Ben de yaklaşık 3 aydır bununla mücadele etmeye çalışıyorum. Hep vitamin eksikliği, yanlış şampuan, bakımsızlık vs. diye düşünüyordum ama meğer sorun tiroidlerimdeymiş. Yani her şeyden önce eğer ciddi bir saç dökülmesi varsa düzgün bir muayene olunmalı.
Onun dışında ben biberiye, Argan ve zeytinyağı ile maske yapıyordum dökülmeyi durdurmadı ama yeni saçlar çıkardı.
Kesinlikle yapmanız gerekenler şu şekilde olmalı; • Stresten uzak durun. • Bol bol vitamin alın (varsa vitamin eksikliğinizi kontrol edin)
• Sarımsak yiyin (kendisi doğal bir antibiyotiktir)
• Saçlarınızı beslemek için Biberiye yağı, çay ağacı yağı veya yılan yağı kullanın
• Saçlarınızı her gün yıkamayın
• Saçlarınızın bol bol hava almasına dikkat edin
• Duş bitiminden önce kafanızı 10-15 sn soğuk suyla yıkayın
Ayrıca saç dökülmesini önleyen türden şampuanlar tercih etmeyin çünkü pek işe yaradıklarını söyleyemem. Ve asla minoxidil gibi spreyler de kullanmayın. Saçları 0 veya 3 numaraya vurmak saç dökülmesini önlemez eğer bunu yapacaksanız sadece ferahlamak açısından yapmalısınız. Kan değerlerinize de mutlaka baktırın.
Mevsime bağlıyorum ben. Yazın 1 tel dahi dökülmeyen saçım kışın avuç avuç dökülüyor. Sürekli böyle bilmiyorum acaba çok sıkı bağladığımdan mı oluyor. Mevsimsel diyorum ama ben