Geçmiş olsun bence stresi azaltmayı denemelisiniz. bende de bazen dökülüyor ama çok az olduğu için dert etmiyorum zaten az dökülmesi normaldir. ama çok dökülüyorsa önce şampuan değiştir bence. birde Saçların sağlıklı olması için gerekli olan vitamin ve mineralleri almak önemlidir. Bu nedenle, dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı uygulamak gerekir. Özellikle, demir, çinko, biotin, protein ve omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketmek önemlidir. Saç derisine düzenli olarak masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırarak saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.
Öncelikle saçının bu kadar dökülmesinin kesinlikle kan değerlerinle alakası olduğunu düşünüyorum. Öncelikle detaylı bir kan tahlili yaptırmanı ardından depolarında eksik olan ne varsa onları tamamlamanı öneririm. Zaten vücudunun bu eksiklerini hallettiğin zaman saç dökülmende duracaktır. Ekstra olarak saçlarının daha hızlı uzamasına ve güçlenmesine destek olmak için saç bakım yağlarıyla maskeler yapabilirsin.
Bir ara benim saçlarımda öyleydi. Bence şampuanından kaynaklı bir durum olabilir bu. Şampuanın saçına uygun olup olmadığına dikkat et derim. Benimde şampuan yüzünden dökülüyordu bir ara. Ya da saçlarını daha sağlıklı bir hale getirmek ve uzamasını hızlandırmak istiyorsan saç bakım yağları kullanabilirsin. En azından saçlarını sağlıklı bir şekilde uzatmaya yardımcı olur.
Çok üzücü bir saç maskesi önericem dene mutlaka (aktardan kına al, bir yumurta akı, az zeytinyağ, ceviz kabuğunu kaynat suyu soğuyunca az az kınaya ekle demlenmiş ve soğumuş çay hepsini karıştır saçına maske yap bir saat beklesin ayda bir yap mutlaka nasıl güçlendiğini görüceksin