Saçına kullandığın ürünlerin uygunluğunu değerlendirmelisin Saçlarına uyguladığın ısıl işlemleri azaltabilirsin Saçına serum krem besleyici yağ vs süreceksen bunları duş sonrası değil de duşa girmeden bir kaç saat önce evdeyken uygulayabilirsin Gün içinde ellerin sürekli saçına gidiyorsa bunu azaltmalısın Bir de saçını yıkama sıklığını 2 günde 1 e çekmeye çalışabilirsin. Saç derisindeki yağı yıkadıkça vücut yerine koymaya çalışır bu da daha çok yağlanmaya sebep olur Bu arada kuru şampuan vs kullanarak günü kurtarabilirsin
Saçımızı yıkamak için kullandığımız şampuanı formülünün çok güçlü olması gerek hem güçlü olması gerek gerçekten saçın tozunu attırması gerek hem de saçı yıpratmaması bir narin böyle sanki kelebek etkisi yaratıyormuş gibi yani hiç böyle aslında saça zarar vermemesi gerek Buda sadece Elidor şampuanları ile mümkündür. Ürün yelpazesi baya geniş her saça göre ürün var. #reda
Ben de çok hızlı yağlanan saçlara sahibim bu yüzden saç tipime en uygun şampuanı seçmeye çalışıyorum. Mesela saçları daha da nemlendirecek şampuanları tercih etmek doğru olmaz. Ben Capicade markasının Yağlı saçlar için olan serisini kullanıyorum. Henüz yeni kullanmaya başladım fakat işe yarayacak gibi hissediyorum.
Benim ekstra bir şey yapmama gerek yok. Saçım maksimum 3. günün başlangıcında yağlanır ki o da çok zor şartlar altında kalırsam olur. Günlük duş aldığım, saç yapım, wax ve sprey kullandığımdan ötürü saç yağlanması sorununu hiç yaşamadım.
love beauty and planet yeşil çay özlü şampuanını kullanmanı tavsiye ederim biraz zor bulursun ama çok efsane bir şampuan. Arındırma ertksi ve dökülme etkisi çok yüksek. Saçta yağlanma problemi bende de vardı bu şampuan ile çözdüm
Çok sık yıkanması çok çabuk yaglanmasına sebep olur. Ve saçların dibine çok fazla dokunmamak lazım. Sürekli sebum salgılar. Elin çok fazla gitmesin yani saçına.