Beyazlarım 10 taneydi git gide artıyor. Ders çalışmak saçı beyazlatır mı? Veya sac boyası.. Neler yapmak lazım daha fazla çıkmaması için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGizli kullanıcı olduğun için gerçek yaşını elbette tahmin bile edemiyorum. Ancak saç beyazlaması ile ilgili her soruya yaşı da düşünerek cevap vermek gerek.
Tahmin ediyorum ki gençsin.
Üç tel beyaz korkacak bir durum değil. O yüzden hemen paniğe kapılma. Ağarmayı engellemenin yolu yok ama şunlara dikkat edersen yavaşlatabilir ve geciktirebilirsin.
olabildiğince stresten uzak kalmaya bak. Stres betakeratinin en büyük düşmanıdır.
gıdana dikkat et ve vitaminsiz kalma. Saç sonuçta vucudun ürettiği yan ürünlerden birisi ve çeşitli mineral ve protieinlerle birlikte vitaminler de saç sağlığı için önemli.
Yazın UV korumalı bir saç kremi kullanmayı düşün. Aşırı güneş sadece yıpratmakla kalmaz aynı zamanda sağlıksız saçlara da neden olur.
Bence yine de en iyisi fazla takma kafaya. Nasıl olsa saçlarındaki beyaz sayısı kapatmana gerek olacak kadar çoğaldığında düzenli boya yapar yaşa gelmiş olacaksın...o zaman da zaten saçının gerçek rengini unutacaksın bile :)42 Yorumla
Gizli Soran+1 yılyaşım 18
- 1 yıl
Bu hiç olmadı işte stres benim yaşamımın merkezidir bi türlü yakamı bırakmaz 🙃
En İyi Cevaplar
+1 yılSaç beyazlamasını durdurmak için;
HAZIRLANIŞI: 3-4 adet orta boy patates iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur daha sonra bu kabuklar tencere içerisine alınır ve kabukları iki parmak geçecek kadar su eklenir ve 30-35 dakika kadar kaynatılır. Duruma göre su miktarını azaltabilirsiniz ve daha koyu bir yıkama suyu elde edebilirsiniz.
Yıkama suyu soğuduktan sonra süzülür ve daha kalıcı etki için içerisine lavanta yağı veya biberiye yağı eklenebilir.
Bir fırça yardımı ile patates suyu saça uygulanır. Haftada 2-3 defa uygulanması ve ya duruma 2-3 ay uygulanır.
gibi kısa bir sürede saçlarda beyazlama sorununun ciddi oranda gittiği hatta beyaz saçlar eski tonlarına kavuşabilir.02 Yorumla- +1 yıl
Daha etkili olması için biberiye ya da lavanta yağı ilave etmelisiniz.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
96Cevap
1 yılkelebek1991. Kesin. Beyazlamayi onleyen ve beyazlari eski rengine. Donderen. Su biciminde. Bir. Formul var.". Grecian. Sac. Grecian. Formula Sadece. Eline. su gibi olan. Bu. Formulu dok ve saclarina. Sur islakken sekilde ver. Yikamaya. Greek yok ve. Tum beyazlari yok eder. Parmak ucuna biraz. Damlat. kaslarinada sur. Kaslarinada. beyazlamayi unut
00 YorumlaSaç beyazlamasının sebepleri ;
- Yaşın ilerlemesi,
- Genetik olması,
- Stres yapılması,
Beyaz telleri koparırsanız çoğalır, saçınızı boyayabilirsiniz.
Pek takıntı haline getirmemenizi öneririm.01 Yorumla- 1 yıl
Ya ben koparmam ama tarayınca artık kopuyor ona da bir şey olur mu
az önce bir haber okudum. prinç suyu hem saglıklı yapıyormuş dükülmesini önlüyormus hemde cok cabuk uzatıyormuş. bunu dene bide sarımsak şampuanı kullan. bazen genetik bazen de stres kaynaklı olabilr. ya da vitamin eksikliğin falan varsa.
00 YorumlaBenimde yahu. Koparıyorum yine çıkıyor. Arkada üç dört telim beyazlıyor. Hemlock Grove daki christina gibi kalıcam boyatmakta istemiyorum v. v sürekli dip boyasıyla uğraşmak istersen boyat tabi.
13 Yorumlairsi olabilir.. birde dedem anlatmıştı askerdeyken hudutta bir arkadaşı nöbet tutuyor ancak o zamanlar savaş zamanıymış.. sşlah sesleri derken sabahı etmiş ama.. saçı bembeyaz olmuş.. heyecan, stres ve korkudan.. :)
12 Yorumla
+1 yılBenimde öyle hatta arkadaşlarım "bekar adamsın bu yaşta saçın beyazlamış ne derdin var" diye soruyolar bazen ama kafaya takmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadar 😣😣😣
00 Yorumla
+1 yılErkeklere beyaz saç çok yakışıyor.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılboya değil mi?
+1 yılBizde genetik 22 23 gibi yanlar bembeyaz oluyor ustler kircillaniyor sulalede erkeklerde siyah sac yok. denecek kadar az
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılpsikolojik olarak kötü bir durum.
- +1 yıl
Bilmiyorum ben takinti yapmadim hic cunku yapacak birsey yok caresi olmuyan birseyi kafaya takmam bence sizde oyle yapin
Bendede vardı bizim ailede de yoktu boyamayı bırak cidden boya tetikliyo kına sürmeyi dene iyi geliyor diyorlar
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yıl6-7 yıl boyunca hint kınasıyla boyadım zaten hiç bir faydası olmadı
Gizli Soran+1 yılBoyamayı bıraksam benimkilerde azalır mı acaba? Boya daha çok beyazlatıyomuş diye duydum diplerim geldiğinde direk beyaz geliyo arada bir tane bile kendi rengim olmaz mı :(
Gizli Soran+1 yılbende uzun zamandır düşünüyorum boyayı bırakmayı ama diplerimi görünce kendimi yine kuaförde buluyorum. daha dün boyattım bakalım ne kadar dayanabilicem boyatmadan :)
ırsi ya da psikolojik, paranormal olanına rastlamadım, bizim bir arkadaşta da vardı, çözümü olduğunu sanmıyorum
00 YorumlaO yasta cogu kisinin cikiyor ya nedenini bilmiyorum bendede cikmisti koparmadim ama sonrada kendiliginden kayboldu
00 YorumlaGenetiktir büyük ihtimal. Ya da ameliyat olduktan sonra olabiliyo morfinden dolayı. Saçın rengini koyulaştıran bir ürün vardı ama ismini hatırlamıyorum malesef.
00 Yorumlasende bendensın :) ben beyaz cok 21 yasında yım ama ben daha cok beyazlasın ıstıyorum beyaz sıyah karsında grimsı oluyr cok hos oluyor :d
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAbicim kızlar bembeyaz kafayı napsın şimdik :D
Gizli Soran+1 yılSaçlarım çok güzel şekil falan ama beyazlar olunca at çöpe gitsin :)
Gizli Soran+1 yıl:D Çözüm yok 3 numaraya devam
Gizli Üye(30-35)+1 yıl17 yaşımdan beri bende de var hafif hafif. Büyük ihtimalle herşeyi çok kafana takıyosun bundan kurtulmayı dene bir de annemin sürekli söylediği ama benim hiç olur demediğim çörekotu yağı tedavisi var onu bir araştır derim
00 Yorumlaboyayacaksın bunun çaresi yok bence genetik oluyor genelde erken beyazlama ya da çok kafana takıyorsun herşeyi
00 Yorumla
+1 yılVücut melatonin salgılayamadığında da saçlarda beyazlık olurmuş.
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılVe buda vitaminlerle oluyor B12 eksik olduğu için kan yeterli desteği saça veremiyor ve saçlarım beyazliyor
- +1 yıl
B12 için kefir tüketebilirsin bimde satılıyor
Gizli Soran+1 yılDoktor hap yazdı zaten şu an yükseldi fakat beyazlar çoğalır diye korkuyorum
+1 yılStres, sıkıntı falan varsa normal. Genetikte olabilir.
10 Yorumlayakışıyorsa eğer saçlarını kısa kestir. beyazlar fark edilmeyecektir bile.
11 Yorumla
+1 yılYok be. çok Fazla olmayınca çekici bile durabiliyor. Dert etme
12 Yorumla- +1 yıl
:))
Bende de çok beyaz var ama saçlarım sarımsı olduğundan pek belli olmuyor 30 a geldiğimde kır saçlı olucağım kesin :)
00 Yorumlatamamen genetik benim ailemdeki erkeklerin hemen hemen hepsi 30 lu yaşlarda beyazladı benimde 30 yaşında saçlarımın yüzde 70 i beyazdı şimdi yaşım 42 ve tamamen beyaz gayet te memnunum bu durumdan
00 Yorumla
+1 yılStresten bırak şu an kendi haline sınavdan sonra düşünürsün
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılırsi midir bilmiyorum ama bu dönem ailemle aşırrı kavga ettim hergün de ediyorum , kız arkadaş sorunu dersler derken normal mi?
+1 yılKnk sıkıntı yapma.
Hiç bir şeyi kafaya takma ben 0 stres ile hayatı yaşıyorum. Beyazlamasini bırak saç dökülmesin o önemli02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılırsi midir bilmiyorum ama bu dönem ailemle aşırrı kavga ettim hergün de ediyorum , kız arkadaş sorunu dersler derken normal mi?
- +1 yıl
Ya bırak bu isleri
Vitamin eksikliğinden beyazlamış olabilir ya da genetiktir her gün aç karnına sarımsak yut
00 Yorumla
+1 yılBende de bir 15-20 tel var beyaz ama sorun yapmıyorum genetik
00 Yorumla
+1 yılstres vb. hayatini ve ruhaniyetini olumsuz etkileyen seylerdense olumlu seyleri hayatina kat
00 YorumlaBende 19 yasındayım benim de küçüklüğümden beri beyazlıyor haylada beyaz sitresmiş kaynağı
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÇare lazım olmuyor böyle
Gizli Soran+1 yılYıldım ya bu ne böyle
Gizli Soran+1 yılKına mı yaksam acaba hem besliyormuş hemde zararı yokmuş
+1 yılSarımsak iyi geliyor diyorlar dökülmeye ama tam detayını bilmiyorum.
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSürmesi sıkıntı nasıl olacak?
- +1 yıl
Zeytin yağıyla sürülecek diye biliyorum ama uzun süre değil 1-2 dakika. Sonra yıkanacak hemen.
Gizli Soran+1 yılKokusu sıkıntı yaratır. Yinede thanks
- +1 yıl
Evden çıkmadığın zamanlarda uygulaman lazım tabi. Önemli değil.
+1 yılbence birak dogal kalsin genc bir kadina cok yakisiyor. naturel olmak iyidir.
00 Yorumla
+1 yılO olur küçükken ben ta 6 yaşındayken bende bir sürü beyaz saç teli vardı geçer o sıkıntı etme
00 YorumlaBoyarsın olur biter. O teli şakın koparma daha çok çıkar. Ve 1 tane beyaz saç bulman normal
00 Yorumla
+1 yıl15 güne tüm kafana yayılır, Gandalf gibi olursun hemen boyat acil
00 Yorumlabırak oyle kalsın acların falan dokulmeye baslarsa beyaz sacı ozlersin
03 YorumlaGenetikse düzeltemezsin, bir doktora git stres kaynaklı olabilir
00 Yorumla
+1 yıldoktora git bence burda öğrendiklerinle geçiştirmeye çalışma
00 Yorumla
+1 yılher gün sarımsak ye. beyazlamayı yavaşlatırmış. saç dökülmesi hormonal bozukluktan olabilir bir kan tahlili yaptırdın mı
00 Yorumla
+1 yılYaşlanıyoruz normal bişey :) bazıları genetik olarak daha geç oluyor bazıları biraz erken :)
00 YorumlaGeneti olabilir, , aşırı stres yuzunden olabilir, Allah korusun bir hastaligin haberciside olabilir bence bir doktora git
00 YorumlaCorek otu yagi siyah cikariyomus. Boya kullanmak istemiyosan kina kullan icine kina tasi koy siyah oluyo ve piril piril oluyo
01 Yorumla
+1 yılçiktiği anda koparmayi ihmnal etme. çünkü beyaz saç tüplerinin içi boştur ve osmozla siyah olanlarin içindeki renk pigmentlerini çeker. bir de mutlu ol tamam işte.
00 YorumlaGenetik olabilir mi? Kolonya kullanımı da beyazlatır bu arada
10 Yorumla
+1 yılbunu oku. buketkaptan. com/beyazlayan-saclari-kendi-rengine-dondurmek-mumkun/
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılThanks
- +1 yıl
sorun degil
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de lisedeyken beyaz saçlar çıkmaya başladı.
Bu biraz stres, biraz genetik.
Her şeyi kafaya takmamak gerek.
Ben sürekli bozarıyorum.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*boyatıyorum
+1 yılçökmüşsün arkadaş yıllar yaşlandırmış seni direnme artık
00 YorumlaIrsi bir durumdur bu. Stres vb. şeyler de daha çabuk beyazlanmasına etken olur.
00 Yorumla
+1 yılminoksidil al irandan gelen orjinalini bul nette ara bulursun
10 YorumlaGenetik ise yapacak bişey yok malesef.Bende aynı durumdayım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu an sacmaladin sacmalama masturbasyon yapmakla sac beyazlamasinin bir ilgisiyok :o
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSende yokta benim hastalığım var.
Cevap sahibi+1 yılB12 eksikliginde igne tedavisi olmuyor mu?
Bol bol et yesen bide o deger yukselir bence ya
Gizli Soran+1 yılYükseldi zaten ama gene yapmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de birçok beyaz telim var, ben acikcasi seviyorum =))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBendede var bir tane. Bu cok normal. Ki annem o beyaz sacimi bebekken farketmis :)
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. 25 yaşında sacim dökülmeye başladı hiç umursamadim 😀
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yıldökülse gene saç ektirilir falan.. bir çözümü olurdu.
bende 4 tane çıktı kopardım birini yerine çıktı valla bir daha koparmıcam
00 Yorumla
+1 yılBir tane kopartsan beş tanesi cenaze namazına gelir bilmiyor muydun
00 Yorumla19 yasında beyaz beyaz dolasmak istemiyorsan boyatabilirsin yanlıs anlama beyaz beyaz dedim ama
04 YorumlaBazen aralarda beyaz saç insanlara çok yakışıyor.Bence hemen kesme meraklısı olmayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyazladığına dua et, bende hiç beyaz yok ama hep dökülüyor.
00 Yorumla
+1 yılÇaresi yok malesef. Mesala benim de saçlarım dökülüp çıkıyor
00 Yorumla
+1 yılNeden saçların beyazlamış arkadaş, sana da benim gibi çektiren mi var?
00 YorumlaÇözümü yok. Benim de pek beyaz yok bu genetik olabiliyor
00 Yorumlabenim gibi ırsi ise yapacak bir şeyin yok. boyamaktan başka
00 Yorumla- Devamını Gör (93)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri