Kafamda nerdeyse hiç saç kalmadı 1 yıl içinde bu kadar kaldı 1 sene sonra tamamen kel kalıcam daha gencim ne yapılabilir bu duruma canımı çok fazla sıkıyorum
1 yıl içerisinde bitecek noktaya gelmesi bana biraz tuhaf geldi.
Ailede genetik olarak kellik durumu varsa sende de bu durum olabilir ama saçlar 1 yıl içerisinde de bitme noktasına gelmez bence.
En güzeli bir kan tahlili yaptır mutlaka çünkü vitamin eksikliği durumunda da saç dökülmesi çok fazla yaşanır.
Bunun yanında kullandığın şampuan senin saç derine çok uygun olmayabilir yani saç dökülmesine karşı farklı bir şampuan kullanmayı da deneyebilirsin.
Bunların hiçbirisi dökülmenin önüne geçmezse tek yapabileceğin saç ektirmek olacaktır.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
3 yıldır dökülme vardı ama aşırı az varlığı yokluğu belli olmuyordu umursamıyordum ama birden sürekli elimde 10-15 arası saç kalmaya başladı 1 yıl sonrads bu duruma geldi
Erkek tipi saç dökülmesi, erkeklik hormonunun saç diplerine birikmesiyle saçları döker. Piyasadaki ilaçlar hormonlarınızi bozabilir. Saw Palmetto, cüce Palmiye bitkisi bu saç dökülmesine iyi gelir. Kapsülleri de var. Saç dökülme şampuanı ve cinko takviyesi de kullanmalısınız.
Dengeli beslenmelisin, saç dökülmelerine karşı şampuan vs. Kullanabilirsin bi eczacınla ve ya doktorunla görüş bu konuyu bence çünkü baya dökülmüş saçların