Son zamanlarda gua sha taşının cilde ne kadar iyi geldiğiyle ilgili bir sürü şey okuyorum ama sanırım saç için de faydalıymış baya. Ne bu taşın sihri bu kadar?
Bakım konusunda son dönemlerin en popüler ürünü olan gua sha taşını sanıyorum ki duymayan kalmamıştır. Duysanız bile vücudunuzdaki birçok bölgeye faydası olan gua sha taşı hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirsiniz. Bu yüzden yazımı okumaya devam etmenizi öneriyorum.🤩
Gua Sha Taşı Nedir?
Gua Sha Taşı Nedir?
Özellikle geleneksel Çin tıbbında oldukça fazla kullanılan gua sha taşı, yeşim, pembe kuvars ve ametist gibi doğal taşlardan elde edilen bir bakım taşı. Yapısı kullanıma göre düz, tırtıklı ya da kıvrımlı olabiliyor ama değişmeyen tek şeyinin de faydaları olduğunu söylemeliyim.
Gua Sha Taşının Faydaları Nelerdir?
Gua Sha Taşının Faydaları Nelerdir?
Gua sha taşının başta cilt olmak üzere etki ettiği birçok farklı bölge var vücudumuzda. Ancak genel olarak faydalarından bahsetmem gerekirse şöyle sıralayabilirim;
Düzenli kullanımda kırışıklıklarınızın ve oluşmaya başlayan ince çizgilerin kaybolmasını sağlar.
Son dönemlerde hepimizin hayran olduğu doğal jawline etkisi yaratır.
Özellikle boynunuzun sarkmasını önleyerek çok daha diri bir cilde sahip olmanıza yarar.
Kaslarınızı gevşetir, kan akışınızı düzenler ve bu noktada saçlarınızda harikalar yaratır.
Evet cildinize iyi gelir demiştim ama gua sha taşı saçlarınız için de oldukça faydalı. Eğer gua sha taşı saçlara iyi gelir mi diye merak ediyorsanız bahsedeceğim son başlığa da bir göz gezdirin derim.
Gua Sha Taşı Saçlara Nasıl Uygulanır?
Gua sha taşı saçlara faydaları konusunda da oldukça etkili bir bakım ürünü. Taşın faydalarından bahsederken kan akışının hızlanmasına da yardımcı olduğunu söylemiştim. Gua sha taşı, saç derinizdeki kan akışını hızlandırarak gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olur. Ayrıca saçlarınız gua sha taşıyla düzenli masaj yaptığınız takdirde çok daha hızlı uzar ve canlanarak daha parlak görünür.
Şimdi gelelim "Gua sha taşı nasılkullanılır?"kısmına. Benim tavsiyem bu masajı saç bakım yağı kullanarak desteklemeniz yönünde. İlk yapmanız gereken saçlarınızı ortadan ikiye ayırmak. Daha sonra da saçlarınızın ortasından kulağınıza oradan da daha aşağı gidecek şekilde taşı hareket ettirmek. Saçlarınızın iki tarafına da aynı işlemi uyguladıktan sonra arka tarafınız için de yine saçınızı ayırarak masaj yapabilirsiniz. Masajdan önce saçlarınıza sürdüğünüz saç bakım yağını iyice dağıtmak için masaj sonunda parmaklarınızı kullanabilir dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Son olarak da yağı saçınızda bir süre beklettikten sonra bol şampuan ve ılık su ile saçlarınızı iyice durulamanız gerekiyor.
Taşlar insanın enerjisini etkiliyor ametis filan buna inanıyorum ama saça tozunu mu sürmek gerekiyor veya daha başka bir uygulaması var mı bana biraz ilkel geldi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sihir değil icraat. Yapısı sayesinde ve uzun tekrarlar sonucunda işe yaradığını söyleyen çok insan var.