Saçlarımı katlı kestirmek istiyorum ama kuaförlere güvenemiyorum. Evde kendim kesebilir miyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarımı katlı kestirmek istiyorum ama kuaförlere güvenemiyorum. Evde kendim kesebilir miyim?

Evde adım adım katlı saç kesimi 1 saçınızı ıslatın 2 bölümlere ayırın 3 en alttan başlayın 4 üst tutumlardan kesime devam edin 5 tüm saça aynı işlemi uygulayın 6 saçın üst kısmına dikkat edin 7 tüm saçları açın ve kontrol edin gereken malzemeler ise saç makası ince bir tarak saç fırçası ayna el aynası havlu saç kurutma makinesi

Evde katlı saç kesimi yapmanın zor olduğu düşünülse de aslında oldukça kolay bir işlem. Doğru teknik ve yöntemler kullanılarak saçlarınızı katlayarak harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu saç kesimi, saçlara hacim, dalga ve hareket kazandırır. Evde katlı saç kesimi için gereken malzemeler şunlardır:

Her sezonunun trend saç modelleri arasında yer alan katlı saç kesimini yalnızca 7 adımda pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Doğru teknikleri kullanarak istediğiniz yoğunlukta kat elde edebilir ve saçlarınızın daha hacimli ve hareketli görünmesini sağlayabilirsiniz. Uzun saçlarınıza hafif bir kat vererek canlandırabilir ya da kısa saçlarınızı daha da dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz. Farklı saç uzunluklarına ve modellerine uygun olan katlı saç kesimini evde yapmak için takip etmeniz gereken bazı adımlar var. Bu adımlar şunlardır:

Evde katlı saç kesiminin ilk adımı saçları kesime hazırlamaktır. Bunun için saçlarınızın temiz ve ıslak olması önemlidir. Şampuanla yıkadıktan sonra saçlarınızı iyice durulayın ve ince dişli bir tarak kullanarak saçlarınızı tarayın.

Saçınızı ortadan ayırın ve 6-8 eşit parçaya ayırın. Ardından, her parçayı bir toka ile tutturduktan sonra her tutamı kendi etrafında döndürerek sabitleyin.

Katlı saç kesimine en alttan başlamak işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. İlk olarak en alttaki saç tutamını açın ve saçı işaret ve orta parmaklarınız arasına alarak kesmeye başlayın. Başlangıçta, herhangi bir aksilik yaşamanız durumunda, düzeltmek için istediğiniz boydan birkaç santim daha uzun kesmek faydalı olabilir.

Kestiğiniz tutamı eşit şekilde kestiğinizden emin olduktan sonra, bir üstteki tutamı açarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Yukarı çıktıkça, en alttaki saç uzunluğundan biraz daha kısa keserek ilerlemeniz, katlı saç kesiminde istenilen sonucu elde etmenizi sağlayacaktır.

Saçlarınızı parça parça kesmek istemiyorsanız, saçınızın en alttaki 2 tutamını aynı boyda keserek başlayabilirsiniz. Üstlere doğru geldikçe saçın uzunluğunu kısaltabilirsiniz. Keserken, saç makasını dik tutmaya dikkat edin. Bu sayede düz bir kesim yerine daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece saçlarınızın keskin bir görünüme sahip olmasını engelleyebilirsiniz.

Sıra saçlarınızın ön kısmına geldiğinde, saçınızı havaya doğru kaldırarak veya yüzünüzün önüne alarak kesmeye başlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında, saçlarınızı işaret ve orta parmaklarınızın arasına alarak tutun. Bu yöntemle, saçlarınızın ön kısmındaki uzunluk farklarını rahatlıkla görebilir ve düzeltebilirsiniz.

Saç kesim işleminizi tamamladıktan sonra, saçlarınızın düzgün bir şekilde kesildiğinden emin olmak için saçlarınızı kontrol edin. Bunun için saçlarınızı saç kurutma makinesiyle iyice kuruttuktan sonra son halini kontrol edebilirsiniz.

Katlı saç kesimi, çoğu yüz tipine yakışan bir saç modelidir. Alın bölgesi geniş olduğu üçgen yüz tipine sahip kişiler katlı saç modelini tercih edebilir. Kare yüz şekline sahip kişiler de yüz hatlarını yumuşatmak için katlı kesim modelini tercih edebilir.
Katlı saç modelleri, saçlara hacim ve dolgunluk katarak yüz hatlarını yumuşatır. Uygun katların seçimi ve doğru kesim tekniği ile yüz hatları dengeleyebilir ve saçlarınızın daha canlı görünmesini sağlar. Yoğun katlı kesimler, yuvarlak yüz şekline en çok yakışan saç modelleri arasında yer alır. Omuz hizasındaki saç kesimlerinde üst kısımdaki katlar, yüzü daha uzun göstermeyi sağlar. Katlı saç kesiminde saçları ortadan ayırarak kullanabilir ve katların daha belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz.
Selamlar🧡
Son dönemlerde etkisini en çok hissettiğimiz saç modellerinden biri oldu katlı kesimler. Henüz yaptıranın rezil olduğunu görmedim hatta tam tersi deneyenlerin vezir olduğundan eminim diyebilirim.😂 Açıkçası ben kendi saçlarımı kesmeyi asla beceremiyorum, beceriksizim sanırım biraz bu konuda. Amaaaa eğer elinin yatkın olduğunu düşünüyorsan evde katlı saç kesimi yapmak oldukça basit.🤩 Sadece birkaç küçük püf noktayı ve izlemen gereken yol haritasını bilmen yeterli.🎉

Tüm yüz tiplerine yakışacağını düşündüğüm katlı kesimin en sevdiğim özelliği, saçları her zaman daha hareketli ve dolgun göstermesi.😍 Bu kesim modeli sayesinde çok daha dikkat çekici ve havalı gözükeceğinize eminim. O halde hemen evde katlı saç modeli yapabilmek için ihtiyacınız olanlara bir bakalım.🤩

💇🏽♀️ Saç fırçası
💇🏽♀️ İnce tarak
💇🏽♀️ Saç makası
💇🏽♀️ Ayna
💇🏽♀️El aynası
💇🏽♀️Havlu
💇🏽♀️ Veee son olarak saç kurutma makinesi

💇🏽♀️ Katlı saç modeli nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız ilk adımla başlıyorum. İlk yapmanız gereken saçlarınızı ıslatmak ve ince dişli bir tarak ile taramak.
💇🏽♀️Daha sonra saçlarınızı ortadan ayırarak 6 ya da 8 eşit parçaya bölmeniz gerekiyor. Ayırdığınız tutamları tokayla tutturmanız gerektiğini söylememe gerek yok herhalde.😂
💇🏽♀️Şimdddi sıra geldi kesim kısmına. Benim önerim her zaman aşağıdan başlamanız. Hatta kısalığından emin değilseniz saçlarınızı yavaş yavaş kısaltarak gitmeniz çok daha güvenli olacaktır.
💇🏽♀️ Alt kısımları kestikten sonra üst kısımları kesmekte şimdi sıra. Unutmayın ki katlı kesim olması için yukarı daha çıktıkça saçınızın daha da kısalması gerekiyor. Bu doğrultuda yavaş yavaş ayırdığınız tutamları kesebilirsiniz. Eşit yapabilmek için kestiğiniz tutamı sağa, sola ya da yukarı çekerek kontrol edebilirsiniz bu arada.
💇🏽♀️ Ayırdığınız tüm tutamlara aynı işlemi uyguladıktan sonra mutlaka saçlarınızı açıp eşit olup olmadığına dikkat etmenizi öneririm. Son kontroller için de saçlarınızı kurutup tekrar bir göz atabilirsiniz.
İşte evde katlı saç kesimi yapmak bu kadar basit! Umarım faydalı olmuştur.🤩
Cevap
1Cevap
evde kendim saçımı düz katlı her şekilde kesebiliyorum 😀 perçem de kesebiliyorum
ihtiyacın olan şeyler makas ve lastik yoka ve tarak bu kadar
Tatlım saçını tepede sımsıkı tarayıp at kuyruğu yap sonra ucundan kes ben hep öyle yaparımmm
At kurugu yapıp sıkıcı bağlayıp kesmen kat kat olmasını sagliyacaktir
Önce birinci kata çık kes sonra merdivenlerden ikinci kata çık kes işte binanin katları bitene kaa devamke
Bu saç rengi nedir bilen var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?