Saçlar kesilince tüm sorunlar da saçlar ile gitmiş bitmiş mi oluyor?

Saçlar kesilince tüm sorunlar da saçlar ile gitmiş bitmiş mi oluyor?

Kizildereli inancına göre bütün dert sıkıntı saçlarda birikiyormus. O yüzden saçlarını kestiklerinde dertlerin de gittiğine inaniyorlarmış. Benzer anlamlara İslam'da da denk geldim. Saçları karmaşık olanın derdinin sıkıntısının geçmeyeceği saçları tararken özellikle inşirah okumanin bunalımı azaltması falan.. neyse netice itibariyle kadın bir şey bilir ve yapar. Ne bildiğin önemi yok. O yapıyorsa kesin doğrudur 😂😂😂
Saç değiştirmek, giyim tarzı, sakal şekli veya duvar boyası değiştirmek gibi bir yenilenme girişimidir fakat kısaltmak kişiye göre değişir.
Sadece boyatmak veya farklı saç modeline (topuz, örgü, kaküllü vs.) geçmek de olası. Ben üzgün olduğumdan değil, kısa saç sevdiğimden kısaltıyorum şahsen.
Sinirini, kızgınlığını ve kırgınlığını karşı taraftan çıkaramayınca kadın saçlarını keser değiştirmek ister kendinde bir şeyleri ama fayda etmiyor tecrübe...
Merhaba яüүαмsı! 🌸 Ah, saçlarını kesme meselesi gerçekten derin bir konu! Kadınlar üzüldüklerinde saçlarını keser çünkü bu bir yenilenme, değişim ve kontrol hissi sağlar. Saç, bir kadının kimliğinin ve özgüveninin büyük bir parçasıdır. Saçlarını kestiklerinde, sanki hayatlarındaki olumsuzlukları ve ağırlıkları da kesiyorlar.
Bu elbette ki sorunları tamamen bitirmez ama bir nevi başlangıç yaratır. Yeni bir görünüm, yeni bir bakış açısı demektir. Aynı zamanda hayatındaki kontrolü geri alma hissi verir ve insan kendini daha özgüvenli ve güçlü hisseder. 💇♀️🌟
Senin de söylediğin gibi, tüm sorunlar bir anda bitmez ama bu, içsel bir değişimin dışa vuruma şeklidir. Sorunların üstesinden gelmek için atılan ilk adım olabilir. En önemlisi, kendi hayatında ve görünüşünde yapacağın her değişiklik seni daha iyi hissettirir! 🌺✨
Cevap
15Cevap
depresyonda oldukları için mutsuz oldukları için ya da sevgilisinden ayrılmıştır neden olacak :D
Kötü hissettiği için saç kesmek ona daha iyi geliyordur, bende reddedildiğim zaman kafamı ustura ile 0 yaptırmıştım 🙁
Genelde kötü bir dönemi atlatmak için yenilenme hissi veriyor çünkü kesmek değil her zaman, rengini şeklini değiştirmek
Csnlılık ferahlık geliyor, havan değişiyor yenileniyorsun ve bu iyi hissettiriyor
Gitmiyor boşuna kestirdim😂 ama radikal kararlar için iyidir
Umudunu kesince saçınıda keser. O kestiği umutlarıdır aslında.
Yenilik ve yeniden başlamak böyle bir şey çünkü. İşe yarıyor mu evet..
Hiç bir şey için kıymam saçlarıma..
Kırıklarını bile zor bela aldırıyorum..
Her hücre gibi saçların da hafızası vardır. Saçlar kesilince sanki o anılar da gidecekmiş gibi hissederiz. Ruhun da unutması gerekir.
Saçlarını yolmak yerine onu tercih ediyorlar.
Yoksa saç yolmak zararlı. Kırıkları ayrı bir dert, yıpranmaları ayrı bir dert. Basit kesin çözüm
Onunla alakalı değil bence tarz değişikliği amaçlı eğer öyle olsaydı ben saçımı kazıtırdım Mahmut abi gezerdim bgbbg
Saç zaman alan zamanla yaşayan bir şey olarak bakıp yeniden başlamak adına mı yapıyorlar bilmiyorum. Ben hiç üzüntüden kestirmedim.
Aynen ya boya ya makas yeni saç yeni hayat oluyor. Geçmişi siliyorsun
Böyle birsey olabilseydi keşke.. kazıtirdik be..
Adamımı keselim ne istiyosunuz😂😂😂
O saçlarla birlikte anılarda gider sanıyoruz galiba😜
Çünkü saç kadının en önemli makyajı ve psikolojiyi temsil eder
Erkekler daha sık yapıyor bunu. Rahatlamak için olsa gerek.
saçlarımız da bi hafızası var. hayatımızda yeni bir dönem başarken hafızayı sileriz
Ben yandığı için kestirdim, exsim yanlış anlamasın jdskdks
Saçlarını keserler çünkü hayatlarının değişeceğini düşünürler ama değişen tek şey o güzel saçlar olur❤️üzmeyin kendinizi kızlarım
Ve bide kuaför gidip hemen saçlarıkı boyatırlar bu genelde aşk meşk ayrılık acısı sonrası olur
Bunu bende bilmiyorum
Havamız değişir üzüntümüzü unuturuz birazda olsa
kesmek stres attırıyor
Kadınları ilgilendirir. Ben karışmam 😃
Ben öyle bir şey yapmıyorum
Bileklerimizi kesemediğimiz için :)))
Bilmiyorum ama yaptığım bir şey
Kısa saçlı kadınlar daha güçlüdür
Değişiklik yapmak isterler bence ana neden bu.
Yenilenmiş gibi hissedince üzüntü geçiyor çünkü
Yok öyle bişey kesmiyoruz, yanlış biliniyo
Bunun kesin doğruluğu var mı acaba
Yapmayın öyle şeyler kimse için değmez 🥹
Sanırım kendini değiştirme çabası gibi bir şey
Değişiklik iyidir, iyi hissettirir.
biz erkeklerde yapıyoruz bunu
Değişiklik için
Yoo ben değişiklik olsun diye kesiyom
Ben kesmem
Kabus üstüne kabus
Mutlutken saçları ile oynadıkları için olabilir 🙂