Saçlarım çok geç uzuyor kekik yağı kullanmak istiyorum ama bir faydası olur mu acaba? Kekik yağının saça faydaları neler?

Saçlarım çok geç uzuyor kekik yağı kullanmak istiyorum ama bir faydası olur mu acaba? Kekik yağının saça faydaları neler?

Selam 😇
Kekik yağı saça da çok faydalı ama bir zaman sonra çok fazla yağlanma ve koku yapıyor 🙄..
Saç uzatma için ben sosyal medyadan yılan yağı içerikli bir yağ aldım ve çok faydasını gördüm..
Harici saç uzatma için
• tatlı badem yağı
• hindistan cevizi yağı
• zeytinyağı
Kullanabilirsiniz.

Kekik yağı; özellikle saç uzatmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği, saça iyi gelen yağlardan biridir. Kan akışını hızlandırma özelliği sayesinde saçların sağlıklı bir biçimde ve kısa sürede uzamasını sağlar.
Kekik yağı, saç uzatma etkisinin yanında saça iyi gelen pek çok yönüyle bilinir. Doğal özleri ile daha güzel saçlara kavuşmak isteyenler tercih edebilir.

Kekik yağı, saç dökülmesini azaltarak daha gür saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Banyodan sonra hafta 1-2 kez uygulamak saç dökülmenizin azalmasını sağlayacaktır.

Kekik yağı, kuru saçlara iyi gelmesi ile bilinir. Kuru saçların yanında ayrıca kuru saç derisine ve kuruluktan dolayı oluşan kafa derisi egzamasına çok iyi gelir.

Kepek, saç derinizde bulunan ölü hücrelerin bir araya gelmesi sonucu oluşur. Kekik yağı ise bu ölü hücreler ile savaşarak kepek oluşumunun önüne geçer.

Kekik yağının en çok tercih edilme sebebi ise saç uzatma mucizesidir. Saçları çok hızlı bir şekilde uzatan kekik yağı, yeni saç çıkarması ile de bilinir.

Kekik yağı, zengin içeriği sayesinde nemini kaybetmiş kuru saçların nemini geri kazanmasına yardımcı olur. Böylece saç kırılmalarının ve yıpranmalarının da önüne geçer.

Kekik yağının saça uygulanma şekli ise oldukça basittir. Saç diplerine dairesel hareketler ile masaj yaparak uygulanır. Daha sonra etkisini iyice göstermesi için saç, streç film ile kaplanır. 1-2 saat saçta beklettikten sonra iyice durulanır.
Cevap
3Cevap
Hiç duymadım. Benim bildiğim çörek otu yağı saç uzatıyor. Hatta arkadaslarim bile söylüyorlar dibin ne hızlı uzuyor diye.
Kekik yağını bilmiyorum ama hint yağı Hindistan cevizi yağı saç uzamasına birebirrrr
Bizim memlekette çok kullanılır ama saça faydasını duymadım kullansan dahi bir hayli şiddetli yakıyor
Kekik yağını bilmiyorum. Ben hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, çam terebentin, zeytinyağı benmari olarak ısıtıp sürüyorum, faydasını da gördüm.
Başında beyaz tüy bulunan bir yaban ördeğinin gagasına kekik yağı sürdüğünü görmüştüm. Gelgelelim insanlarda ne işe yaradığını bilmiyorum.
Bence sızma zeytinyağı yağı kesin uzatır.
evet uzatır
Çam terebentin yağı kullan çok uzatıyor
Uzatır ve besler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?