Saçlarım için bakım kremi aldım ama nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum, saç bakım kremi duştan önce mi sonra mı uygulanmalı saçlara?
Saç bakım kremi duştan önce mi duştan sonra mı kullanılır?

Merhabalarr✨
Saçlarınızı yıpranma, kuruluk, cansızlık, dökülme gibi karşılaşılan en yaygın saç problemlerinden korumak için güçlü bir saç bakım rutinine sahip olmanız gerekiyor. Bu rutin de tek başına şampuan kullanmakla tahmin edersiniz ki olmuyor. Saç bakımı konusunda en büyük kurtarıcımız ise genelde saç bakım kremleri oluyor. Peki saç kremi nasıl kullanılır? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm.🎉
Saç kremi, saçlarınızın nemini koruması, yumuşacık olması ve her zaman bakımlı durması için saç bakım rutininin en önemli adımıdır. Ancak istenilen etkiyi görebilmek için doğru bir şekilde uygulamalı ve gerçekten etkili bir saç bakım ürünü kullanmalısınız.
Saç kremi ile ilgili akıllarda en çok olan soru, saç kremi şampuandan önce mi kullanılır sorusudur. Aslında bu cevabı değişkenlik gösterebilen bir soru. Bazı saç uzmanları saç kreminin şampuandan önce uygulanmasını daha faydalı buluyor. Bazı saç uzmanları ise saç kreminin uygulanma sırasının şampuandan sonra olduğunu savunuyor. Bence ikisini de deneyebilir, saçlarınızdaki etkisine göre kendi yönteminizi belirleyebilirsiniz.
Eğer sık ve kıvırcık saçlara sahipseniz saçlarınızın daha kolay açılması, yıkarken dökülmemesi ve kopmaması için saç kremini şampuandan önce kullanarak saçlarınızı yumuşatabilirsiniz. Bu da bir öneri.✨
Peki bir diğer soru, saç kremi duştan sonra mı önce mi kullanılır? Saç kremini duştan önce kullanmanızı önermem. Yukarıda da bahsettiğim gibi ıslak saçlarınıza şampuandan önce de kullanabilirsiniz; şampuandan sonra duruladığınız saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. Ancak duştan önce kullanmanızın bir faydası olacağını düşünmüyorum.
Son olarak saç kremini nasıl uygulamanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum. İlk olarak saç kremini uygulamanız gereken doğru miktarın tam olarak saç uzunluğunuzla ilgili olduğunu bilmelisiniz. Eğer kısa saçlara sahipseniz nohut büyüklüğündeki bir miktar yeterli olacaktır. Daha uzun saçlara sahipseniz daha fazla krem tercih edebilirsiniz.
Doğru miktarı belirledikten sonra saç kremini saçlarınıza özellikle uçlara gelecek şekilde yedirmeye başlayabilirsiniz. Ancak saç diplerinize asla uygulamamalısınız. Saç uçlarınıza bolca, saç boylarınıza da elinizde kalanları uyguladıktan sonra yaklaşık 5 dakika bekleyebilir ve saçlarınızı durulayabilirsiniz.🤩
Görüş
2Görüş
Saç bakım kremi duşta uygulanıyor diye biliyorum genelde öyle yaparlar. Bakım kremi duş esnasında kullanılmalı öyle olunca daha doğru kullanılmış olur saça daha çok etki eder. Duyduğum kadarıyla bakım kremini şampuandan önce kullanıyorlar uzmanlar böyle öneriyor önce krem sonra şampuan kullanmanın daha etkili olduğunu söylüyorlar. Öyle deneyin baktınız istediğiniz görünüm olmadı bir sonrakinde önce şampuanı kullanır sonra bakım kremini sürersiniz ama ilk dediğim gibi daha doğru geliyor.
Uygulama talimatları genelde kutusunda veya şişede yazıyor. Benim kullandığım ürün için konuşacak olursam, şampuan ile işim bittikten sonra son rötuş olarak saç kremini uyguluyorum.😊
Krem olduğuna emin misin
Bakım yağı sanırım bu dustan sonra saçlarının uçlarına uygula
Serum bu duştan sonra
Serum duştan sonra
Krem duşta
Evet dökmez
En İyi Görüş