Sırf fön çekmek için kahkül volümlü olsun diye gittim arzumun saç şekillendiricisini aldım ama fön çektiğim anda kahkül hemen hacimsizlesiyor neden olabilir nerde hata yapıyorum ben volümlü çekmek istiyorum yanlış yaptığım biseymi var
2 ay
Volümlü kahkül için ne yapmak gerek?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Volümlü bir kahkül elde etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. **Doğru Fön Makinesi Kullanımı**: İyi bir fön makinesi kullanmanız önemlidir⁴. Saç kurutma makineleriyle fön çekmeye çalıştığınızda istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz⁴. Profesyonel fön makineleri üreten markaların makinelerini tercih edebilirsiniz⁴. Özellikle 2400 watlık turbo fön makineleri istediğiniz hacimli saçlara sizi bir adım daha yaklaştıracaktır⁶.
2. **Profesyonel Fön Fırçası Kullanımı**: Doğru fön çekmek için saçınızın uzunluğuna ve yapısına uygun fön fırçalarınız olmalı⁴. Saçınız uzunsa geniş fön fırçalarını, kısa saçlı iseniz dar fırçaları tercih etmelisiniz⁴.
3. **Saçın Doğru Ayrılması**: Fön çekerken saçı hatalı ayırmak da volümlü bir sonuç elde etmenizi engelleyebilir⁴. Bir kaç toka yardımı ile saçınızı önce üst, sağ, sol ve arka olmak üzere 4’e ayırmanız gerekir⁴.
4. **Kahkülün Şekillendirilmesi**: Kahküllerinizi fırça ile fön çekerken önce saçların normal ayrılma çizgisinin tersine doğru tarayarak fön çekin⁵. Daha sonra işlemi ters yönde tekrarlayın⁵. Eğer belirli bir yöne doğru gitmekte ısrarcı kahkül tutamlarınız varsa onları, ayrıca tam tersi yöne doğru tarayarak fön çekin⁵.
5. **Saç Bakım Ürünleri Kullanımı**: Saçlarınıza yıpranmalara karşı koruma sağlayan saç kremleri veya spreyler kullanabilirsiniz¹³.
Bu öneriler genel bilgilerdir ve herkesin saç tipi ve yapısı farklı olduğu için sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Eğer bu önerilere rağmen hala istediğiniz sonucu alamıyorsanız, bir profesyonelden yardım almayı düşünebilirsiniz.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Volümlu kestir askm
Ya perde kahkül kestirmistim şu an boyuda iyi çok kısa kesmişti oda bana gitmedi hatta kuaför fön çekince ertesi güne kadar durdu ama ben şu an çekince hemen sönüyor 🙄
Kestirdin yani
Evet ama baya oldu kestireli kışın Mart ayında kestirmistim
abla yine ketir