Şampuanı saç tipimize göre tercih etmek saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Bu sayede saç problemimizin de üstesinden gelmiş oluruz. Kabarma ve yağlanma en sık yaşanan saç problemlerinden bazılarıdır.
Saçların kabarmasına yol açan etkenler nelerdir?
Saçlar genel olarak nem ihtiyacını karşılayamadığı için kabarır. Ancak kabarmaların başlıca nedenler şöyle sıralanabilir;
Isı kullanımı
Yanlış saç bakım ürün tercihi
Sıcak su ile yıkamak
Sık sık taramamak
Gözeneklerin tıkanması
Nem kaybı
Deniz suyu
Eğer saçlarınız için açıcı kullanıyorsanız, kabarmasının temel nedeni bu da olabilir. Çünkü açıcı kullanmak saçlarda nem kaybına yol açıyor, saç tellerinin yapısını değiştiriyor.
Saçları kabartmayan ve yağlandırmayan şampuanlar hangileri?
1. Elidor İpeksi Yumuşaklık Şampuan
Saçları kabartmayan ve yağlandırmayan şampuan
İçeriğinde argan ve babassu yağları bulunuyor. Argan yağının saçlara müthiş etkisini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bu sayede saçlarınız neme doyacak, kabarmaların önüne geçmiş olacaksınız. İhtiyacı olan nemi karşılarsanız, saçlarınız kabarmayacak, daha bakımlı bir görünüme kavuşacaktır.
İçeriğinde limon ve yeşil çay bulunuyor. Bu sayede saçları derinlemesine arındırıyor, gözenekleri açıyor. Saçlarda yağa dair hiçbir iz kalmıyor :) Üstelik saç diplerini aşırı derecede ferahlatıyor.
Bu iki şampuanı da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben ikisini de denedim ve çok memnun kaldım :) şu an Elidor'un Hindistan Cevizi özlü Güçlü Saç Uçları şampuanını kullanıyorum. Saçlarım maalesef ısıdan çok zarar görüyor, uçları kırılmaya meyilli hale geldi. Daha birkaç kez kullandım ama şimdiden etkisini gösterdi :)
Kabaran saçlar için şekillendirici bakım kremi!
Duş sonrasında da Elidor 7/24 şekillendirici bakım kremi kullanıyorum. Bu sayede saçlarım elektriklenmiyor, pürüzsüz duruyor. Yani şekillendirmeden bile dışarı çıkabiliyorum :) Özellikle uçlarıma uyguluyorum ki kırık görüntülerini de en aza indiriyor. Kabaran saçların varsa mutlaka Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Şekillendirici Bakım Kremini kullanmanı öneririm.
En İyi Cevaplar