Saçlarımda dökülmeler var aşırı arttı bu eylül ayında bioxcin kullandım oda kepek yaptı nasıl durucak sanki şakaklarım incelmiş gibi
2 ay
Saçlarım aşırı dökülüyor, kullandığım şampuan kepek yaptı. Bu dökülmeler için ne önerirsiniz?

Saçlarımda dökülmeler var aşırı arttı bu eylül ayında bioxcin kullandım oda kepek yaptı nasıl durucak sanki şakaklarım incelmiş gibi
Saç dökülmesi için birkaç öneri bulunmaktadır:
1. **Sağlıklı ve düzenli beslenme**: Saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşması için beslenme düzeninizde ufak değişiklikler yapabilirsiniz³.
2. **Yoga ve meditasyon yapın**: Stres, saç sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Yoga ve meditasyon ile hem stresinizi azaltabilir hem de daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz³.
3. **Saçlarınızı ılık suyla yıkayın**: Saçlarınızı her gün ve fazla sıcak suyla yıkamayın. Bunun yerine günaşırı, ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla yıkayın⁵.
4. **Saçlarınızı ısıya ve zararlı kimyasallara karşı koruyun**: Isıyla şekil vermeden önce kullanacağınız koruyucu bir serum ya da sprey, saçlarınızı ısıya karşı korumada size yardımcı olabilir³.
5. **Saç derinize masaj yapın**: Saç derisine yapılan masaj, kan dolaşımını hızlandırarak saç diplerine giden oksijen miktarını artırır³.
6. **Yağ kürleri**: Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, nane yağı, kabak çekirdeği yağı, zeytinyağı, jojoba yağı, çay ağacı yağı ve çörek otu yağı gibi yağlar saç dökülmesine iyi gelir¹.
7. **Elma sirkesi kürü**, **Aleo Vera kürü**, **Soğan suyu kürü**, **Zencefil kürü** ve **Meyan kökü kürü** gibi evde hazırlayabileceğiniz çeşitli maskeler de saç dökülmesini engelleyebilir¹.
Kepek problemi içinse, saç tipinize uygun bir şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz⁵. Eğer şampuan değiştirmenize rağmen kepek sorunu devam ediyorsa, bir dermatoloji uzmanına başvurmanızda fayda olabilir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 28.09.2023
Cevap
2Cevap
Konu hakkında bir cildiye uzmanına görünmende fayda var. Stres de aynı zamanda saç dökmektedir.
Çinko eksikliği vardır bir tahlil yaptirmanda fayda var.
Doktora gidip bi kan tahlili yaptirmalisn
Head and shoulders guzel deneyebilirsin
Bu kadar sık şampuan değiştirme
Yaklaşık 4 aydır bioxcin kullanıyorum ve pişmanım urban care diye bişe varmış onu tavsiye ediyorlar iyimi alinirmi
Doktora git
En İyi Cevap