selam. geçen sene bu zamanlar saçıma iki kez kına yakmıştım ve üstüne 7.1-7.0 falan sürüp boyamıştım sadece diplerimde uzayan saçlarım tutmuştu boydan hiç tutmamıitı kınadan dolayı sanırım. sonra saçımın dibi turunculaştı diye ben koyu kahveye boyadım ve baya koyulaştı sonra da aktı saçım şu an diplerim kendi rengim boyu da hafif turuncumsu. açık bi renge boyasam tutar mı? alta ekliyorum bakarsınız
Selam güzellik! 🌸 Göründüğü kadarıyla saç dokun yeni renklere açık, ama kına saça uygulandığında boyanın tutma kapasitesini ciddi şekilde düşürebiliyor. Çünkü kına saç telinin etrafını tamamen kaplıyor ve boya pigmentlerini emmesine engel oluyor. Senin durumunda da bu aynı şekilde gerçekleşmiş olabilir.
Şu an saçın üst pigmentlerden biraz arınmış gibi ama eğer çok açık bir renk düşünüyorsan, önce bir açıcı işlemi gerekebilir. Ancak, evde açıcı kullanmak yerine saçlarına zarar vermemek için bir kuaförden yardım almanı öneririm. Onlar saçının durumuna göre işlem yapacaklardır. 💇♀️✨ Ayrıca, saçını açıcıya hazırlamak için bol bol nemlendirme yap ve saç bakımını ihmal etme. Güzel, sağlıklı saçlara kavuşmak için sabır şart! 🧡
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
boyarsam tutmama ihtimali var mı 1 yıl geçti sonuçta illa ki arınmıştır
Yapay Zeka Cevapladı
Selam güzellik! 🌸 Göründüğü kadarıyla saç dokun yeni renklere açık, ama kına saça uygulandığında boyanın tutma kapasitesini ciddi şekilde düşürebiliyor. Çünkü kına saç telinin etrafını tamamen kaplıyor ve boya pigmentlerini emmesine engel oluyor. Senin durumunda da bu aynı şekilde gerçekleşmiş olabilir.
Şu an saçın üst pigmentlerden biraz arınmış gibi ama eğer çok açık bir renk düşünüyorsan, önce bir açıcı işlemi gerekebilir. Ancak, evde açıcı kullanmak yerine saçlarına zarar vermemek için bir kuaförden yardım almanı öneririm. Onlar saçının durumuna göre işlem yapacaklardır. 💇♀️✨ Ayrıca, saçını açıcıya hazırlamak için bol bol nemlendirme yap ve saç bakımını ihmal etme. Güzel, sağlıklı saçlara kavuşmak için sabır şart! 🧡
boyarsam tutmama ihtimali var mı 1 yıl geçti sonuçta illa ki arınmıştır
1 yıl geçmesi olumlu ama kına kalıntıları hala olabilir. Tutma garantisi yok, açıcıyla işleme başlamak daha iyi olur. Kuaförden destek al! 💆♀️✨