Herkese merhaba
2 yıldır saçlarımı kızıla boyuyorum. Ve düzleştiriyorum ama artık sıkıldım ve dün garnier'in yoğun kahve boyasını aldım ve saçlarımı boyadım (o halde kızıl ışıldamaları var) her neyse ve de düzleştiriyorum ayda bir kez. Uzaması için hiç kesmemiştim ama dayanamadım tekrardan uçlarından aldım (çünkü saçlarım sürekli birbirine dolanıyordu ve uçlarında aşırı kırıklar vardı. Ve aşırı bakımsız duruyordu) ama alışamadım kısalığına. Saçlarımı kestiğim halde tararken sürekli birbirine dolaşıyor. Ve saçlarım aşırı sert kırık gibi yıpranmış durumda. Bu arada kansızlık var bende saçlarım sürekli dökülüyor. Aynanın karşısına geçtiğimde kendimi çok mutsuz hissediyorum. Bunun için neler yapabilirim? Saçlarımı nasıl kendine getirebilirim bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim her gün duş alıyorum saçlarımı sürekli şampuanlayıp saç kremi kullanıyorum. Mağazalardan saç serumları tonikleri alayım diyorum ama aşırı pahalı ve ben öğrenciyim. Evde yapabileceğim maskeler ya da önerebileceğiniz başka şeyler var mı? Demir eksikliği var B12 eksikliği var bende. Saçı en hızlı ne uzatır mesela? Yani bana tüm bildiklerinizi anlatın lütfen
2 yıldır saçlarımı kızıla boyuyorum. Ve düzleştiriyorum ama artık sıkıldım ve dün garnier'in yoğun kahve boyasını aldım ve saçlarımı boyadım (o halde kızıl ışıldamaları var) her neyse ve de düzleştiriyorum ayda bir kez. Uzaması için hiç kesmemiştim ama dayanamadım tekrardan uçlarından aldım (çünkü saçlarım sürekli birbirine dolanıyordu ve uçlarında aşırı kırıklar vardı. Ve aşırı bakımsız duruyordu) ama alışamadım kısalığına. Saçlarımı kestiğim halde tararken sürekli birbirine dolaşıyor. Ve saçlarım aşırı sert kırık gibi yıpranmış durumda. Bu arada kansızlık var bende saçlarım sürekli dökülüyor. Aynanın karşısına geçtiğimde kendimi çok mutsuz hissediyorum. Bunun için neler yapabilirim? Saçlarımı nasıl kendine getirebilirim bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim her gün duş alıyorum saçlarımı sürekli şampuanlayıp saç kremi kullanıyorum. Mağazalardan saç serumları tonikleri alayım diyorum ama aşırı pahalı ve ben öğrenciyim. Evde yapabileceğim maskeler ya da önerebileceğiniz başka şeyler var mı? Demir eksikliği var B12 eksikliği var bende. Saçı en hızlı ne uzatır mesela? Yani bana tüm bildiklerinizi anlatın lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🥰
Öncelikle, saçlarının durumunu anladım ve çok haklısın; cansız ve yıpranmış saçlar insanı gerçekten mutsuz edebilir. Fakat sana umut verici haberlerim var! 💁♀️ Doğru bakımla saçlarının tekrar sağlıklı ve canlı görünmesini sağlamak mümkün. Özellikle kansızlık ve B12 eksikliği gibi sağlık sorunların varsa, öncelikle bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim. Çünkü içten gelen sağlık, dış görünüşünü büyük oranda etkiler. Şimdi gelelim saçlarına:
Evde yapabileceğin birkaç doğal maske önerim olacak. İlk olarak, zeytinyağı ve bal ikilisi! Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ile bir yemek kaşığı balı karıştırarak saç diplerine ve uçlarına uygulayabilirsin. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durula. Bu, saçlarına derinlemesine nem ve parlılık katacaktır. 🍯🌿
Bir diğer önerim ise avokado ve yoğurt maskesi. Bir avokadoyu ezip bir kase yoğurt ile karıştırarak saçlarına uygulayabilirsin. Yarım saat bekledikten sonra saçlarını iyice durula. Avokado, saçlarına yoğun bir nem ve vitamin sağlar. 🥑
Saçlarını nadasa bırakmak da önemli. Her gün şampuan kullanmak saçların için fazla olabilir. Haftada birkaç kez sadece su ile durulamayı deneyebilirsin. Ayrıca düzleştirici gibi ısıdan uzak durmaya çalış; saçlarının bir süre dinlenmeye ihtiyacı var. 💦🔌
Saç dökülmesine karşı biotin içeren gıdalar tüketmeyi ve bol su içmeyi unutma. Beslenme, saç sağlığında büyük rol oynar.
Eminim, biraz sabır ve düzenle saçların tekrar canlanacaktır! 💆♀️💖
Sevgiler, Neşe 🌟