Ben saçıma sprey kullanarak şekillendiriyorum. Ama bugün şunu öğrendim ki; saça sprey kullandıktan sonra 24 saat içinde saçı yıkamak gerekirmiş. Çünkü gün boyu sprey saçta durduğu için saçın dökülmesine, kırılmasına, saçın sağlıksız olmasına sebep olabilirmiş. Aynı şekilde wax içinde geçerliymiş.
Merak ettiğim şu; spreyi kullandıkça, hergün saçımızı yıkamak gerekiyor ya, saçı hergün yıkamanın da saça zararı var. Çünkü saçı besleyen saçtaki yağ olduğu için, saçı hergün yıkamamız da saçtaki yağı kuruturmuş. Dolayısıyla saç bu şekilde de sağlıksız olurmuş. Peki o zaman en iyisi saça şekil vermemek mi olur?
Selam İlk olarak size önerim saçlarınızı sert göstermeyen daha çok yumuşak gözükmesini sağlayan ve yumuşaklığını bozmayacak saç kremleri, saç köpükleri, vaxlar tercih edebilirsiniz. . Saçları banyo yaptıktan sonra şekillendirmek en doğru uygulamadır. Islak saça köpük kullanımı yaparak saça dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Köpük sonrasında saçlarınıza tarakla şekil verebilirsiniz. İster geriye doğru ya da ister yana doğru tarayarak kolaylıkla istenilen şekle girmeniz mümkün. Fön çekecekseniz tarağın uygunluğuna dikkat etmeniz şart. Bana göre en uygunu fön tarağı. Eğer saçlarınız kısaysa en uygunu bu olacaktır. Ayrıca saçlarımıza mutlaka düzenli bakım yapmalısınız.
Sprey kullanmak uzun süre spreyin saçta kalması dediğiniz gibi dökülmelere neden oluyor fazla kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. Kurutma makinesi ile şekil vermeyi deneyebilirsiniz ama saçın dip kısmına değil de üst kısmına hava gelsin buna dikkat etmeniz gerekir o zaman daha iyi şekil vermiş olursunuz. Tarak fırça gibi eşyalarla da saçınıza şekil verebilirsiniz.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sprey vb. kullanmayınca dışarı çıkar çıkmaz saç düşüyor sağa sola doğru.