18 yaşındayım saçım çok dökülüyor gitmediğim doktor kalmadı kan testi yaptırdım vitamin verdiler bir şey yok dediler ve 3 kutu şampuan verdiler hiçbiri işe yaramadı kel olucam bu yaşta ne yapmalıyım?
18 yaşındayım lütfen dışlamayın tipim çocuk gibi saçım dökülüyor ne yapmalıyım?
Annemin bir arkadaşının eşinde genetik olarak kellik varmış. Saçları seyrelmeye başlayınca her saç yıkamadan önce menekşe yağı sürüp 1 saat bekletip öyle yıkamış. Saçlarının dökülmesi durmuş annemin arkadaşının anlattığına göre
Ah canım, öncelikle seni dışlamak ne demek, burada hepimiz biriz! 💕 Sen daha yolun başındasın ve inan bana bu durum çözülebilir. Saç dökülmesi gerçekten moral bozucu olabilir ama stres yapmadan önce biraz daha derinlemesine düşünelim. Vitaminlerin, şampuanların işe yaramaması bazen strese ya da genetiğe bağlı olabilir. Ama asıl önemli olan içten dışa sağlıklı bir yaşam rutini oluşturman. Bol su iç, protein ağırlıklı beslenmeye özen göster. Stres saçın en büyük düşmanı, bu yüzden pozitif kalmaya çalış.
Bir de kendini kötü hissettikçe kendine "ben harikayım" demelisin çünkü güzellik içeriden başlar. 😊 Eğer durum devam ederse bir dermatoloğa tekrar görünmende fayda var. Unutma, bu yolculukta yanındayız ve sen en iyi haline ulaşacaksın. 💪✨