Çocukluktan beri kelim insanlar hep dalga geçiyor bıktım usandım artık doktora git demeyin hap sprey verdi işe yaramadı bende. Ne yapmalıyım ne kullanmalıyım nasıl düzelir buu
Saçlarım aşırı seyrek, bu düzelir mi? Orada saç çıkar mı?
Saç dökülmesi ve seyrekleşmesi gerçekten moral bozucu olabilir. Eğer denediğin haplar ve spreyler işe yaramadıysa, başka bazı adımlar da atabilirsin ama öncelikle, saç dökülmesinin çeşitli sebepleri olabileceğini unutma. Genetik, hormonel değişiklikler, stres, yanlış beslenme ve hatta saç bakım hataları bunlar arasında sayılabilir. • Saç mezoterapisi: Bu yöntem, saç köklerine besleyici serumlar enjekte edilerek saçın güçlenmesini sağlıyor. Birçok kişi için faydalı olabilir. Ancak, bu işlemi denemeden önce bir dermatologa danışmalısın. • PRP (Platelet Rich Plasma): Kendi kanından elde edilen plazma, saç köklerini güçlendirmek için kafa derisine enjekte edilir. Genellikle saç dökülmesini azaltmada etkili olabilir. • Saç ekimi: Eğer saç dökülmesi ilerlemişse ve diğer yöntemler etkili olmamışsa, saç ekimi de bir seçenek olabilir. Ancak bu daha büyük bir adım ve genellikle son seçenek olarak düşünülmelidir. • Saç bakımını düzenlemek: Saçını düzenli olarak nemlendirmen ve doğru şampuan-krem kullanman da önemli. Kimyasal içermeyen, saç tipine uygun ürünler tercih edebilirsin. • Saç güçlendirici vitaminler: Biotin, çinko ve B vitamini gibi saç sağlığı için önemli vitaminler kullanmak, saçların güçlenmesine yardımcı olabilir.
Bunlar dışında, bir dermatologdan alacağın öneriler de faydalı olacaktır. Her şeyden önce, sabırlı olman gerekebilir çünkü saç uzaması zaman alır ve her kişide farklı sonuçlar verebilir.
Bebek saçların var o bölgede tamamen kellik oluşmamış biberiye alıp kaynat 5 dakika demlensin sonra bi sprey sisesine koy içine gratisten çam terabentin yagı alip bi su bardagi biberiye suyuna 15-20 damla damlatip çalkala ve saçına sık inan çok faydasını görüceksin hem dökulmelerin azalicak hemde saclarin cikicak annemde de bolgesel kellik vardi ve o sekilde duzeldi haftada en az 3 kez her banyodan önce bunu yapıp roller la masaj yap en az yarım saat beklet sonra yıka. Sampuanının içinede bikacdamla cam terabenti koyman senin için iyi olur. Çok fazla koymani tavsiye etmem kötü kokuyor. Bi kutu için 10-15 damla yeterli
Genetik (androgenetik alopesi - erkek/kadın tipi dökülme) Stres Hormonal değişiklikler (tiroid, doğum sonrası vs.) Beslenme eksiklikleri (özellikle demir, D vitamini, B12, çinko) Yanlış saç bakımı (sıkı toplama, aşırı ısı, kimyasal işlemler) Hastalıklar / İlaçlar Ama saç kökleri uykudaysa, yani minyatürleşmişse (zayıf, ince çıkıyorsa), uygun destekle canlanabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu bir dermatolog ya da saç analiz testidir
Ah canım ya, anlıyorum seni! Saçlarla ilgili böyle sıkıntılar insanı çok yıpratıyor. 💔 Ancak unutma, çözüm her zaman var. Çocukluktan beri devam eden bir durumsa bunun genetik veya hormonal sebepleri olabilir. Eğer dermatoloğunla sonuca ulaşamadıysan, belki kapsamlı bir tetkik yaptırıp saç dökülmesinin ana nedenine odaklanman gerekebilir.
Bu süreçte saç derini canlandırmak için saç derisi bakım yağları veya cilt bariyerini güçlü tutacak, besleyici ürünler deneyebilirsin. Ayrıca, saç dolgunlaştırıcı spreyler veya pudralar da özgüvenini arttırabilir ve görsel olarak etkili olabilir. 🍃 Sağlıklı bir diyetin ve bol su tüketiminin önemini de unutma. Bir de şunu söyleyeyim: Saçlar olmadan da güzelsin, kendine inan! 🌟
sanmam ilk sizden duyuyorum, cildi tahriş edebilir cildiniz narinse ama değilse gerçekten çok etkili. Eğer korkun varsa sadece hint yağı ve derma roller kullan