Saçlarımı yıkadıktan sonra o kadar zor tarıyorum ki hep düğümlenmiş oluyor. Kuruduktan sonra tarak bile girmiyor zaten. Nasıl önleyebilirim bu kadar düğümlenmesini?Saç Neden Düğümlenir? Düğümlenmesini Nasıl Önleyebilirim?
Saç Neden Düğümlenir? Düğümlenmesini Nasıl Önleyebilirim?
Yıpranmış, yağını ve nemini kaybetmiş saçların düğümlenmesi sürpriz olmaz. Saçlarını mutlaka nemlendirmelisin, krem kullan hem tararken işini kolaylaştırır. Yani saçlarını yıkadıktan sonra düğümlenme sorunun geçene kadar kendin kurutma kabarıp düğümlenir yine en iyisi koruyucu krem uygula sonra elinle kurut, yattıkça kalktıkça taranması kolay olur en azından. Saçını tararken bir de fön suları var saçını kolay tararsın.
Uzun ve sağlıklı saçlara bayılıyorum :) Ancak bakımları da bir hayli zor oluyor. Uzun saçlarda en çok yaşanan problemlerden biri de saçların karışması, düğümlenmesi. öncelikle bunun sebebini bulabilirsek, çözümünü de daha kolay buluruz diye düşünüyorum.
Saç Neden Sürekli Düğümlenir?
Saç Neden Sürekli Düğümlenir?
Saçların düğümlenmesi kıvırcık saçlıların sıklıkla yaşadığı sorunlardan bir tanesi. Aynı şekilde kuru, ince telli, yıpranmış saçlar da kolay bir şekilde düğümlenmektedir. ''Saçım sürekli düğümleniyor'' diyenlerdenseniz öncelikle saçlarınızı her gün tarayıp taramadığınızdan emin olmanızı öneririm.
Gün içerisinde 150-200 tel saçımız dökülür ve bu dökülen saçları saçlarımızı tarayarak uzaklaştırmamız gerekmektedir. Saçlarımızı taramazsak dökülen, dipten kopan saçlar da saçlarımızın düğümlenmesine sebep olabilir.
Saç Düğümlenmesini Önleyecek Kesin Yöntemler Nelerdir?
Saç Düğümlenmesini Önleyecek Kesin Yöntemler Nelerdir?
1- Saçlarınızın neden düğümlendiğini bulun
Başta da belirttiğim gibi ince telli, rutin olarak taranmayan, nem oranı düşük saçların düğümlenmesi daha kolaydır. Sizin saçlarınız bunlardan hangisi? Saçlarınızın neye ihtiyacı olduğunu bilirseniz, düğümlenmeden de daha kolay kurtulabilirsiniz.
2- Saçlarınızı her gün tarayın
Her gün tarayarak günlük olarak dökülen saçlarınızı uzaklaştırabilir, karışmaların önüne geçebilirsiniz.
3- Saç kremi kullanın
Kaliteli bir saç kremi saçlarınızın kolayca açılmasına, kolay taranmasına olanak sağlayacaktır. Aynı şekilde saçlarınıza nem de kazandırdığından, saçlarınız kolay kolay karışmayacaktır.
4- Kolay tarama spreyi kullanın
Kolay tarama spreyleri de saçların taranmasını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda bu spreyler saçların daha sağlıklı görünmesine, nem ihtiyacına destek oluyor. Gün içerisinde de saçlarınızın karışmasının önüne geçiyor.
merhabalar benim bi sorum olacak? saçlarım uzun arkadan bağlamalı saçım daki sorun ise; saçlarım çok yağlı ince hassas ve çok çabuk dökülüyor en kötüsü taradığım zaman taran mıyoe saçım cıvık cıvık oluyor sizce ne yapmam lazım ve hangi şampuhanı tavsiye edersiniz
Ben de de oluyordu Özellikle uzun saçlıysan berbat bir durum Saçlarına mutlaka saç kremi uygula Uçlarındaki kırıkları düzenli olarak al Saç toplayarak sakın uyuma
merhabalar benim bi sorum olacak? saçlarım uzun arkadan bağlamalı saçım daki sorun ise; saçlarım çok yağlı ince hassas ve çok çabuk dökülüyor en kötüsü taradığım zaman taran mıyoe saçım cıvık cıvık oluyor sizce ne yapmam lazım ve hangi şampuhanı tavsiye edersiniz
kurutturken hafif nemli birak ve krem sur. El kremi, yuz kremi farketmez. 2-3dk sonra uclarindan baslayarak tara. ince telli veya kivircik saclarda normal.
Boom butter 7 yağ içeren saç bakım yağı al ve sonra bana teşekkür et 👍🏻 kaymak gibi yapar saçını bide banyoda kremlemeyi unutma. Ve genel olarak saçlarını örülü tut.