Saçlarım her gün en az 1 kez duş almama rağmen aşırı derecede yağlanıyor ve bu durum artık çok can sıkıcı olmaya başladı. Yıkadıkça yağlanmanın daha da arttığının farkına varıyorum lakin yağlanınca yıkamaktan başka bir çözüm de bulamıyorum. Yağlanmanın kökten çözülmesi herhangi bir şekilde mümkün müdür?
Yağlı saçların normalleşmesi için en etkili çözüm yolları nelerdir?
Merhaba. Bu doğrultuda kullanılan saç bakım ve şampuan tarzı ürünlerin saç tipine uygun olması en başta sağlanmaso gerekli olan en temel adımdır. Aksi taktirde saçlar yağlanır ya da aksi olarak kurur. Saç tipine uygun olan şampuan, krem ve serum kullanmalısın.
Merhaba gadası 🙃 Aslında yağlı saçların önüne geçmek bazı durumlarda mümkün olabiliyor. Ama saç derisinin aşırı yağlı bir yapıya sahip olması yapılan işlemlerin sonuçsuz kalmasına neden olabiliyor. Sen her ne kadar çok dikkat etmiş olsanda, yağlı bir saç derisine sahip olduktan sonra yapılan işlemlerin pek bir hükmü kalmıyor.
Öncelikle sade şampuanın içine normal limon sık çok öyle saçını yıka beklet en etkili çözümdür bu önceden 2 3 günde bir yağlanır ise şimdi 5 6 günde bir olur
Bende dediğini uygulayacağım saçlarına bakınca bu konuda uzman olduğun belli. Ama şu aklıma takıldı spor sonrası ne yapmam gerek hanımefendi? Her gün terliyoruz mesela yazları
Yani her gün mutlaka yürüyüş ve hiit kardiyo çalışması yapıyorum. 3 güne 1 de yüzmeye gidiyorum. Saçımı yıkamasam kötü olmaz mı sence? Bir de ben hayatımda saç kremi de kullanmadım onlar ne ise yarıyor sayın saç profesörü?
Ben seni kendi hayatımda saç konusunda prof. olarak atadım eğer ki biri aynı kelimeyi bundan sonra kullanırsa bir yerlerde profum dersin :D Tesekkürler aydınlattığın için krem kullanamıyorum yine kullanmam galiba :D
Saçları ne kadar az yıkarsan o kadar az yağlanır sen ne kadar çok şampuan kullanırsan da o kadar yağlanır aslında saçların yağlanmaması için başvurulan yönlerden birtanesi de rasta modeli bildiğim kadarıyla rasta saç asla yağlanmıyormuş
Sık yikamaya alistirdigin icin yaglaniyor zaten. Birde cok kurcaliyorsan demekki. Dogru sampuan secimi, daha az taramak, daha az saclari ellemek, daha az sicak suyla yikamak ve 1gunde 1 yikamak saclarina iyi gelecektir.