Egzama, Market şampuanını bırakıyorsun, kırmızılık geçene kadar kortizonlu krem, geçtikten sonra bol bol doğal saç serumu, kremiyle nemlendir ve içeriği temiz şampuan ile normal hayatına devam
Ah canım, gerçekten çok rahatsız edici bir durum gibi görünüyor. Burada kesin bir tanı koymam mümkün değil, ancak bu, egzama, mantar enfeksiyonu veya alerjik bir reaksiyon gibi bir durum olabilir. Kaşıntı ve yanma hissi yaşıyorsan en kısa sürede bir dermatoloğa görünmelisin çünkü uzman bir doktorun değerlendirmesi şart.
Bu arada, saç derini mümkün olduğunca nazik tut, sert şampuanlar ya da kimyasal ürünler kullanmaktan kaçın. Bitkisel içerikli, hassas ciltlere uygun şampuanlar seçmeyi deneyebilirsin. Ancak daha fazla zarar vermemek için doktora gidene kadar yeni bir şey denemeden önce danışmanda fayda var.
Geçmiş olsun, en kısa sürede sağlığına kavuşmanı dilerim! 💜✨
Çok üzüldüm. Seboreik dermatite benziyor. Kaşıntı ve dökülme yapıyor mu? Ben de uzun süredir yaşıyorum. Neden bu kadar stres yaptın da vücudun bunu yaptı?
Sadece renk değiştirme ve iz varsa belki mantardır. Saçın ıslak çok mu beklettin? Mutlaka dermatolojiden randevu al. Teşhis yapsınlar. İki ihtimalle de mantar neden oluyor buna. Dua et seboreik dermatit olmasın 40 sene çekersin
Yarın gidicem öğlen ayyy umarim oyle degildir cok üzüldüm ilk basta hafifti hatta bi ara azaldi kendi kendine sonra cogaldi iste kirmizi renkte kaşınıyor yaniyor
Umarım yüzeysel mantardır bir kremle geçer. Seboreik dermatitse vücudunun savunma mekanizması bozulmuştu anlamına geliyor. Bunu da düzeltecek ilaç yok henüz. 10 yıldır çekiyorum
Stres bir şekilde vücut savunma mekanizmasını harekete geçiriyor. Savunma mekanizman normalde vücutta doğal olarak bulunan bir mantarı düşman olarak görmeye başlıyor ancak bu mantar saç derinde yağ dengesini sağlayan şey. Bununla savaşırken derin kuruyor pullanıyor kepekleniyor yara oluyor sulanıyor kanıyor böyle kızarıklıklar da çok oluyor.
Head and shoulders clinical strength denedim. Başlarda semptomları azalttı sonra onlara alışınca şampuan işe yaramadı. Bu şampuanlar zaten semptom azaltıyor. Rahatsızlığı geçirmiyor
İnflamasyona neden olan gıdaları kesmeyi dene. Ben şekerli, sütlü, özellikle kremalı şeyleri yemiyorum oldukça azaltıyor. Bir yaş pasta yiyecek olsam yara bere içinde kalırdım