Saçlarım çok ince telli, istediğim saç modelini bile rahatlıkla yapamıyorum. Uzun olsa da kendini hiç göstermiyor. Saç gürleştiren maske ya da krem önerisi verir misiniz? Saçlarımı gürleştirmek için ne yapmalıyım?Saç Gürleştiren Maske
Saç gürleştiren maske ya da krem önerisi verir misiniz?
İnce telli saçlarla hayata tutunmak çok zor :) Benim kendi saç tipim gayet normaldi fakat açık renkler kullandığım için bir ara incelmişti. Ben de saçlarıma daha fazla özen göstererek üstesinden geldim, sana da önermek isterim.
Saç gürleştiren bakımlar nelerdir?
1. Saç gürleştiren maske
Herkesin bildiği doğal bir tarif olabilir. Fakat saçların güçlenmesine, yeni çıkan saçların da çoğalmasına yardımcı oluyor. Malzemelerimiz sadece 1 yumurta, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1 kaşık bal. Malzemelerimizi bir kapta iyice karıştırıyoruz ve saç diplerimize uygulayarak, saçlarımızı streç film ile sarıyoruz. 20 dakika sonra bol su ile duruluyoruz. Bu maskeyi haftada bir ya da 2 kez yapabilirsiniz. Ben çok vaktim olmadığı için 1 kez yapmıştım.
2. Saç gürleştiren besinler
Bakım olduğu kadar yediklerimiz, içtiklerimiz de saçlarımıza etki ediyor. Saç dökülmesinin önüne geçen, saçların daha güçlü çıkmasına yardımcı olan besinlere yönelmeli, beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Benim önerilerim; avokado, badem, somon, yoğurt, yumurta gibi protein ve vitamin içeren besinlere öncelik vermenizdir.
3. Saçlar daha sağlıklı uzasın: Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar
Ben o dönem bu seriyi kullanmıştım, kesinlikle öneririm. Özellikle Serum Bakım Kremi saçları hiç ağırlaştırmıyor, saçlardan kolayca durulanıyor. 2 günde bir mutlaka saçlarımı yıkamaya özen gösterdim. Sağlıklı Uzayan Saçlar serisi uzama döneminde saçların dış etkenler tarafından yıpranmasını, dökülmesini önlüyor ve çıkan sağların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlıyor. ♥
Saçların sağlıklı uzamasını ve gürleşmesini sağlayacak yöntem var. Elma sirkeli veya beyaz sirkeli su yapma bir sprey şişeye yarım çay bardağı sirke kalanına su doldurun yıkadığınız saçınıza sıkın 20 dakika sonra saf suyla durulayın bu faydalı bir doğal. yöntemdir.✂️
Saç telinin kalitesini artırmak krem ve maskeyle mümkün ama saç teli sayısını artırmak için Ekim yapmak gerekiyor. Badem yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi yağlar saça iyi gelir. Hindistan'daki kadınların saçları çok kaliteli sebebi ise saçlarını yağlamak :)
Dax süpergro. Biraz pahalı ama (normalde 90 küsür civarı indirimdeyken 45 oluyor gratis gibi yerlerde) bende 1 ayda 4 parkmak saç uzatıp bir dünyada saç çıkarmıştı. Gerçekten aldığı parayı hakediyor.