1 yıl önce falan saçlarım gayet sağlıklıydı hızlı yağlanma yapmazdı. Ancak şimdi banyomdan bir sonraki gün anında dipleri yağ kokmaya başlıyor ondan sonrako günde 1 hafta banyo yapmamış gibi gözüküyor saçlarım. Lütfen kesin ve etkili çareler yazar mısınız?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ergenlikten bunlar ayrıca uzun saç çok çabuk yağlanmaya başlar benim de yağlandığı için biliyorum. Bunun çözümü sık sık banyo yapmak eğer yapmak istemiyorsan Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümünden randevu al. (Kızlar, erkeklerden daha erken ergenlik dönemine girip daha erken ergenlik döneminden çıkıyorlar)
05 Yorumla- 1 yıl
Sık sık yıkamak da yağlanmayı hızlandırmak mı?
- 1 yıl
Hızlandırmaz
- 1 yıl
Sacin kendi yag dengesi var benzer şekilde yuzde de sebum dengesi çok sık yıkandığında bozulur cilt tipin dahi degisebilir
- 1 yıl
Cok yikanan sac daha cok yaglanir o eksikliği karsilamak için asiri yag salgilar
Saçlarınızı duştan sonra sıcak kurulama yapıyormusunuz. Malum sıcak kurulama yapıyoruz herkes gibi ama doğru olan şu ki sıcak kurulama yaptıktan sonra o saçları sıcaklığını kapatıp soguk hava ile üzerinden geçmek olabilir deneyin aradaki farkı göreceksiniz deneyip bize yorumlarınızı yazın
00 Yorumla
Aslında bu iyi bir şey kuru olmasına nazaran kırılma yapmaz ve güçlü uzar millet zeytinyağı sürüyor bekletiyor vücudun gereken vitamini alıyor ve fazlasını hızlı bir şekilde dışarıya atıyor yağlı bakım ürünlerini kullanmaktan uzak dur yağlı saçlar İçin şampuan kullan ve bunu sorun olarak görme
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
30Cevap
- 1 yıl
Şimdi bir sürü kişi laf edecek ph cart curt ama benim de aynı sorunum var ben çözümü sabunda buldum 2-3 güne kadar uzatıyor normalde ertesi gün olan yağlanmayı. Hatta şöyle yapıyorum bir kez sabun (içerik fark etmez hatta katı şampuan daha iyi olur) pek uçlara sürmeden dipleri iyice ovala sonra herhangi bir şampuan (fark etmez yine içerik) dip uç beraber en son bir saç kremi (benim saçlarım azıcık dalgalı kabarıklığı gitsin ve uçları sabundan dolayı sertleşmesin diye). Ben krem olarak restorex kullanıyorum aşşşırıı öneririm nem ve parlaklık için. Bunları bi denemeye çalış 1-2 hafta umarım yarar işine.( Son 🤕 not: Saçlarım boyasız)
00 Yorumla Her gün duş al ama saçlarını üç ya da dört günde bir şampuanla. İlk zamanlar yine çok yağlı olucak ama sık dişini böyle böyle yağdan kurtulursun. Bi de saçlarını soğuk suyla yıka hem parlatır hem saç derisi için sıcak su zararlı. Sıcak suyla yıkansan bile en son soğuk su tut.
00 Yorumla- 1 yıl
Kükürtlü sabun kullanabilirsin. İyi gelebilir ama almadan önce yine de araştır.
https://www. amazon. com. tr/Otac%C4%B1-Otal-Katranl%C4%B1-K%C3%BCk%C3%BCrtl%C3%BC-Sabun/dp/B07JMM2P8J/ref=sr_1_4?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2MV27JZXG1W2H&keywords=Otac%C4%B1 Otal %C3%87am Katranl%C4%B1 Ve K%C3%BCk%C3%BCrtl%C3%BC Sabun&qid=1689677091&sprefix=otac%C4%B1 otal %C3%A7am katranl%C4%B1 ve k%C3%BCk%C3%BCrtl%C3%BC sabun%2Caps%2C148&sr=8-400 Yorumla Hava değişimi etkili olabilir.
Sıcakların artmasıyla oluşuyor olabilir
Hava değişimine göre bi tedbir almalisin
Saç diplerine uygun şeyler kullanmalısın.
Herşeyi kullanırsan saçların ölür bunuda unutma.00 Yorumla- 1 yıl
Eger hergun banyo yapiyorsan saclarinin yaglanmasi normaldir saclarini en az 3gunde bir yikamalisin boylelikle sacalrin her zaman daha gec yaglanir ve gercek bu arkadaslae boyle olsugu icin iy pis misin falan demeyin hangi kuafore sorsan en az 4gun der cunku sacin o yagada ihtiyaci var eger bunlari yapip yine yaglaniyosa sampuan degistir ve sac bakim kremi kullan
00 Yorumla Ben saçlarımın çok yağlanmaması için şunu uyguluyorum;
Saçımı yıkayacağım zaman, sadece soğuk su ile duruluyorum. Bu saçı yağ ve kepeklerden kurtarıyor. Daha sonra, yastık kılıfımı 3 günde bir değiştiriyorum. ( bu da bayağı etkili)
V de, saçını şampuan ile yıkadıktan sonra durularken, olabildiğince güzel durulamaya çalış. Saçında kalan fazla şampuan; saçında hem yağ oluşturur, hem de bit oluşturabilir. Umarım bunlar işine yarar. (:
00 YorumlaBendede vardı geçti Duşta çok sıcak ile yıkama duştan sonra kurutma makinesi kullanıyorsanız uzaktan tutmalısınız ve en düşükte yapılmalı ve saç nasıl alışırsa öyle gider yani hergün duş almaya alıştıysa ihtiyaç hisseder evde vakit geçirdiğiniz dönemlerde saçmarınjzı tıkamayın haa bide elinizi çok fazla saçınıza sürüyorsanız bundan kaynaklıda olabiliyor ki sanırım sorun bu
10 Yorumla- 1 yıl
sana öyle geliyordur sık yıkamak saçı yağlanmasını sağlar bu sebeble ikinde bir yıka sonra diğer üç günde bir yıkamaya başla saçın alışır be yağlanmaz hızlı bir şekilde
00 Yorumla - 1 yıl
Eğer çok fazla (her gün) yıkıyorsan yağlanır. Öneri olarak saç kremi ile karışık şampuanlardan kaçın. Yağlanmasına müsade et çünkü saçının o yağa da ihtiyacı var. Bende aynı sorunu yaşıyordum liseyi okurken sömestır tatilinde 5 gün hiç saçımı yıkamadım (vücudunu yıka) ve düzene girdi.
00 Yorumla Sülfatsız şampuan kullan ve ılık suyla duş al saç kremi kullanımını azalt sadece uçlarına bakım yağları sür
00 Yorumla- 1 yıl
Sık banyo yapınca gelişen bi tablo aslında saçı ne kadar sık arındırırsan vücut o kadar hızlı yağlandırma yapar
00 Yorumla - 1 yıl
Kız beniimdeee🥲 sanırım tüketim alışkanlıklarımızdan ya. Çünkü bakımı falan ihmal etmiyorum ben
00 Yorumla Hava dicak oldugu icin bir cok kiside böyle yazin olmaz ama
00 YorumlaAnormal r hayat yaşıyoruz, vücudumuzda ne yapacağını şaşırdı.
00 YorumlaDoktora git? Özel şampuanlar var ama bu değişimin nedenini öğrenmelisin
00 Yorumla- 1 yıl
Şampuanini değiştir benimde bı ara saçımda hiç yağlanma yokken sürekli banyodn ciktgmda bile yaglaniyodu kepek ypiyodu sonra sapmuanimi değiştirdim eskiden daha güzel oldu Elidor öneririm güzel tutuyor saçları
00 Yorumla Sıcak su ile kesinlikle yıkama ılık ve soğuk olsun
Şampuan seçimi cok önemli rol oynuyor
Fön makinesi tutuyorsan sıcak hava kesinlikle tutma sıcak ve soğuk hava tut eşit şekilde
Bunlar harici bir uzmana başvur00 Yorumla- 1 yıl
Aşk saçlarını ılık su ile yıka ve eğer saçların kabarıyor ise banyodan sonra saç uçlarına hindistan cevizi yağı sù ve kurut ve saç yagliligi için babooonnatural diye bir site var ordan şampuan al saçına göre ve farkı göreceksin
00 Yorumla - 1 yıl
Bende de bir ara oyle oluyordu. Biberiye yagi veya suyu kullanabilirsin hem yaglanmasini azaltiyor hem hacim katiyor saca. Internetten alabilirsin ya da youtube tiktokdan bakip evde de yapabilirsin ben kendim yapmistim cok guzel olmustu saclarim.
00 Yorumla Yaa çözüm hergun banyo yapmak benimde öyle 2 gün banyo yapmasam saçlarım yağlanıo hergun banyo yap hatta her gece yatmadan önce banyo yap daha mantıklı
00 YorumlaPantene nin aqua light şampuanı efsane kurutuyor 1 hafta sonra görüyorsun etkisini haberin olsun benimde çok yağlıydı efsane kuruttu saç uçlarına krem sürmeyi unutma ama
00 YorumlaEğer her gün dışarıya çıkmıyorsan biraz saçlarının yağlanmasını bekle ondan sonra saçlarını yıkayabilirsin ben demediğim de saçlarım yağlanma süresi uzadı
00 YorumlaSaç kremi veya şampuan kullanıyorsan değiştirmeni öneririm, şampuanın en iyisi olsa bile değişiklik gerekiyor bi zaman sonra saç alışıp ona göre yağlanıyor
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Benimde böyle bir sorunum var ya duş alıyorum sabahına yine yağlı saç önceden öyle değildi
00 Yorumla - 1 yıl
Hergun yıka sende gülüm niye dert ediniyorsun kendi kendine
10 Yorumla - 1 yıl
Onun icin kremler falan satiliyir bildigim kadariyla koreliler flnda kullaniyormus sanirim bi sor dene bak
00 Yorumla - 1 yıl
Saçlarınızı ayda 1 defaya mahsus 1 hafta yıkamayın kendi yağında saçınız beslensin ve sonucu gözlerinizle görün
00 Yorumla cok sık banyo yapmakta saçı yağlandırır 2 gün falan arayla yıkan bir de şampuanını uzun süredir değiştirmiyorsan değiştir o da iyi gelir
00 YorumlaÇok fazla duş aldığın için olabilir çok fazla şampuanda kullanma saç kremi de kullanıyorsan o da çabuk yağlanma yapıyor haberin olsun
00 Yorumla- 1 yıl
Bunun sebebi saçını yıkarken saç diplerini tırnakların ucuyla bastırarak yıkamandan dolayıdır. Bende yaşadım biliyorum 😏
00 Yorumla - 1 yıl
sık sık yıkayarak saç derisinin ph değerini bozmuş olabilir, saçlarını her gün yıkamamanı öneririm
00 Yorumla - 1 yıl
Aslında genetik bence benim bir tane akrabam boyke hep terliyor yaglaniyor oyle yani. Bence Head and shoulder mentol kullan öneririm
00 Yorumla - 1 yıl
benim de öyleydi ne yazık ki. nem veren şampuan aldım, meğer kuru olduğu için sürekli öyle oluyormuş, düzeldi artık.
00 Yorumla Duş sonunda soğuk suyla yıka, saç diplerine saç kremi sürme, yaz aylarinda açık birakma, herkesin ellemesine izin verme önerilerim. Bu kadarrrr💓💓
00 Yorumla- 1 yıl
Çıkarken saçına en son soğuk su ile yıkan kapalıysan hergün yıka birde saç parfümleri kullnman yararlı olacaktır
00 Yorumla Benimde mantolu şampuan kullanma onlar çok yağlandırır
00 YorumlaBenimde erkek tipi dökülme var varsa önerin bir dal alırım 🤣
00 Yorumla- 1 yıl
Sürekli yıkarsan saçın yağlanır ılık suyla duş aldıktan sonra soğuk suyla durula
00 Yorumla - 1 yıl
Yanlış şampuan kullanıyosundur ve saçlarını hergün yıkamanda yağlandırır zaten
00 Yorumla Bıttım sabunu diye bişey var 2 haftada çok faydasını gördüm ama alırken dikkat edersen iyi oluyor
00 Yorumla- 1 yıl
Ellerine saçlarına sürme. Çok krem de sürme özellikle diplerine. Her gün yıka.
00 Yorumla biraz daha geç yıka saçlarını ben saç kremi de kullanmıyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Benimde ona yakın bir sekildeydi şampuan değiştirdim iyi oldu
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Saç peelingi kullanabilirsin ve nemlendirici etkili şampuanlar kullanıyorsan değiştir. Glikolik asit kullanabilirsin saç diplerine arada
00 Yorumla Saçınızda kepek, kızarıklık ve kaşıntı var mı?
03 Yorumla- 1 yıl
kepek yok kızarıklık yok kaşıntı oluyor ancak bitinde olmadığından eminim
- 1 yıl
tamamdıır
Şampuandan kaynaklıdır belki
10 Yorumla- 1 yıl
Bio blas botanic oils kullaniyorimnben
00 Yorumla Cokmu dokunuyorsun saçlarına
00 YorumlaTuzsuz şampuan kullan
00 Yorumla- 1 yıl
Sürekli elinle dokunuyosan yaglanabiliyor
00 Yorumla - 1 yıl
Çok sıcak su ile mi yıkıyorsun
00 Yorumla bebe şampuanı benim yağ sorununu çözmüştü.
00 YorumlaMerhaba, şampuan değiştirmeyi dener misiniz?
00 YorumlaYeme düzenine dikkat et
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Yağlı egzama olmuşsun
00 Yorumla Şampuan değiştir krem kullanma
00 Yorumla- 1 yıl
Bir hafta yıkama süre uzar
00 Yorumla - 1 yıl
saçların uzunsa çok daha çabuk yağlanır
00 Yorumla şu sıralar herkeste böyle bir şey var
00 YorumlaAşırısı sıcak suyla duş alıyorsan ola bilir
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Saçların çok çabuk yağlanması durumu kişiye göre değişiklik gösterir. Kimi üç günde saçı yağlandığında erken yağlanıyor diyor kimi de aynı gün yağlanmasını normal görüyor. Aslında normal olan saçınızı yıkadıktan 1 gün sonra yağlanmaya başlaması gerekir eğer bir günden önce yağlanıyorsa yağlanma problemi vardır ikinci güne yağlanmaya başlıyorsa o zamanda kuruluk problemi ortaya çıkar. Saçtaki yağ dengesini bozan en büyük etkenleri şu şekilde sıralayabilirim.
Siz saçınızdaki yağı arındırmaya çalıştıkça saç dipleriniz daha fazla sebum salgılayacak ve saçınızın dipleri yağlı görünecektir. Tam tersi de zeytinyağı, badem yağı vb. Yağlarla aşırı bakım yapmaya çalıştığınızda saç diplerindeki sebum salgılamasını durduracak ve bu sefer de saç diplerinde kuruluk başlayacaktır. En ideal olanı bu dengeyi bozmamaktır.