Arkadaşlar Saçımı Uzatıyorum 1 Senedir Uzatmak İstiyorum Ama Seyrek Ve Saçımın Ortası Dökülüyor Geçer Mi Yoksa 0 a Mı Vurayım Dazlak Yani Komik Olur Mu Veya Olsada Önemli Değil Sağlıklı Olur Mu Saça İyi Gelir Mi Berbere Gidip Makineyle 0a Vurup Usturayla Almak Nasıl Gelir Saça Tavsiyeleriniz Neler Saçı Uzatmaya Devam Mı Edeyim Yoksa 0 a Mı Vurayım. Teşekkürler
Hayır saçlarda bir kere dökülme meydana gelirse bunun önüne geçmek zor olur. Saçları sıfıra vurmak pek işe yaramaz. Ama sağlıklı besinlerle güçlü olmasına katkı sağlanabilir. Sağlıklı saçlar için besinlere çok dikkat etmek gerekiyor gadası. Demir açısından zengin gıdalar tüketmeye dikkat etmeliyiz. Fıstık, pekmez, keten tohumu, mercimek, patates, kırmızı et, tavuk eti ve deniz ürünleri demir açısından zengin besinlerdir. Bu sayede saçlarımız daha gür ve güçlü olacaktır.
Saçı sıfıra vurmak demek sadece saçı sıfıra vurmak demektir başka anlamı yoktur. Saçı kazıt gür çıkar diyenler neye göre bu düşünceyi söylüyor pek anlamıyorum öyle olsaydı saçı seyrek olan herkes saçını kazıtır berberler dolar taşardı. Saç kazıtmak sadece saç derisinin hava almasını ferahlamasını sağlar başka işe yaramaz. Kazıtmak saçın uzama şeklini değiştirmez daha fazla uzamasını sağlamaz seyrek yerler yine seyrek kalır. Ben önceden saçımı kazıtırdım sebebi de sıcak havada biraz rahat etmekti yazın yapardım ara sıra.
Selam. Toplumumuzda belli bir aya gelmiş bebeklerin genelde saçları sıfıra vurulur. Aslına bakarsanız saçı sıfıra vurdurtmak saçlarınızda hiçbir gürleşme etkisi yaratmayacaktır. Saçlarınızın gürleşmesini istiyorsanız saç bakımı yapmanız şart. Ya da en basitinden saç ektirebilirsiniz. Bu kesin saç seyrekliği sorununuzu çözecektir.
Normal şartlarda saçı sıfıra vurmak saçın kendisine pek etki etmez ama saç derisindeki problemleri görmeye ve gidermeye yardımcı olacağı için kestirmende sakınca yok, tabi havaların biraz daha ısınmasını beklersen daha iyi olur :)
Ben ilk önce makineyle sıfıra vurdum. Biraz çıktıktan sonra jiletle kazıdım. Saç belki daha sağlıklı geliyor bilemiyorum ama o seyrek olan yerler hep aynı kalıyor. Biberiye otu tarifine bir bakıp dene istersen.