Çok saçım dökülüyor ne yapabilirim?

Çok saçım dökülüyor ne yapabilirim?

Bak bende aynı sorunu yaşıyordum bunu çözmenin en kolay yolu stresin gitmesi (dökülmesi daha fazla strese sokuyor dimi 😅 ) iyi pis havası olmayan ortam düzgün şampuan ya da ürünler ve düzgün kullanım ama en önemlisi sağlıklı olmak genetik olmasa da sağlıklıysan düzgün oluyor değerlerine bir baktır kafanda sivilce ya da yara var mı bak ama yani insanın her gün 100 saç teli dökülüyor ortalama o kadar dökülüyor hala kel değilsen saçın büyüyor ama kolay kopuyordur saç Türkçesini bilmiyorum prosity ne bak saçını bir bardak su içine koy aşağı it 15 dj sonra yukarı çıkarsa low dibindeyse high porosity saçın var low olan kuru nem emmiyor saç dibi yağlı gibi araştır bunları hepsinin kendi türüne göre bakımı var ve herkese uymuyor her şey şampuanı sadece saçının dibine sür uçlarına sürme kurutup saçında kırık yapıyor ben inanmazdım ama şampuan gerçekten yıkıyor asla kaynar suyla yıkama saçını başta şampuanlarken sıcak suyla yıka ondan sonra suyunu sıkıp krem kullan soğuğa yakın suyla yıka asla dibe sürme kremlerde saçta tabaka yapan limonene dimetichone tarzı şeyler var kafadaki gözeneği kapatıyorlar yeni saç çıkan yerlerde ayrıca şampuanına bak ben o dimetikon ve ötekinin olduğu özellikle sülfat olan şampuan kullanma ya da tuz olan bazılarına dimetikon etki etmiyor kişide bitiyor ( headenshoulders da var elseve de var ben elseve maduruyum bırakınca dokulmem gitti) saç derini sert yıkama yumuşak ol saçını alttan tarama yavaş yavaş taranmiyor dersen saçta bırakılan saç kremleri saç açıcı ya da spreyli yağlar var onlardan alabilirsin ya da bir saten saç bonesi al onunla uyu saçını taradıktan sonra saçın çok bozulmaz ya da zarar görmez asla sıkı bağlama saçını lastik kullanma gerginliği tek yere verip saçını inceliyor saçını örme ya da türevi koruyucu stillerle yat saç dökülmesini yaptığını iddea eden markalara inanma bir kaçı hariç ( onlarda bilindik marka değil 1000 TL den aşağıya değildi geçen sene fiyatları bu sene Allah bilir ne kadar) saçım çabuk çıkmıyor diyorsan biberiye yağı Hint yağı tarzı karışımları araştır minoxidil falan iyi saç çıkartıyorlar her gün beş daka parmaklarınla saç dibine masaj yap (ben baş ağrısı içinde yapıyorum migrenden dolayı) açılması zorsa saçını açıcı bir tarak alabilirsin sprey yerine ben almadım şahsen saçım kısaydı daha yeni omuzlarımın altına geliyor saçına ısı uygulama normal kurut kabarıyor diyorsan %80 kuruduktan sonra kurutma makinesi kullan uzaktan kullan ve ısı koruyucu kullanmayı öneririm bunlara bulaşmadan en basiti iyi beslen spor yap stresi atmak şart saç dökülmesi normal kel bölgen yoksa bunu yapınca düzelir zaten ha bundan sonra illa da güzel olsun diyorsan içinde değerli yağ parlak yapan sprey ya da kremler oluyor yüz TL altına bulabilirsin son zamla belki 150 lira altı ama 4 beş ay gidiyor en az birde şampuanını seç ( sabun bile olabilir aslında ekstra bir şey yok saçı kötü yapmaz krem zaten yumuşatıyor ) bu kadarla bitirebilirsin
Ooo teşekkürlerrrr <333
Saçlarını çok sıcak su ile yıkama. Çok sıcak su ile saç yıkamak saçlarına zarar verir ve yıpranmasına neden olur. O yüzden saçlarını ılık su ile yıka derim. Saçlarını sıcakken tarama bu şekilde dökülmesine sebep olursun. O yüzden kuruduktan sonra tara derim. Dökülmesinin önüne geçmek için ise istersen biberiye suyu kullanabilirsin .
Cevap
8Cevap
saçına e vitamini uygula
birde doğal sabunlar kullan 6 aya sorunun çözülür
kendimden yola çıkacak olursak bir ara stres vs saçlarım incecik kalmıştı keldim resmen sonra d vitaminine baktırdım ilaçlar aldım düzenli beslendim spor yaptım sonra saç yağları var biberiye yağı mesela ondan kullandım sıvı bıttım sabunu var ondan kullandım saçlarım 6 aya o kadar gürleşti canlandıki herkes saçmı ektirdin diye soruyor:)
Ooo tamammm
Gözden başladın saça geçtin bugün bakimdasin heralde
Ne alaka gözlerim ne renk diye soru sordum göz bakımı diye bişi mı var
No oloko
Ilk foto ne alaka ben en cok ona takildim...
Ya yanlışlıkla koydum sonra silemedim
guzel ortam hemen bulurum simdi seni fjgdfjhjfdg
Hee bulursun qwğaihkshğigusvj
hahasjhdsf bu arada yanlis hatirlamiyorsam bir ara okumustum sanki gunde 100 sac teli dokmek normalmis bir insanda diye
Oooh gerçekten mii? Normal? Çok ilginç
Ben oyle hatirliyom kac senedir aklimda olan bir bilgi neden hatirliyom onu da bilmiyom ama 100 tel diye aklimda
Ben hemen unuturum balık zihinliyim
Aynen evinin onunu eklemen gibi ahajsj
Neeee
S. iktir et knk
Eee TM knk
Tm ne kiziyon ki
Kızmadım kız ne alaka:)
Kiz mi erko
Biliyorum erko olduğunu
Kiz yazmayaydin iyidi
tamam erkocuk
👍
Bence vitaminleri kontrol ettir
AA Olabilirrrr
Hatunda bu kadar sac dökülmüş cok değil
Daha ordaki saçları kaldırmim yoksa görürdün vallah
Bunu kendine stres yapma :)
Kan degerlerin iyi mi
Hiç bilmiyorum iyi ama galiba
25 yasinda birde erken dokulmesi ilginc
25 yaşındaki değilim annem 39 yaşında aynı benim gibi ama onun daha fazla elini sürdüğü gibi saçları dökülüyor
Bişey yapma kafana takma
Saç dökülmesine karşı sabun kullanabilirsin
Cildiyeye görün
Berberler kazıt diyo
Hayiiir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?