26 yaşındayım, saçlarımın önlerinde beyaz var. Ve küçük saçlar yani yeni çıkıyorlar ve beyaz çıkıyorlar. Birçok arkadaşımın böyle. Okul çıkışlarında bakardım birçok gencin de saçları beyazlamaya başlamıştı. Önceden 40'larında beyazlayana erken çökmüşsün denirdi şimdi o kadar ileri bir yaş geliyor ki 40.
Sebep ne sizce? Yediklerimiz mi içtiklerimiz mi? Kimyasallar mı? Stres mi?
seks eksikliği... Evlilik yaşı ilerledikçe insanlar sağlıklı düzenli cinsel ilişki kuramıyorlar. Beden istiyor ama evlenmeden ilişkiye girmek için sosyal ortam uygun değil. Ve bir şekilde saçların dökülüp beyazlaması hızlanıyor. Günümüzde sapıklık denilen 18 yaş altı evlilikler geçmişte genel bir durumdu. Ve bence doğruydu da. Ama modern çağın insanlara dayattığı yeni kurallar aslında çoğu yanlış şeylerdir. Ayrıca gelecek kaygısı, iş stresi, maddi zorluklar... vs hep tetikleyici unsurlardır.
Genel olarak; Yetersiz beslenme Stres Vitamin eksikliği Sürekli fönlemek Fazlaca boya kullanmak Ilaç kullanma Kimyasallara maruz kalması
20'lere inmesi Stres öncelikli sebep 20lilerde o kadar mutsuz o kadar saçma sapan ayrılıklarla aşk acısını çektiğini zannedip kendini strese sokma... Sınavlara streslenmek zamanla da pigmentleri öldürüyor. 5-6 yıl sonrada renk pingleri kalmıyor.
İlaç kullanma, artık herkes nette ne görse kullanıyor kimsenin yan etkisine baktığı yok...
Bakım adı altında ya da farklılık adında sürekli boyamak uzun müddet sonra renk pigmentine veda etme sebebi...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk yediklerimizden kaynakli doğal ürünler bulmak çok zor kimyasallar insan vücudunun direncini kırıyor resmen seni zehirliyor ilk toprak seni zehirliyor sonra sen kendini zehirliyorsun saç bakım ürünleri çoğu insan kullanır ama içeriğine bakmaz kokusuna ve birkaç sahte yoruma kanar ben bu hayattan birşey ogrendiysem sana yararlı birşeyin tadı ve kokusu kolaylıkla iyi değildir sende mesela melanin eksikliği var saçların beyazlamasina yol açıyor ben olsam hem içten hem dıştan beslerim öneri istiyorsan da yazarım faydasını görürsün
Ekonomik kaygı, iş kaygısı, eğer çocuk varsa onun için gelecek kaygısı, bu virüs yüzünden hastalık kaygısı vs. onlarca stres kaynağı yüzünden hem fiziken hem de ruhen çok yoruluyor insan bu durum da saçlara da etki ediyor ayrıca kullandığımız şampuanlar da buna neden oluyor.
Ben şöyle bır görus ıcındeyım ozellıkle turk kadınları cok fazla kımyasal ıle hasır nesır oluyorlar. Sac boyaları makyaj vs vs. Bunların tamamı yuksek kımyasalar ıcerır e bırde saglıklı beslenmıyorsa sıgara ve hareketlsızlık varsa vcuda her turlu ıcten ve dıstan toksıt yuklemesı var bırde buna genetık faktorlerde eklenırse kacınılmaz oluyor. Aslında bence o şekıl kalmasın zarar yok suna ınsanlar sacını frı gumus beyaz yapıyorlar erkeklerdede keza sakallar sıyah beyaz gümüş karısık renkele daha bence karızmatık duruyor orjınallıgı bozmayın bence ne ıse o yanı
Stres ve sebebi de büyük oranda popüler kültür , sosyal medya vs. yani doğuştan adalet olmadığı için bakıyorsun zenginler her şeyi elde ediyor ve bunu yayınlıyor ve sana ise bunları seyretmek düşüyor e bu da insanları strese ve bunalıma itiyor. çareyi dünyanın içinde aramıyorum umarım dünya dışı gelişmiş bir uygarlık gelir ve bizi düzene sokar :D
"Sen gençsin, san aslansın, sen koçsun, yaparsın" Diyerek üzerimize dünya kadar yük yüklediler. Gençiz diye sanki hiç yaşlanmayacağız gibi davrandıkları için erken yaşta çöktük. Bütün yükü üzerimize verdiler. "Artık ben yaşlandım yani senin yaşında olsaydım.." Diye biten cümleler maalesef genç nesli dert ve tasa sahibi yaptı.
Öncelikle ülkenin yönetim biçimi, yaşlı morukların başımızdan gitmesi gerekiyor. İllallah ettik halk olarak. Adam gibi biri gelene kadar deneme yanılma yapmazsak bu işin düzeleceğini ümit etmiyorum.
Hepimiz çocukken acılar çektik bu yüzden kaygı bozuklukları ve antidepresan kullanımı arttı.
Stres muhtemelen. Ben ilk beyaz telimi 18 yaşımda üniversiteyi kazandığım zaman gördüm, ikinci beyaz telimi de üniversite son sınıfta tezdir stajdır kpss'dir cebelleşirken gördüm. Bu sene de koviddir kpss dir derken stresten toplamda 11 tane beyaz tele sahip oldum asdfg
Yalnız fotoğraftaki saçtaki beyazlar o kadar şekilli çıkmış ki ayrı bir hava katmış resmen. Benimde saçlarım yaşıma göre erken beyazladı nedeni ise genetikmiş kuaförüm öyle dedi.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilemedim belki boyadır da alakalı olsun diye koydum :D
1-2 kişiden bahsetmiyorum ki, ben de 18 yaşında saçı beyazlayanı gördüm bunu genellemiyorum. 100 kişilik 20 yaş grubundan en az 75'inde var bu. Siz mi görmüyorsunuz ben mi çok inceliyorum acaba :D
Orta okuldaydım.. Yukardan aşağı 👇 geliyor 33 lerde saakalıma indi Göğsüm de var 😂 Yanları 3 numara yapıyorum Sakalım da olan hoşuma gidiyor Göğsü de alıyorum zaten 😂
Genetik bence + kimyasallar Saç normal de beyazdır. İçindeki renk gidiyor diye okumuştum bir yerde
Çünkü her şeyi dert ediyoruz. okul var, okul eskiden boylemiydi. herseyi o kdr çok zorlastirdilar ki. bizde böyle olduk.30 yaşımıza geldiğimiz vakit o kdr çok hastalık cikacakki... Çünkü 20 yaşında saçlarımıza beyazlar düşmüş.
Böyle bir stres dolu ülkede, erken yaşta ölümler bile oluyor. Gençsin ama torpil dolu ve halkını sömürenlerle dolu bir ülkedesin. Benim bir arkadaşım başta sınav stresi yüzünden beyninde oluşan ani bir yara ile vefat etmişti.
28 yaşındayım saçlarkmın%40 ı beyazdır heralde en azından. Hatta sakallarıma dahi inmeye başladı beyazlar geçen sene. En can skkıcısı göğsümde de var 3 4 tane beyaz kıl afedersiniz. Stres kaynaklı heralde
15 yaşımda başladı beyazlar çıkmaya. Şu an 22 yaşındayım baya yoğun şekilde beyazım var. Bakınca falan dikkat çekiyor. Hatta insanlarla konuşurken gözleri beyazlarıma kayıyor🙄genetik değil bu arada
benimde beyazlamaya başladı sayıyorum artık gittikçe benden küçüklerinde beyazlıyor ben artık yediklerimizden olduğunu düşünmeye başladım herşey o kadar inorganik ki çünkü
Önemli olan sadece burada yapılan yorumlar değil. Dünyadaki tüm insanlar ve genel kanı. Bir kadın, erkek farketmez 26 yaşında saçları beyazliyor ise genetik faktör hariç normal bı durum değildir. Evet eskiye nazaran hava kirliliği olsun, hormonlu besinler olsun insan vücuduna her türlü etki ediyor ama o yaşta çok erken bir yaş. 36 anlarım da ama 26 erken.
Genelleme yapabilmek için içinde bulunduğun ortamı inceler onu genele vurursun, birçok hipotezde de yapıldığı gibi. 150 kişi içindeki 148 kişi "benim saçım 20'lerimde beyazladı" diyorsa bunu genele vurabilirim yani. :)
Yediklerimizden bu kadar basit. Her şey hirminsal gıda artık. Benim bile 7 8 yaslardan itibaren saçımda beyaz var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Senin hiç değilse beyaz meyaz saçın var ben de 25 yaşındayım kafamda saç kalmadı. Sebebi sinir stres falan değil bildiğin genetiğiyle oynanmış ürünler tükettiğimiz için böyle. Tabi sinirin stresin ve genetiğin de etkisi var tamamen öyle demiyorum.
Benim de var bir kaç tane beyaz ; Normal geliyor artık
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Daha 20 yaşındayım, rahat 10 adet vardır beyaz kıl. Genetik faktörlerle beraber stres kaynaklı bence.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
yaşım 40, daha beyazım yok, aksine ben 12 yaşındayken komşu oğlunun 15-16 yaşlarında çocukları beyaz saçlıydı. Irsi birşey bu ve birazda yiyeceklerden kaynaklı.