ayrım oluyor.
Evet cilt ten saç çok fark eder
zannetmiyorum bence doğal şeyler kullanmakta fayda var
sence her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı yok mu? mesela düz ve kıvırcık saç? ya da yağlı veya kuru saç? farklı bakım ister bence.
Evet doğrudur, düz saçın ve dalgalı saçın bakımı ayrıdır
senin saç tipin nedir? zorlanıyor musun bakım yaparken?
Merhaba! Elbette en iyi kararı sen verirsin ama bu yüze bence kısa saç yakışır
kısa saç sevmiyorum maalesef. Rapunzel saçlarımdan vazgeçmem.
Elbette doğru her tip saç farklıdır
#Hükümdar
senin saç tipin nedir?
Kıvırcık dalgalı düz olmasını istedim ama olmadı Tanrı böyle yaratmış
Çok güzel doğrudur her saç modeli nasıl olacağı farklı bir şekil sağlar
ürünleri de ona göre kullanmak lazım tabii
Tabii ki
Kendimi Bildim Bileli zeytinyağlı sabundan başka hiçbir şey kullanmıyorum
sana iyi geliyorsa güzel bir yöntem.
Evet seviyorum kokusunu
Temizliğini...
Tavsiye ederim
Bence evet doğrudur. Her saç tipi farklı olduğundan haliyle ihtiyacı olan bakımda farklıdır.
senin saç tipin nedir?
Elbette bu yüzden bakım çok önemlidir, yoksa kafada saç kalmaz daha
öyle tabii ki
bunlar kozmetik lobisinin işleri. ben sadece kalıp sabun kullanıyorum. çok memnunum:))
Evet doğrudur mesela benim saçım kıvırcık ve ben saçımı uzun seviyorum ama saçımi her gün yikamazsam aşırı derecede kabariyor ve de güneş gördüğü zamanda hasır gibi oluyor ama düz uzun saçlı arkadaşlarımda hiç böyle bir sorun görmedim
güneş saçlar için çok zararlı gerçekten de
Tabi saçın yapısına uzunluğuna göre değişir saç tipi de modeli de önemli
Bu arada saç tipi değişkendir benim saçım bazı dönemde yagliyken bazı dönemde ise kuru oyuzden döneme göre bakım yapmak lazim
evet dönemsel olarak da değişiyor.
Yıllardan beridir doğal zeytinyağlı sabun kullanırım hep ve bı cok komyasal içerikli şeyden daha faydalı
senin saçına ne iyi gelirse onu yapmak gerekir.
Evet doğru
Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı var
Vallaha hiç ugrasamam Kaliteli sampuan ve bakım kremi yeterli
kalite önemli tabii ki
Evet kesinlikle her saç tipi farklı bir bakıma ihtiyaç vardır
sen hangi içerikleri kullanıyorsun?
Saçı tanımak en önemlisi. Bi çok bilinen benim saçıma uymuyor.
tabii ki öyle.
Evet, her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı vardır; kuru saç neme, yağlı saç hafif temizliğe, ince telli saç hacme, kıvırcık saç ise ekstra neme ihtiyaç duyar.
senin saç tipin nasıl?
elbette doğru benim saçlarım çok narin özel bakım istiyor
saçların düz mü, kıvırcık mı?
düz
evet tabii ki doğru, yanlış saça yanlış bakım uygulanırsa saç mahvolur 🥲
zamanında çok yaptım ama şimdi doğru yolu buldum :)
Bence çok doğru sonuçta kimi saç yağlı kimi kuru kiminin rengi farklı kimi keçe gibi sert kimi çok yumuşak hepsi için bakım önerileri farklı
evet, saçını iyi tanımak lazım
Muhakkak her saç tipi ve saç farklı bakım ister , profesyonel bir ürün kullanmali
bence de öyle
ornek benim saclarim hergun bakim lazim neredeyse
nasıl saçların var? düz mü, kıvırcık mı?
Mutlaka vardir erkekler bile her sac tipine farkli bakkm yapar bazi erkekler tabii hepsi icin degil 😂
erkelerin își de zor :D
Ben calisirken hic bakmamda normalde bakimli olurum 😂
Kesinlikle doğru, kıvırcık için ayrı bir bakım, uzun saçın bakımı ayri, kısa saçın ayrı, ben atılıyorum bu yoruma
senin saç tipin nedir?
erkeklerde pek böyle dertler olmuyor. genelde sadece kepek ve dökülme sorunu oluyor.
evet
ay senin sırrın nedir? hangi ürünleri kullanıyorsun lütfen söyle
merak etme, anlatacağım 🥰
saçların çok güzelmiş maşallah. bakım rutinini merak ettim
ay çok teşekkürler. yakında paylaşacağım 🥰
kesinlikle doğru. ben mesela düz saçlıyım ve ona göre bakım yapıyorum.
en iyisini yapıyorsun
Düz saçlı biri keratin yapmaz mesela tabiki her saç tipine göre farklı bakım olur
senin taktiklerin neler?
Kesinlikle öyle mesela ben tamamen doğal davranıyorum saçlarıma beyazlar dışında şikayetim yok
beyazlar da doğallık katıyor bence
Evet bazı kızlar çok tatlı durduğunu söylüyor saçlarımdaki beyazlar hakkında
Evet doğru. Her saç tipinin farklı bakıma ihtiyacı vardır.
sen nasıl bakımlar yapıyorsun?