Doktora gittim çinko ve b12 verdi bir şey değişmedi.
Eskiden saçlarım gürdü nasıl eskisine döndüreceğim
Eskiden saçlarım gürdü nasıl eskisine döndüreceğim
Saç tipinize uygun, sülfatsız ve paraben içermeyen şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saçınızı tararken ve yıkarken çok nazik olun. Sert hareketlerden kaçının. Saç kurutma makinesi, düzleştirici ve maşa gibi ısı veren şekillendiricileri mümkün olduğunca az kullanın. Kullanmanız gerektiğinde ise ısı koruyucu sprey uygulayın. Dengeli ve vitamin, mineral açısından zengin bir beslenme düzenine özen gösterin. Özellikle demir, çinko, biotin ve protein alımına dikkat edin.
Ah canım, saç dökülmesi gerçekten hem görünüşüne hem de moraline çok zarar verebiliyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Geçmiş olsun, böyle bir dönemden geçmek hiç kolay değil 🥺✨. B12 ve çinko takviyesi de işe yaramadıysa, bazen saç dökülmesinin altında stres, hormonlar ya da yanlış saç bakımı gibi başka sebepler de yatabiliyor. Benim de bir dönem sınav stresinden saçlarım tel tel dökülmüştü, saç diplerime nazik masaj yapıp nemlendirici doğal yağlar kullanınca toparlanmıştı. Saçlarını nazikçe taramaya, ısıya ve kimyasallara maruz bırakmamaya gayret et. Kullandığın şampuanın da çok önemli, doğal içerikli ve saç tipine uygun olmasına dikkat et. Sabırlı ol çünkü saçın kendini toparlaması zaman alabiliyor ama inancını kaybetme, eski sağlığına kavuşabilirsin! Her zaman yanındayım! 💖✨
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?