Saçlarım çok çabuk yağlanıyor ne yapabilirim?

Her gün duş al diyen birini gördüm. Lütfen onu dinleme. Gerçekten çok zararli saç ve derisine. Benim cildim kuru mesela 4 günde bir yağlanıyor saçlarım. Bazen öyle bir zaman geliyor ki her gün duş almak zorunda kalıyorum. Sık duş aldığımda saçlarım daha çabuk yağlanıyor. Bunu farkettikten sonra araştırma yaptım. Güzel bir ürün buldum Gratis'te. Urban Kuru şampuan serisi. Mutlaka denemelisin. Hindistan cevizli olan mükemmel kokuyor. Üstelik saçtaki yağı ve yağlı görüntüyü de alıyor. Ve en güzeli şuanda gerçekten indirimde.
Bende de hem cildimde hem saçımda fazla yağlanma mevcut hormonlardan da kaynaklanabilir bir doktora görünebilirsin. Ben duş almadan bir bardak suyun içine 2 yemke kaşığı elma sirkesi döküp saçlarıma yediriyorum sonra iyice duruluyorum. Saç köklerimi ferahlatıcak bir şampuan kullanıyorum sonra kremi asla diplere doğru sürmüyorum. En önemli maddeler, saçlarımı sürekli ısı ile şekillendirmiyorum çoğu zaman kendi kendine kuruyor hatta. Şekillendireceksen de çok sık maşa düzleştirici fön kullanma veya kullandığın zaman sürekli saçlarınla uğraşma. Ben ne zaman saçımı düzleştirsem düzleştirdikten hemen sonra yağlandığını görürüm. Saçlarını tepeden sıkıca toplama ve saç diplerini sıkacak derini gerecek saç şekillerinden sakın. Sürekli saçlarını elleme ve saçlarını sürekli tarama. Kuru şampuan da işine yarayabilir dün duş almışsan sabah işe okula vb. Gidiceksen zamanın yoksa kesinlikle kuru şampuan kullan ve saçlarını kendi halinde bırak yapışık bi görünümde olmasın. Eğer ergenlik çağındaysan yağlanma normaldir 3 günde bir duş alman lazım zaten vücut kötü kokar. Yoksa bi doktora görün hormonlarında sıkıntı da olabilir veya bir ürün kullandırabilir sana.
Iki günde duş almak yerine her gün duş almayı dene. Hem saçların için önemli bir durum hem sevgilin varsa onun için.
Sen öylesindir diye demiyorum ama bir kızda ten kokusundan başkasına tahamülüm yok. En son sevgilimden ki hemsireydi sırf bu yüzden ayrıldım. Esprili bir şekilde iliski sırasında ter koktuğunu söyledim. Iki gün sonra görüldü atarak benden ayrıldı.
Yazın sabah akşam, kışınsa hergün sabah veya akşam. İstisnası yok bu işin, beden sonucta. Askerdeyken kaç tane askere tutanak tuttum sırf duş günü dusa gitmedikleri icin.
Görüş
7Görüş
Sirkeli su dök
Hergun sacini yika diyen var asla bunu yapma. Hergun dua alıyorsan saclarini islaatmadan al bazı günler yksa kepek olur heryeri. Ayrica tek sapuan kullan farkli şampuanlar saci mahveder. Birde sactaki yaglanma tamamen beslenmenle alakali bir durum. Yediklerini bir goDen gecirmelisin.
Bemimde öyle.. fazla sıcakla yikamamak gerekiyor. Ilikla yikanmasi gerekiyor yoksa deri tabakasindaki yag hücrelerimiz eriyor haliyle hizli yaglaniyor. Bide birisi sık sık yıka demiş. Tam tersi sık yikadigin için saçın dengeyi şaşırmış ve alışkanlık yapmış. 3,4 gunden bir yikarsan 1 seneye falan alışır saçların daha geç yaglanir. Bu sureyi gecirmek içinse kuru şampuan kullan yağlı görünümü kaldırıyor
Saçlarını elma sirkesi ile durula 10 dk saçında beklet sonra su ile durula çay ağacı yağlı şampuan kullan
Doktor saraçoğlunun sitesinde bir ürün var organik ardıç katranlı şampuan tavsiye ederim. Bu adamın bütün ürünleri güvenilir
Oriflame 'in çay ağacı ve aloe vera iceren sampuanini kullanmaya basladm hem gec yaglnMasini hem parlamasini hem de kepeği önlüyor ismi love nature
bendede oluyor be sıksık kestiriyorum hangi şampuanı kullanıyorsun?
Valla ortaya karışık Elidor var Loreal Paris var
sagoll öyle yaparım artık da su yaglanmamasi için ne yapabilrikm hem kötü gözüküyor hem ben rahatsiz oluyorum.. kuru sampuan falan diyolar da bilmiyorum
Birde saclarim dogustan dumduz ondan da cabuk yaglaniyo
peki tesekkür ederim
ne güzel benimki kup kuru
yok valla bir şey kullanmıyorum
Şampuanın içine biraz limon suyu karıştır
Zarar verir mi
Bence yapma limon saçı kurutur benimde öyle saçlarım sabah kalkınca yağlı çok terlediğin için olabilir ya da hergün yıkıyorsan eğer yapabiliyorsan hergün yıkama ama o saçla da dışarı çıkılmıyor rahatta olunmuyor dışarı çıkmasanda bende çözemedim yıllardır yıkıyorum napim ahahha
Ben baya kullandım zarar vermedi belki çok uzun süre kullanınca verebilir
hergün saçını yıka diyenleri görünce kusacaktım
Sampuanini degistir
Sabunla yıkan şampuan vurma
Saç sirkesi kullanabilirsin yağlanmayı azaltır
Cildin de yağlı mı
Evet
Cildinin yağlı olması güzel bişe çünkü kırışıklıklar erken yaşlarda başlamıyor daha genç görünüyorsun
İyiymiş bari
Benimde öyle şaçlarım çabuk yağlanır
Abartıyorsun bence
Keşke abartsaydım😅
Yesil Sabun annecim
En İyi Görüş