Arkadaşlar saçlarım uzun ve her zaman sıkı bir şekilde toka ile bağ yapıyorum. Saçlarım normalde aşırı kuru fakat asla kurumayacak tekrarla boom butter kullanarak yağlıyorum. Saçımda egzama olduğu için uyurken de tokayı biraz gevşeterek kullanıyorum. Alnımın sağ, sol ve orta bölgelerindeki saçlarım ortalarından kırılıyor sürekli acaba toka mı zarar veriyor? Eksik ya da yanlış yaptığım bir durum mu var sizce?
Arkadaşlar saçlarım ortadan kırılıyor ne yapabilirim?
Bahsettiğin olay çatallanmaysa, bunu, uçlarından keserek çözebilirsiniz.
Onun dışında, toya takma. Eğer, kuru bir saç tipine sahipsen, saça esneme yapı vermezsin ve kırılır. Ürün olarakta, butcen iyi durumdaysa kerastas ürünlerini kullanabilirsin. Argan yağida kullanabilirsin. Saçlarını çok fazla yıkama. Son olarakta, şampuan kullanırken kuru saçlar için olanı kullan.
evet sıkı toplamak aşırı zarar veriyor, yastık kılıfını da saten al yatarken de kırılır saclar, havlu yerine tişört kullan ve duzenli bakim yap, sadece boom butter yeterli olmaz haftada 2 kere nem bakimindan zengin yaglarla masaj yaparak bakim yap 👀
İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım kendimi yanlış ifade ettim: saçlarım dipten ya da uçlardan kırılmıyor/koşmuyor. Orta seviyelerinden kopuyor. Sanırım saçlarım biraz cansız ve tokayla da çok sıktığım için yaşıyorum bu durumu.
fark etmez nereden koptuğu, siz saçınızı öyle bağlayarak saç derisine de zarar vermiş oluyorsunuz aslında. saç derisi güçsüz olan saç herhangi bir yerden kopabilir. saçı bir bütün olarak ele almakta fayda var, rica ederim :)
Tabiki toka zarar veriyor sacini kendi haline bırakmalisin cok sıkı bağlamak saçı yıpratır keratin sütlü speryler kullan ben oxpileks kullanmistim kiriklari onarmisti baya
Bildiğim kadarıyla saç kırılması ile alakalı bir durum değil. Bence ben egzamaya ek olarak saç kırılması da yaşıyorum. Egzamaya gelince de kepek gibi ama daha kalın yapılı deri dökülmesi. Benim egzamam seboroik dermatit olarak geçiyor. Özellikle burun kenarları, kaş, bıyık, sakal, kulak memesi arkası ve en sinir bozucusu da saç diplerinde görülüyor. Eğer bu belirtiler varsa şampuan önerisi yapabilirim size.