Herkese merhaba :) Saç bakımında yapılacak en önemli adım saç temizliği. Kullandığımız şampuan bize aradığımız bütün özellikleri sunmalı. Saç tipimize uygun şampuan seçmek de çok önemli. Benim saçım oldukça kuru olduğu için doğal yağlarla zenginleştirilmiş şampuanlar kullanmayı tercih ediyorum. Bir de köpük takıntım var. Şampuanı saçıma sürdüğümde iyice köpürmezse temizlenmemiş gibi hissediyorum. Buna karşı piyasada bir çok Krem Şampuan da mevcut. Bu şampuanlar köpürmediği için saça zarar vermediği söyleniyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiç krem şampuan kullandınız mı? Köpüksüz asla yapamam diyenlerden misiniz? Görüşlerinizi benimle paylaşın lütfen :) #PembeyeŞimdiBak
Ben daha önce krem şampuan da kullandım gerçekten temizliyor. Tabii ki köpürmesi daha iyi temizlediği anlamına gelmiyor ama ben köpük şampuan kullanmayı daha çok seviyorum. Sanırım alışkanlıkla alaklı:)
Organik meraklısı bir tipim benim için ne kadar doğal o kadar iyi, çünkü cilt bakım yağı, saç bakım yağını kendim hazırlayıp kullanıyorum... Koltukaltı için Deo bırakıp, onun yerine himalaya tuzlu mineral-sprey kullanıyorum gibi...
Kesinlikle, 20'lerde fondöten, pudra kullanmama ve sig. içmeme faydasını +30 larda görüyorumm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şampuanın bol köpüklü olması temizlik sağlamaz şampuanın asıl ozelligi saç derisine uygulanması aslında saça değil saç kremi ise saç diplerinden değil biraz daha aşağı kullandığın zaman daha faydalı olmakta.
Hepimizin kullandığı klasik şampuanlar bol köpüren şampuanlar oluyor. Yani saçınıza sürdüğünüz de köpürüyor. Bir de krem şampuanlar var saçınıza sürdüğünüzde köpürmeden temizliyor.
Bir kozmetik markası olarak diyoruz ki, köpüğü bol olan şampuanın içeriğinde sls, sles gibi sağlığa zararları şaibeli hammaddeler kullanılmış ise her ne kadar köpüğün arındırıcı ve nemlendirici etkisi olsa da sağlığa etkileri dolayısıyla çok tercih edilmemeli. Mercuris Botanic'in Greenline Serisindeki şampuan az köpürmesine rağmen saçı %87 nemlendirerek saçınızın doğal yenilenmesinde büyük bir etki gösterir.
Yağlılıkla alakası yok krem şampuanlar kuru saçta da köpürmez :) özelliği köpürmemesi. Kuru şampuan dediğimiz şey çok farklı. Krem şampuan, normal şampuanlar gibi duşta kullanıyor. Kuru şampuanla karşılaştırmak yanlış olur:)
İşte mesele burda sen hem kategorize edip hemde en çok köpüren diye ayırt ediyorsun 😃 Kuru şampuan zaten mucize gibi bir şey , krem şampuan oldu sana kuru şampuan işte o bu Elidor'un şeysi 😃