Daha önce saç kremi kullanmıyordum fakat saçlarım çok kuru olmaya başladı, bazı yerlerinde de kırıklar var. Bir saç kremi almaya karar verdim. Saç kremi ne sıklıkla olmalı sizce? Siz nasıl kullanıyorsunuz?Saç kremi kullanımı
Hellöö tatlım :-) Gel sana yardımcı olayım. Saç kremi saç bakımı için en az şampuan kadar önemlidir. Bu yüzden saç sorunumuza uygun olan bir saç bakım kremi mutlaka edinmeliyiz.
Saç kremi ne sıklıkla kullanılmalı?
Saç kreminin işe yaraması ve etkisini tam olarak görmen için saçını her yıkamada diplerine değdirmeden, uçlara doğru kullanmanı öneririm. Eğer saçların yıpranmışsa ilk kullanımda tamamen onarılmayabilir, bu yüzden düzenli olarak kullanmalısın.
Saç kreminin faydaları nelerdir?
Saç taranması
Saç kremi saçlarımızın kolay taranmasına, dolaşmamasına, güçlenmesine ve tam olarak onarılmasına yardımcı olur. Saçların nem oranını dengede tutar. Eğer bir saç problemimiz varsa ve uygun olan saç kremini seçtiysek, sorunumuzdan kısa süre içerisinde kurtulabiliriz.
Saç kremi nasıl kullanılır?
Saç kremini saçımızı şampuanlayıp duruladıktan sonra ceviz miktarı büyüklüğünde avucumuza alıp diplere değdirmeden uçlara doğru uygular ve durularız. Bazı saç kremlerini birkaç dakika bekletmek gerekebilir, ambalaj üzerinden mutlaka ulaşabilirsin bu bilgiye.
En iyi saç kremi önerisi: Elidor 1 Minute Süper Saç Kremi
Benim 2 tane favori bakım kremim var bunlar:
Elidor Güçlü ve Parlak 1 Minute Süper Saç Kremi (Pembe olan)
Özelliklerine gelecek olursak; Elidor Güçlü ve Parlak 1 Minute Süper Saç Kremi (Pembe olan) saçımıza kaybettiği gücü, nemi ve parlaklığı geri kazandırıyor. Saçların daha yumuşak olmasını sağlarken, hacimli görünmesine de yardımcı oluyor.
Elidor Anında Onarıcı Bakım 1 Minute Süper Saç Kremi (Turuncu olan) ise saçımızın kırıklarını anında onarıyor, saçımızı yumuşacık yapıyor. Saçları yıpratıcı etkilere karşı koruyor. İkisinin de kokusu harika, ben aralarında seçim yapamıyorum :) Elidor 1 Minute Süper Saç Kremlerini uyguladıktan sonra 1 dakika bekletmek gerekiyor, sonrasında saçlarımızı güzelce durulayabiliriz.
Saç kremi kullanmak bakım rutinimizin bir parçası haline gelmeli bence. Saç kremi kullanmadığım zaman saçlarım çok çabuk kuruyor ve tararken kırılıyor. Saç kremi saçların kolay bir şekilde açılmasını, nem oranının dengelenmesini ve içeriğine göre beslenmesini sağlıyor.
Saç kremi kullanımı nasıl olmalı, ne sıklıkla kullanılmalı?
Saç kremleri durulanan ve durulanmayan olarak ikiye ayrılıyor. İkisi de her saç yıkama aşamasında kullanılmalı diye düşünüyorum. Nasıl saçlarımı şampuan kullanmadan durulayıp çıkmıyorsak, saç kremi kullanmadan da saç yıkama işlemimizi bitirmemeliyiz.
Durulanmayan saç kremi kullanımı
Durulanmayan saç kremleri duştan sonra nemli saça ya da kuru saça uygulanabiliyor. Özellikle sıvı yapılı, sprey saç kremleri kuru saçta daha iyi oluyor çünkü taramayı anında kolaylaştırıp, saçları yumuşatıyor. Diğer yapılardaki kremlerin nemli saça uygulanması taraftarıyım, çünkü saçları ağırlaştırabiliyorlar.
Durulanan saç kremi kullanımı
Durulanan saç kremlerinin her birinin farklı özelliği olabilir. Bazılarında 2-3 dakika bekleme süresi vardır, buna dikkat etmek gerekiyor. Diplere değdirmeden saçların ortalarından uçlarına doğru uygulanıyor ve sonrasında iyice durulanıyor.
Saçlarınız ağırlaşmasın hep de yumuşak kalsın istiyorsanız kesinlikle size uygun saç kremi budur :) Saçtan kolayca durulanıyor ve ağırlık yapmıyor. Hepsinin içeriğinde keratin+ makedemya yağı, badem, argan gibi doğal yağlar bulunuyor. Saç sorununuza göre, kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şampuan tüm saç için ne kadar önemliyse, saç uçları için de saç kremi son derece önemlidir. Özellikle saç uçlarını onaran, yenileyen ürün saç kremidir. Bunun için sana yeni denediğim ve ilk yıkamadan itibaren memnun kaldığım bir ürün tavsiyesinde bulunacağım.
Elidor 1 Minute Saç Kremleri
Elidor 1 Minute Saç Kremi iki çeşit olarak satılıyor. Güçlü ve Parlak (pembe) ve Anında Onarıcı Bakım (turuncu). Zaten Elidor Anında Onarıcı Bakım serisini kullanıp çok memnun kaldığım için turuncu olanı denedim ve bundan da memnun kaldım. Saç uçların yıprandıysa, tararken zorlanıyorsan, neme ihtiyacı olduklarını düşünüyorsan bu saç kremi tam sana göre!
Saçların neme doysun, aynı zamanda onarılsın, kolay taransın ve parlak görünsün istersen bu ürünü mutlaka denemelisin. İçeriğinde arginin ve seramid bulunan güçlü formülü sayesinde ilk yıkamadan itibaren etkisini gösteriyor. Yumuşacık, bakımlı, parlak saçlar hayal değil!
Elidor 1 Minute Süper Saç Kremleri nasıl kullanılır?
Kullanımı diğer saç kremleri gibi ve çok pratik. Saç uçlarına az miktarda sürüp ürünü iyice yedir. Saç diplerine değdirme. 1 dakika beklet ve durula. Ağırlık yok, yağlı görünüm yok. Kolayca durulama var, saçlardan akıp giden taraklar var 🌺
Piyasa da bir çok saç kremi bulunmaktadır. Benim tavsiyem elidor'un saç kreminidir. Saçı ağırlastırmıyor, yağlandırmıyor, elektriklenmesini önlüyor. Saç kremi kullanırken yapılan yanlışlardan biri de saç kremini diplere sürmektir. Bunlardan kaçınmalıyız aksi takdirde saçların yağlanması söz konusudur. Saç kremi kullanımı ne sıklıkla olmalı?
Bunu bir kaç yıkamadan sonra cevabı kendiniz verebilirsiniz aslında yani gözlemleyerek saç kreminin saçlarınızda nasıl his bırakıyor, iyi mi , kötü mü, bakarak bir takvim belirliyebilirsiniz. Bir de saçın uzunluğu önemli etken burada örneğin bob kesimse ya da küt kesimse çok sık yani her duşta kullanmaya gerek yoktur. Ama çok uzun saçlarda gerekebiliyor. ✂️
En İyi Cevaplar