Var.. Kesin bir bilgidir verecegim. Saç yıkama sıklığınızı azaltin. Yıkama sikligini haftada 2 defaya düşürün. Ilk başlarda biraz zor olsa da en çok bir buçuk, iki ayda cildiniz buna uyum sağlar ve yaglanma sıklığı azalır. Cilt buna uyum sağladıktan sonra ister bu rutinde devam edersiniz, isterseniz bunu haftada 1 defaya bile uzatirsiniz. Emin olun cildiniz buna da uyum sağlar. Bu yöntem geçmişte hekim tavsiyesi ile bizzat denenip sonuç alınmış bir yöntemdir. Ciltteki sık yaglanmalarin temel nedeni sık yikamaktir.
O kadar çabuk yağlanması normal değil böyle durumlarda ben hep genelde şampuanın değişmesini öneriyorum demekki şampuan görevini yapmıyor yani saçları iyi temizlemiyor iyi bir temizlik imkanı sağlamadığı için de gece uyuduktan sonra sabah uyanınca saçlar yine aynı şekilde sanki hiç yıkanmamış gibi yağlanıyor böyle durumlarda genelde şampuan değiştirmesi gerekiyor ya da yani bir doktora gitmek lazım
Saç çok sık yıkanınca da böyle çok yağlanıyor. Saçını 2 günde bir yıka. 1-2 gün yağlı gez. 1 haftadan sonra saçın alışıyo. artık o kadar hızlı yağlanmıyor. Bana da kuaför arkadaşım söylemişti. Denedim onayladım. İşe yarıyor.
ablacim. benimde saclarim yagli valla sabah aksam yikiyorum ama bildigim kadariyla dustayken saclarinizi cok sicak suyla yikamayin ilik olsun su, sac yagli oldugu icin sicak su deriye degdiginde sac dipleri daha cok yagliyor ilik olunca fazla bir etkisi olmaz yaglanmanin..
Biraz dişini sıkıp ilk başta her iki günde yıkicam yağlı saçla dolaşcan sacın iki güne alıştıktan sonra üçüncü güne alıştır:) her gün yıkamak saça da zararlı zaten🤫🤗
Siz de yıkama sıklığınızı arttirirsaniz, kısa sürede böyle. bir derde sahip olacağınızı garanti ederim. Cildi ne kadar az yikarsaniz, o kadar az yaglanir.