Arkadaşlar merhaba öncelikle 2 haftadır ne zaman saçıma elimi atsam veya ne zaman duştan sonra saçımı tarasam resimdeki gibi saçlarım elimde kalıyor ne yaparsam dökülmeyi durdura bilirim?
Saçlarına aşık ve 3 aydır aynı durumu yaşayan biri olarak yazıyorum. 5 kişilik saç kafam da taşırken herkes özenirken tam tersime döndü. Sen boya kullanıyormuşsun ben açıcı kullanıyorum sarı saçlarım. Ama her ay değil birkaç ayda bir boyatıyorum. 7 yıldır saçımı sarı yapıyorum. Önceden böyle değildi tabi herkes gibi dökülse dökülse dökülürdü. 2020 sonu saçlarıma büyük zararı evde ben verdim. O günden sonra saçlarım dökülmeye kopmaya başladı. Ama son 3 aydır ( yazın ameliyat olmuştum ameliyat yüzünden benimkisi ) saçlarım felaket dökülüyor. Benim kullandıklarımı sana diyeyim. Daha yeni başladım bu şampuana ama markaya tamamen güveniyorum. Kerastase dökülme şampuanını alabilirsin. Bioblas restorex gibi market şampuanları hikaye. Market şampuanı asla kullanma boyalı boyasız hiçbir saça iyi gelmez hele ki boyalı olana. Hc care yağ kullanabilirsin. Sonra la Rachel Paris yağ da kullanabilirsin. Saçlarını hafta da en fazla 2 kez yıka 2 de karar kıl. 2 kere bakım yapmış olacaksın. Havlu kullanma bir tişörtüne sar saçlarını. Sadece dökülme olarak değil genel olarak diyorum saçlarına ısı uygulama. Ben Dyson saç şekillendirici aldım sırf yanmasın diye en büyük artısı bu zaten. Ama aslında her şeyden önce içten beslenmek önemli ben vitamin kaybettiğim için çok döküldü. Bir doktora git. Bak bakalım hangi vitaminlerin eksikmiş. Ona göre başta vitaminlerin olmak üzere dediklerimi yaparsın.
Saçlarının dökülmesini durdurabilmek için öncelikle dökülme sebebini bulmak lazım.
Kızıl olduğu için saçların yanmış yıpranmış olabilir,
Mevsimsel bir geçişten etkilenmiş olduğun için olabilir,
Kan değerlerin düştüğü için olabilir,
Yakın zaman içerisinde kullandığın ilaçlardan ya da geçirmiş olduğun bir operasyon varsa ondan kaynaklanıyor olabilir.
Benim aklıma ilk gelen iki ihtimal boyadan ötürüsü yıpranması ve kan değerlerinin düşük olması. Saçlarına hem içten hem dıştan bakımlar yapman çok önemli. Bunun için öncelikle bir sağlık kuruluşuna giderek kan tahlillerine baktırmanı eğer bir düşüklük varsa onları yükseltmeni ve hem takviye edici gıda olarak hem de serum olarak biotin kullanmanı öneririm. Bu dönemde saçlarını kendi rengine döndürmen, boyamaman, boyayacaksan bile içeriğinin olabildiğince temiz olmasına dikkat etmeni öneririm. Ve tabi ki ısılı işlemlerden de olabildiğince uzak dur
Saç dökülmesi genelde boyadan kaynaklı olabilir. O yüzden olabildiğince kimyasal maddelerden uzak durmanı tavsiye ederim. Ya da stresten kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ben. Ya da çok sıcak su ile yıkadığın için olabilir. Genelde kaynar su ile saç yıkayınca hemen dökülüyormuş o yüzden ılık su ile yıkamaya özen göstermelisin diye düşünüyorum.
Aslında bu saç dökülmesinin nedenini bulmak gerekiyor önce. Altta yatan bir hastalık sebebiyle saç dökülme gerçekleşiyor olabilir. Kan değerlerine baktırmalısın öncelikle. Hormonel de olabilir. Mesela polikistik over sendromu görülen kadınlarda saç dökülmesi gerçekleşiyor.
Onun dışında saçlarımı kuvvetlendirmek için b7 ve arjinin içeren saç bakım ürünlerine yönelebilirsin. Saçın yapı taşı biliyorsun keratindir. Saça sağlamlık ve esneklik verir. Keratin üretimini de biotin destekler. O yüzden b7 vitamini kullanabilirsin.
Boya gibi işlemleri bırak. Sağlık ocağına git kan tahlili yaptır, eksik değerlerin varsa doktor zaten takviye verir ek olarak biotinli şampuan al ve biotin takviyesi al eczaneden kullan. Çok iyi gelir.
Tamamen beslenmeyle alakalı. Kanına bi baktır, bir de ödem atıcı çay içiyorsan onlar aşırı dökülme yapıyor, değerli mineralleri de vucuttan atıyor çünkü.. Boyayla ilgisi yok, boya çoğu zaman dökülmeye engeller.
Bu kadar saç elini saçına vurunca mi dokuluyor yoksa tarafiktan sonra dökülen saç mi Çünkü zaten saçlar dökülür bendede bu kadar oluyor tariyorum ama saçlarım gür
Çok fazla açıcı kullanıyorsan yakar böyle döker. Sürekli boya. yapıyorsan o da yakıyor boyalı yere tekrar değdirmemen lazım. Önce kaliteli bir şampuan kullan eğer kesilmezse kan tahlili yaptırt değerlerinde eksiklik olabilir.
Benimde böyleydi bir nevi vitaminlerim baya düşük çıktı şimdi bir tık azaldı dökülmem vitaminlerden sonra sende baktır bence bir de beslenmene dikkat et eğer sorun vitaminsizlikse tabi