Saçlarımı evde kendim boyadım ama bazı yerlerde, özellikle diplerde turunculuk oluştu. Saçtaki turunculuk nasıl gider? Zamanla kaybolur mu?

Saçlarımı evde kendim boyadım ama bazı yerlerde, özellikle diplerde turunculuk oluştu. Saçtaki turunculuk nasıl gider? Zamanla kaybolur mu?

Hayır bunun için öneriler var mesela saç boyarken açık renk yapacaksın ya böyle saçma sapan arada parlaklıklar olmasın diye bağış yapan kullanıyorsun parlak olmuyor ya da mesela diyelim ki daha kapalı bir renge boyacaksın ya o zaman da mor şampuan kullanıyorsun renklerin böyle kendini kaybedip yansımasını önler

Saç boyama işlemi sonrasında saçlarda turuncu tonların ortaya çıkması oldukça can sıkıcı bir durumdur. Saçta oluşan turunculuğun nedeni, saç boyama işlemi sırasında kullanılan kimyasalların, saçların doğal rengini değiştirerek turuncu dahil olmak üzere çeşitli renk tonlarının ortaya çıkmasına sebep olmasıdır. Ancak, saçtaki bu turunculuğu gidermenin çeşitli yolları bulunmaktadır.
Doğal saç rengimiz, birçok farklı renk tonunun birleşiminden meydana gelir. Örnek olarak, koyu renk tonunda bir saç rengine sahipseniz, bunun nedeni kırmızı ve turuncu alt tonların saç rengine derinlik hissi vermesidir. Ancak saç boyama işlemi sırasında kullanılan kimyasallar, saçların doğal alt tonlarını ortaya çıkararak turuncu tonların açığa çıkmasına sebep olur. Bu nedenle, saç renginizi değiştirirken doğal saç tonlarını da göz önüne almanız önemlidir.
Saç rengi açma işlemi sonrasında ortaya çıkan turunculuk, genellikle saçın baz rengindeki kırmızı ve turuncu alt tonların yeterince açılmamasından kaynaklanır. Koyu saç renklerinin açık sarı bir tona ulaşabilmesi için iki aşamalı bir işlem gereklidir. İlk aşama, kırmızı pigmentlerin açılmasıdır, ikinci aşama ise turuncu pigmentlerin açılmasıdır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra, saçlarda istenilen renk elde edilebilir. Bununla birlikte, saç boyama işlemi sırasında kullanılan ürünler, işlem süresi ve saçın ilk rengi de saçtaki turunculuğu etkilemektedir.
Saç rengi açma işlemi sırasında turuncu tonların ortaya çıkması için bir başka neden de saç açıcı oksidanın yeterince bekletilmemesidir. Eğer oksidan saçta yeterince uzun süre kalmazsa, saç telleri istenilen miktarda açılamaz ve saç renginde istenmeyen turuncu tonlar meydana gelebilir. Bu nedenle saç açma işlemi sırasında, süreyi yeterli olacak şekilde ayarlamak ve oksidanın saçta yeterince etki etmesi için gereken süreyi beklemek oldukça önemlidir.
Saç boyadıktan sonra oluşan turunculuğu gidermek için bir uzmana başvurabilir veya evde çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Saçtaki turunculuğu gidermek için kullanabileceğiniz yöntemler şu şekildedir.
Mor ve mavi şampuan kullanmayı deneyin: Mor şampuan, sarı saçların küllü tonlarda tutulmasına yardımcı olur. Bu sayede saçtaki turunculukları giderme de etkilidir. Mor şampuanı haftada bir veya iki kez kullanmanız yeterlidir. Eğer saçlarınıza balyaj yaptırdıysanız ve turunculuk problemi yaşıyorsanız, mavi şampuan da deneyebilirsiniz. Ancak, mavi şampuanı kullanmak için saçlarınızın sarı olmaması gereklidir. Bunun nedeni ise sarı ve mavi tonlar birleştiğinde, saçlarınız yeşile dönebilir.
Saç renginizi korumanın bir yolu, duş filtresi kullanmaktır. Duş başlıklarına takılabilen filtreler, sudaki zararlı mineralleri filtreleyerek saçlarınızın rengine zarar vermesini önler ve suyun pH seviyesini dengeleyen iyonlar ekler.
Saç renginizdeki solmayı önlemek için saçlarınızı boyadıktan ortalama 6 hafta sonra tekrar boyayın veya saç cilası uygulayın.
Sarı saçlar, doğal parlaklıklarını korumak için ekstra bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple, saç bakım ürünlerinizi doğru seçmek parlak ve canlı saçlar için önemlidir. Bunun için renk koruyucu saç bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, sülfat içermeyen ürünleri tercih ederek saçlarınızın renginin solmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.
Saç tonunuzda oluşan istenmeyen tonlar için, kuaförünüze başvurabilir ve toner uygulaması yaptırabilirsiniz. Bu uygulama, saç renginizin istenilen tona ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Turuncu saç renginden kurtulmanın bir diğer yolu, saçların daha koyu bir renge boyamaktır. Ancak bu işlemi yaparken bir uzmandan yardım almak, istenmeyen sonuçların önüne geçmek için önemlidir. Evde saç renginizi düzeltmeye çalışmak, yanlış ürün kullanımı veya yanlış uygulama sonucu istenmeyen renk geçişlerine neden olabilir. Bu nedenle, kuaförlerin işlerini tam ve doğru bir şekilde yapabilecekleri unutulmamalıdır.
Evde saçtaki turunculuğu gidermek mümkündür. Bunun için kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Sıcak sarı saçı nötrlemek için mor şampuan, mavi saç boyası, cila ve doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Sıcak tonları nötrleştirmek ve saçlara küllü bir görünüm kazandırmak için mor şampuan kullanabilirsiniz. Ancak, saç cilası yapmak gibi kalıcı yöntemlerden uzak durmanız önerilir. Özellikle açık sarı saçlarda mavi boya kullanmak, yanlış uygulandığında saç renginin tamamen değişmesine neden olabilir. Bu nedenle, saç renk değişimlerinde profesyonel yardım almanın en güvenli yol olduğunu unutmamalısınız.
Saçtaki turunculuktan kurtulmak için kullanabileceğiniz ürünler şu şekilde:
Saçtaki turunculuk maalesef sarı saç kullananların en büyük sorunu oluyor :) Ben de saçlarımı genel olarak evde boyuyorum, çoğu zaman tuttursam da malzeme değiştirdiğim, risk aldığım zamanlarda saçlarımda turunculuk oluşabiliyor. Bunun için neler yaptığımı paylaşmak isterim.

Öncelikle saçlarımızda neden turunculuk oluştuğunu öğrenmek faydalı olabilir :) Bildiğiniz gibi; doğal saç rengimizin bir de alt tonları bulunmakta. Saçlarınız koyu renkse doğal saç renginin altında kırmızı ve turuncu tonlar yer alır. Herhangi bir işlem uygulandığında ise (açıcı, papatya suyu, oksidan vs) alt tonlarınız ortaya çıkar. Açıcıyı az bekletmek de saçlarınızın turuncu olmasına sebebiyet verir.

Mor pigmentler sayesinde saçlarınızın turunculuğunu kırabilir, daha doğal küllü renkler elde edebilirsiniz. Sarı ve gri tonlarında saç kullanmak istiyorsanız kaliteli bir mor şampuan edinmeniz şart.
Açıcıyı az beklettiyseniz ve saçınızda koyu bir turunculuk oluştuysa mor şampuan tek başına yeterli gelmeyebilir, böyle bir durumda saçlarınızın tekrardan açılması gerekmektedir.
Turunculuğu kırmak için en uygun renk mavidir. Saçlarınıza cila yapmayı tercih edecekseniz, 1 çay kaşığı da mavi saç boyası eklemeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede küllü bir ton elde edersiniz.
Saçlarınızdaki turunculuğu yok etmek için saçlarınızı tekrar boyayacak ya da cila yapacaksanız mutlaka küllü saç renkleri tercih etmelisiniz. Benim tercihim küllü açık sarı oluyor, siz de deneyebilirsiniz.
Küllü içeriğe sahip boya kullanman lazım. Kül içerikli boyalar saçta oluşacak kızıllığı önler. Ana saç rengi kimi insanda kızıl pigmentler içerir kiminde de yeşil. Boyalarda buna göre tasarlanmıştır. XX.1 numaraları kül içeren boyalardir. (Külü ifade eden numara 1)
Kullandığın boyanın 1 içeren numarasını alıp tekrar uygula saçlarına. İlk başta biraz yeşilimsi görünecektir bir kaç yıkamada bu ton akar
Cevap
2Cevap
Mor şampuan kullan en azndan bakır rengi görüntüsünü yok eder
Yanmış sanırsam saçların
Bence iyi kaybolmasin
mor şampuan kullan
Gitmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?