Bence her iki saçında bakımı oldukça zor neden derseniz sebep saymakla bitmez, şimdi yıkama için saçınıza uygun bir şampuan bulacaksınız Buda oldukça çok denemeden geçiyor vede bu deneme esnasında saçınız şekilden şekile giriyor birde yıpranma payı var bunun gelelim ikinci aşamaya saçınıza uygun bir saç kremi bulmak buda şampuanda olduğu gibi buradada bir hayli deneme ve saç yıpranmasını göz önünde bulundurarmak var gelelim üçüncü aşamaya Buda saçınız için en uygun kurutma yöntemi yazın ayrı bir sıcaklık belkide serinlik saçların yanmaması için kışın ayrı bir sıcaklık ayarı yani saç bakıma öyle kolay bir şey değil ister kıvırcık olsun ister dalgalı ister düz hepisinin bakımı zor bana sorarsanız hangi tür saç şekilini seviyorsunuz başta kısa olmak şartıyla dalgalı düz olacaksada küt olsun herkese iyi saç bakımları.
Çalıştığım iş yerinde bir arkadaşım var kızın saçları kıvır kıvır. Dedim zor olmuyor mu bakması şampuanı ayrı, kremı ayrı, bakım yağı ayrı , tarağı ayrı. Kıvırcık saç iyi güzel ama gerçekten ekstra bakım istiyor.
Kıvırcık saçın bakımı daha zor olur. Saç için uygulanacak şampuan, bakım ürünleri , maskeleri... Uygulama açısından düz saça göre daha zahmetli ve yorucu olur, saçın her yerine yayılmasını sağlamak kıvırcık olduğundan daha zor ve uğraştırıcı olur. Saçı taramak , açmakta aynı şekilde, düz saçlara göre daha zahmetlidir. Düz saçlara sahibim bu konuda bir zorluk yaşamıyorum. Kıvırcık saçın bakımı zor fakat görsel olarakta çok hoş bir görünüme sahip e her güzelliğin bir zorluğu da vardır)
Kıvırcık saçlar genellikle ince telli saç tipleri oluyor. Bundan dolayı çabuk nem kaybediyor ve çabuk kabarıp karışıyor. Bundan dolayı sadece saçlarımı duşta tarayabiliyorum kuru taranırsa kırılıyor. Günlük bakımlarımı yapmazsam saçlarım süpürgeye dönüyor. Günde 3 farklı bakım yağı kullanıyorum. Ve kıvırcık saçlar düz saça göre daha yavaş uzuyor.
Tabiki de kıvırcık saç bn saçımı tararken kremsiz tarayamam ayrıca saçımı ikiye ayırın ilk önce birini tararim sonra dinlenip ikinciyi tararim kolum dayanmıyor yoksa
Saçlarım normalde dalgalı ama geçen günlerde omuzlarımın üstünde kestirdim ve kıvırcık oldu -__- ve gerçekten hayatımda bu kadar zorunu görmedim banyodan sonra kabarıyor ve kahkülde olduğu için onlar kalkıyor çok sinir bozucu ve ayrıca bakım yapmadınız çok kötü duruyor ve sanki hiç ilgilenmiyormuş gibi kendimden iğrenerek gidiorummmmm
Kivircik zordur sanirim. Benim saclarim dumduz yaptigim zor bir bakim yok. Sirf kendimi iyi hissetmek ve havaya girmek icin sac maskesi falan yaparim bazen onun disinda ekstra yaptigim bir sey yok.
Düz saçlar hep bakım ister mesela siz düz saclisiniz bir yere gideceksiniz saçlarınızı yapacaksınız zaman kaybı kıvırcık ise doğal olduğu için aciliyet durumlarında hiç bişey yapmasada olur siritmaz
@Kaderinsn hafif dalgali ve kısa sacliyim bugune kadar hic bir zorlugum olmadi sacima hic bir sey uygulamadan da disari cikarim , zaten rahatligi degil bakimi soruluyor ve eger arastirirsan zaten bi duz saca kullanilan bakim urunleri kivircik saca gore daha azdir
Düz saç her zaman favorim olmuştur hele birde o saçta biraz dalga varsa o zaman gelde o kişiye aşık olma ama tabi kıvırcık saçta ayrı bir güzel heleki düz saçı olanlar saçlarını kıvır kıvır yaptımı ayrı bir güzel oluyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kıvırcık saçlıyım çok çok zor olsa da asla vazgeçmem
Kıvırcık saçlıyım ne kadar zor olduğunu iyi bilirim. Bakım yapmazsan tivtikleniyor. Kötü duruyor. Saçının açık kalabilmesi için illaki bakım yapmak gerekli. Sürekli toplu saçla da gezmek olmuyor.
Düz saç çok zor.. hemen hacmini kaybediyor, sönük duruyor, cabuk yağlanıyor, toplayınca hemen toka izi cıkıyor. Dalgalı saçı kullanmak daha rahat bence
Benim saçlarımda dalgalı :D :D seviyorum uğraşmasını her gün sabah kalk duş al sonra kurula tara. Toka tak sonra işte dökülen saçları topla at. Saçları yağla bakım yap parlasın vs vs :D :D. Çoğu kadın müşteri gelip napıyosun bunlara diyor :D :D