Keratin bakımdan sonra saç dökülmesi neden olur?

Merhaba herkese, yaklaşık 10 gün önce kuzenim ile birlikte kuaföre sadece saçımı kestirmeye gittim, kuzenimin işlemi uzun sürdüğünden saçımı kesen kuaför bana o arada saçına keratin bakım yaptıralım her saçın ihtiyacı var dedi. Zaten gür ve sağlam saçlarım vardı ama bir zararı olmaz bakımdan sonra düzleşir ve parlar diye düşünüp kabul ettim. Keratin saçıma uygulandıktan sonra tam 2 saat o şekilde beni beklettiler sorduğumda ise sürekli ilgileneceklerini, zaten saçta uzun süre kalması gerektiğini söylediler. Keratin saçımda o şekilde kurudu daha sonra fön çekip gönderdiler ve saçımı 2 gün yıkamamam gerektiğini söylediler. Keratin bakımdan birkaç gün sonra saçımı yıkadım ve aşırı derecede saçımın döküldüğünü farkettim ki normalde saçım az dökülür ve bu ilk defa başıma geliyor. Şu an elimi her saçıma attığımda avucuma birkaç tel saçım geliyor ve anormal derecede saçım dökülmeye başladı. Keratin bakımın saçı daha da güçlendirmesi gerekirken benim saçım tam tersi oldu resmen, sizce neden böyle oldu bir fikri olan var mı gerçekten endişeleniyorum
Keratin bakımdan sonra saç dökülmesi neden olur?