Son zamanlarda çevremde de dışarıda da kızların bir çoğunun saçlarını kızıla boyattığına şahit oldum. Sizce neden birden bire çoğu kişi böyle yapıyor olabilir?
Neden çoğu kız artık saçlarını kızıla boyatmaya başladı?
Evet eski olabilir ama sosyal medya editleri ile dolu. Biliyorsun ki Hürrem kurnazlığı, baş eğmezliği ve düşmanına bile kendini sevdirmesi ile meşhur. İnsanlar saçlarını sarıya boyatmaktan bıktı eskiden sarı saçlı olmak güzeldi. Böyle sanki hem ben diğer kızlara benzemem havası katmaya çalışıyorlar hemde esinlendikleri karakterlerin en belirgin özelliklerini alıyorlar. Bu sadece bizim toplumda olan bir şeyde değil tüm toplumlarda var. Nasıl ki kitabı okuyup etkisinde kalmak veya eleştirel gözle okumak var. Dizi/film de de aynı. İnsan olarak başkası yerine mutlu olma, onun gibi olma eğilimlerimizden kaynaklı.
Bakış açın farklı ve doğru aslında şimdi düşündüğümde sana hak verdim. Bilmiyorum şimdi kızıl moda olabilir ama belki yarın o bir gün başka bir şey de çıkar. Kendi adıma konuşacak olursam ben nasıl mutlu olacaksam galiba onu yapardım. Genelin sevdiği şeyi pek tercih etmezdim. Bir de ek olarak kızıl saç sarı saç gibi uzayınca dipleri gözüküp belli olmuyor. Ondan da tercih ediliyor olabilir
Ne demek istediğini anladım. Onlarda aslında mutlu olmak için yapıyor. Herkes bir şeylerden etkileniyor internet çağında maruz kalmamak mümkün değil sadece düşüncelerimiz ve kişiliğimiz neye meyilli olduğumuzu etkiliyor.
En İyi Cevaplar