Saçlar uzun olunca vitaminler vs saça gönderiliyor ve dolayısıyla kısa saç daha sağlıklı diye biliyorum. Sizce, uzun saç mı daha sağlıklı yoksa kısa saç mı?

Saçlar uzun olunca vitaminler vs saça gönderiliyor ve dolayısıyla kısa saç daha sağlıklı diye biliyorum. Sizce, uzun saç mı daha sağlıklı yoksa kısa saç mı?
Saçın sağlığı, uzunluğuyla ilgili değildir. Saçın sağlıklı olması, genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları, saç bakım rutini ve genel sağlık durumu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Uzun veya kısa saç, doğru bakım ve beslenmeyle sağlıklı tutulabilir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme alışkanlığı, saçlarınızın güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Protein, demir, çinko, B vitaminleri, E vitamini ve omega-3 yağ asitleri gibi besinleri içeren bir diyet benimseyin. Saçınızı düzenli olarak yıkamak ve nemlendirmek önemlidir. Şampuan ve saç kremi gibi doğru ürünleri kullanın ve saçınızı aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Ayrıca, saç derisini ve saç köklerini uyarıcı bir masaj yapmak da saç sağlığına katkıda bulunabilir.
Saç sağlığı içinse uzun ve sağlıklı saçları olan çok az kişi var, kısa saçlar daha sağlıklı genelde. Vücut sağlığı içinse bilimsel cevabı bilmiyorum ama saç vitaminle beslendiğinden kısa daha iyi olabilir
Cevap
8Cevap
Kısa saçlar daha sağlıklı ve güçlüdür. Çünkü daha iyi beslenir.
Vucut kılları ölü hücrelerin dışarı atılmasının bir yolu, dolayısıyla vucuda alınan vitamin ve minareller saçı beslemiyor.
Ama uzun saçın bakımı zordur.
Saçın bakımıyla vs. çok alakası vardır elbet ama genel olarak kısa saçın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Kısa saç daha sağlıklı ama gösteriş için uzun saç.
Bakımını aksatmadığın sürece uzun saçlar da çok sağlıklı duruyor
İyi beslenen insanın saçı uzun olsa da sağlıklı olur. Uzun saçın havası için değer esasen.
Uzun saçın bakımı çok zor kısa saç daha bakımlı duruyor ama sağlık konusunda pek fikrim yok
Ya saclarimi bu renk yapmak istiyorum adı ne bu rengin?
Bakımlı saç daha sağlıklı
Uzun saç bakımı zor olur
bir ara benim saçım belimdeydi ya 🥺
Saça göre değişiklik gösterir bu
Kısa olan daha sağlıklı
Onu bunu bilmem düz siyah saç favorim
Kisa
Bence kısa saç
Kişiden kişiye değişir ya
Uzun saç
Kesinlikle kisa
Sağlıkl8 saç