Saç Koparma Hastalığı (Trikotillomani)?

2012'den bugüne kadar süren saç koparma hastalığım mevcut. Alt yapısı var bu rahatsızlığın tabi ki kendiliğinden olmadı. Stres, üzüntü, yalnızlık, ölüm korkusu... Kardeşim kanser tedavisi gördüğü sıralar belirdi büyük ihtimalle. Bir şekilde başlamış bu rahatsızlık ben farkında olmamışım. Bir şeyler izlerken, ya da kimsenin olmadığı zamanlarda olur. Etrafa atmamak için cebimde taşırdim. Bı gün annem farketti bu neyin nesi saçın mi dökülüyor dediğinde gerçekten ciddi bı sıkıntımın olduğunu fark etmiştim. Bı gün düğüne hazırlık için kuaföre gittiğimde, kuaförün anneme "Ben bu saçı ne yapabilirim." Diyerekten beden diliyle anlattı... Çok üzülmüştüm, hala hatırladıkça çok üzer. Çok güzel saçlara sahiptim uzun kıvırcık ve kuaförümun deyişiyle üç kafaya yetecek kadar dediği saçtı.. Söyle örnek vereyim, bütün saçınızla bir topuzunuz, benim ikiye ayırdığım tek bir taraf topuzum olurdu... şimdi az diyemem nankör değilim çok şükür ama , çok seyreldi saçım. Sol üst köşede kellik olmasa da seyreklik var çukur oluşmuş... Ne yaptın kendine çok yazık oldu diyorum. Ve gerçekten berbat , illet tedavisinin de mümkün olmadığını biliyorum. 2 yıl ara verdim hiç dokunmadım aklıma bile gelmezdi saçım da çok iyi toparladı ama yine kötü oldum , kötü bir zamana denk geldim ve sil baştan. Özgüvenimi kırdı, beni benden soğuttu. Normal olarak bi kadının saçını sevmesi, bakması, şekil vermesi , oylanması onunla bu akdar hoş ve guzelken, benim bunu yapmam normal değil, dedim hep. Kendimden şüphe ettim. Normal bir insan bunu yapmaz dedim, ki öyle. Benim gibi olan kadın veya erkek kim varsa sizi çok iyi anlıyorum. Eminim sizlerde beni anlarsınız. Umarım iyi oluruz , ve bu kabus biter.. Kendinize iyi bakın 😶

Saç Koparma Hastalığı (Trikotillomani)?