Aynı tepkiyle bende lisede karşılaşmıştım. Ama bunu bana sorma sebebi zaten saçlarımın ışıltısı ve sağlığıyken, hafta da bir kere yıkıyorum diyince, şuh kahkahalar atıp güya aşağlamayla karışık bir iğrenme gösterisi yapmışlardı. Bu arkadaşlar zamanında hergün duş alan ve saçlarını ölümüne düzleştirildiği için şu an muhtemelen kel bu arada sjsjsj. Velhasıl, kepekli veya aşırı yağlı saçlara sahip değilsen, salla dünyayı uykusu gelsin. İdeal olan hafta da bir veya iki kez banyo yapmaktır benim için. Pis olduğumu da olduğunu da düşünmüyorum.
Ben de haftada bir yıkıyorum denize pikniğe vs gitmediğim sürece. Kendim tabi ki duş alıyorum sürekli ama saçlarımı topluyorum ya da sadece suyla yıkıyorum. Saçı çok fazla yıkamak saça da saç derisine de zarardan başka bir işe yaramıyor.
boş ver sen doğrusunu yap onlar ne bilsin bakımdan sağlıktan😎
Saçım uzun ve bende 1-2 kereden fazla yıkamam. Kısa olsa bile yıkamam. Saçımız ıyy mıyy yapanlar gibi her gün yağlanıp pislenmiyor :)) Bu arada yıkanmadığımızı düşünenler için saç toplanıp duş alınabiliyor..
Her bokuma muhalefet olmasınlar. Şampuanlarda ağır kimyasallar var. Bu nedenle sık sok yıkanması tavsiye edilmez. Kuaförümde tavsiye etmiyordu ama çalıştığımdan dolayı her gün yıkamak zorunda kalıyorum.
Saçını haftada bir yıkaman kesinlikle iğrenç değil! Herkesin saç yapısı ve ihtiyacı farklıdır. Saç tipine ve sebum üretimine göre saçlarını yıkama sıklığını belirlemek en sağlıklısı. Ben de kıvırcık saçlıyım ve sık yıkamak saçlarımı kurutabiliyor. Bu yüzden haftada bir yıkamak benim için harika bir denge. 🌀
Önemli olan temiz ve bakımlı hissetmek, başkalarının ne dediğine aldırmamak gerek. Ayrıca saçını sık sık yıkamamak, doğal yağların korunmasına ve saçının daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Senin saçın, senin kararın! 💁♀️✨ KızlarSoruyor topluluğunda böyle samimi ve doğal konuları paylaşman gerçekten harika! Devam et güzellik! 🌟
Evet bana kalırsa iğrençliktir.. bakımlı olması gerekiyor her insanın.. kadın erkek fark etmez.. saç 2 günde bir yıkanmalıdır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Saçlarım kalçamda, özellikle yazın her gün yıkıyorum. Kışın 2-3 günde bir. Kıvırcık saçlıysan gayet anlaşılabilir, hızlı yağlanıp kirlenmiyor çünkü. Ve sürekli yıkayıp bakım yapması da zor bi saç. Düz veya dalgalıysa haftada bir çokk uzun bi süre. Kokar be
Bence illaki saçlar bir haftada yağlı olur. Ben de uzun saç yıllarca kullandım ama bir haftaya kadar ne bileyim şekil verirsin havadır cart curt o saçlar kirlenir pek hijyenik bulmuyorum. Seni bilemem belki rahatsız olmuyor olabilirsin. Sen de durumlar farklı işliyor olabilir iğrenç demiyorum 😄
Uzunluğundan değil de ince telli saç olunca yağlandığı daha çok belli oluyor, kışın haftada bir mümkün ama yazın çok zor yıkadığım gün terden bile yapış yapış oluyo zaten kalın telli gür saç kamufle ediyor bir miktar
Onu denediğimde saçım hep bir şekilde bende ıslandığı için pes ettim.
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Yani saç tipine göre değişir. Bazısı yağlanır hemen bazısı kepeklenir. Bazısı kokar vs. İğrençlik olarak görmem ama ben haftada 2 3 defa yıkanıyorum :d
Hayır yani birazda yapılan iş önemli mesela silürekli saçlar toz kır vb maruz kalıyor ise mecbur zararlı da olsa her gün yıkanır ama normal şartlar da haftada bir normal çok yıkamak iyi değil saç kendi yağıyla beslenmeli.
İğrenç değil hatta bence büyük bir avantaj, benim gibi 2 günde 1 yıkamak zorunda da olabilirdin çabuk yağlanmadan ötürü yoksa saçlarım iğrenç bir hâl alıyor.
Kirli değil leş olduğunu gösterir sıcak havada nasıl rahat ediyorsun bende uzun saç kullanıyorum hergün duş alınır ve saçlar yıkanır yağlı sönük saçlarla nasıl geziyorsunuz genç kadınsın yahu 🤮🤮
Saçları sürekli yıkamak daha fazla kepek yapıyor toplu kullandığımda kolay kirlenmiyor ama bir haftada bekleyemiyorum. Iyy yapılacak bir şey yok aslında
Ben 1 gün yıkamazsam rahat edemiyorum haftada bir yıkadığımı düşünemedim. İğrenclik değil belki saçların yağlanmıyordur olabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kokmadığı müddetçe sorun yok. Şahsi algılamayın ama şu sıcak yaz günlerinde haftada bir yıkanmak kötü kokmaya sebep olabilir. Bu kokuyu deodorant ya da parfümlerle gizlemek bana itici geliyor. Tekrar söylüyorum eğer kokmuyorsa problem yok.
Saç sağlığı için saçları sık yıkamamak lazım ama yaz aylarında haftada 1 yıkanırsan saçındaki terler kuruyup mikrop bakteri üretir o yüzden sen onu 2/3 defaya çıkar
belime kadar uzanan saçlarım var her gün duş alıyorum ancak her gün saçlarımı şampuanlarsam kurur diye 2 günde bir yıkıyorum saçlarımı, 1 hafta biraz fazla gibi