Dikkat etmem gereken etkenler nelerdir? Elimde bolca zeytin ve hindistan cevizi yağı var bunları kullanmak doğrumu ne kadar aralıklarla kullanmalıyım? Onun harici az miktarda Çuha çiçeği yağı Nane yağı Limon kabuğu yağı Lavanta yağı ve Hint yağı var bunları nasıl kullanabilirim lütfen yardım edin 🙏
Argan yağı gözenek tıkar. Saç diplerine sürmemelisin. Bakım yapacaksan argan yağını uçlarına sürmeni tavsiye ederim. Hint yağı çok güzel besler ama o da rengini koyulaştırır. Açık kumral olan saçlarım boyamadığım halde resmen siyaha döndü. Nedenini 1 yılda zor çözdüm ve çok şükür kullanmayı bıraktığım an eski rengine dönmeye başladı. Limon kabuğu yağı hassas bir saç derin varsa tahriş edebilir. Diplerine sürmeden saç uçlarına sürebilirsin. Yağlı bir saç yapın varsa zeytinyağı da çabuk yağlanmasına sebep olabilir. Dikkatli kullanmak da fayda var. Argan yağı kullanabilirsin. Çok faydasını görürsün. Nane yağını bilgim yok. Ama kuru naneyi çay gibi demleyip tüm saçına sürebilirsin. Saç diplerindeki hassaslığa çok iyi gelir
Hindistan cevizi yüzünden egzama oldum 🤦🏼♀️ 2 yıl kullandım. Çok mutluydum verdiği parlaklıktan. Meğer saç gözeneklerimi tıkamış. 2 yıl egzamayla uğraştım. Saç dibinize kullanmayı önermem o yüzden
Hazır ürünler saç diplerine kullanılmaz. Doğal yağların bir sıkıntı yapmayacağını söyler bütün aktarlar. Maskeler, tonik ve serumlar özellikle saç diplerine uygulanır. Bebek saçlar çıksın, saç gürleşsin, toparlansın diye