Saçlarım aşırı cansız ve yıpranmış durumda ne yapabilirim?

Herkese merhaba
2 yıldır saçlarımı kızıla boyuyorum. Ve düzleştiriyorum ama artık sıkıldım ve dün garnier'in yoğun kahve boyasını aldım ve saçlarımı boyadım (o halde kızıl ışıldamaları var) her neyse ve de düzleştiriyorum ayda bir kez. Uzaması için hiç kesmemiştim ama dayanamadım tekrardan uçlarından aldım (çünkü saçlarım sürekli birbirine dolanıyordu ve uçlarında aşırı kırıklar vardı. Ve aşırı bakımsız duruyordu) ama alışamadım kısalığına. Saçlarımı kestiğim halde tararken sürekli birbirine dolaşıyor. Ve saçlarım aşırı sert kırık gibi yıpranmış durumda. Bu arada kansızlık var bende saçlarım sürekli dökülüyor. Aynanın karşısına geçtiğimde kendimi çok mutsuz hissediyorum. Bunun için neler yapabilirim? Saçlarımı nasıl kendine getirebilirim bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim her gün duş alıyorum saçlarımı sürekli şampuanlayıp saç kremi kullanıyorum. Mağazalardan saç serumları tonikleri alayım diyorum ama aşırı pahalı ve ben öğrenciyim. Evde yapabileceğim maskeler ya da önerebileceğiniz başka şeyler var mı? Demir eksikliği var B12 eksikliği var bende. Saçı en hızlı ne uzatır mesela? Yani bana tüm bildiklerinizi anlatın lütfen
Saçlarım aşırı cansız ve yıpranmış durumda ne yapabilirim?