Yıpranmış saçlarımı sürekli kestirmem gerekiyor mu?

Saçlarım çok boyadan dolayı yıprandı kopma veya yanma olmadı ama ramak kalmıştı bende boyayı bıraktım 7 aydır sürmüyorum tamamen kendi saçlarımın çıkmasını bekliyorum kendi rengine boyadım ve saçlarımda kaş hizama kadar doğal olarak uzadı ama ve zaten omuz hizamın biraz altında ve uzatma fikrim vardı yani uzun lafın kısası kendi saçlarımın uzamasına yıpranmış saçlarım engeller mi?
dip not: hafta da 2 kez amla / tatlı badem ve yılan yağı karıştırarak sürüyorum ve ayda 1-2 kezde dax supergro kullanıyorum ama kestirmek istemiyorum baya uzadıktan sonra boyalı bölümleri tek seferde kestirmek istiyorum ama boyasız çıkan saçlarıma zararı olur diye korkuyorum
Güncellemeler
+1 yıl
uçlarından aldırınca uzamıyormuş gibi geliyor kestirirsem doğru düzgün 5-6 cm kestiririm öyle milim milim veya 1 cm falan kestirmem uzun saçlarım olsa 5-6 cmden de fazla kestirirdim ama zaten omuz hizamın altında daha kısa yapamam. yani doğal saçlarımın çıkmasını beklemem için yıpranmış saçlarımı sürekli kestirmem gerekiyor mu aslında bunu soruyorum üstte biraz karışık anlatmışım sorry
Yıpranmış saçlarımı sürekli kestirmem gerekiyor mu?