Saçtaki kepek probleminden nasıl kurtuluruz?

Kepek için bir kaç doğal yöntem var bunlardan bazıları kuru saça tuzla masaj yapıp durulamak, nemli saça karbonat döküp yıkamak vs vs... bazıları sa şunlar:

Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağını şampuanı içine bir kaç damla damlattiktan sonra , ki genelde 8 9 damla derler ama ben 10b15 damla yaparım, normal saç yıkama yapmak.

Elma sirkesi
E sirkenin zaten her şeye faydası var. . Neden saça da olmasın demi.. Elma sirkesi ve Su karışımını saçına emdir. İstersen masaj yap. Biraz bekletip yıka. Ölçü vermek saçma olur. Ama ben genellikle 1'e yarım ölçü yaparım.

Hindistan cevizi yağı
Bu yağ kadar mucize bir şey görmedim ben.. saça, yüze, dişe.. (diş bezatlatmanicin bir taktik var onu başka bir soru başlığında yazicam)
Neyse saçınızın uzunluğuna yetecek kadar Hindistan cevizi yağını masaj yaparak saçına sür. En az 6 saat beklet yıka. (Bir gece beklet bence ben sacini da besler)

Ve isteee Karbonat...
İster nemli saça sür masaj yap yıka, ister şampuanına ekle (hiç yapmadım.) Veya sirke ve karbonat karıştır saç derine sür ve durula.. şüphelerim. Yapan var mı?
Bir de gül suyu ve kabartma dozu karışımı var. Yapnsur durula 2 3 dk mesajını da yap.

Limon
Limon saçlarda ki fazla yağları alıyormuş. Ben bilmiyor. İçinde ki asit saça zarar verebilir. Su ile inceleyip saça uygulamak daha mantıklı geldi..

Bunlardan birini uygulayıp, ben Hindistan cevizini tercih ediyorum , memnun olan varsa yazsın lütfen.. Veya farklı bir alternatifi olan yazabilir.

Hayırlı Ramazanlar.
Saçtaki kepek probleminden nasıl kurtuluruz?